Пон-Съб: 9:30 до 17:30

Кожни заболявания

КОЖНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ
Съществуват много хомеопатични медикаменти, с помощта на които може да се подобри състоянието на кожата, косата и ноктите. Освен това хомеопатията разполага с медикаменти, стимулиращи подобряването на обмяната на веществата, а това също се отразява благотворно на външния вид. Към заболяванията на кожата и кожните придатъци, които се повлияват добре от хомеопатично лечение спадат : псориазисът, херпесът, екземата, акнето, прекалено мазната или прекалено сухата кожа, косопадът, някои кожни заболявания причинени от гъбички, чупливите нокти и др.

АКНЕ
Кои са причините за акне?
Три са основните причини за "нормалното" "акне вулгарис" -прекомерното количество себум ( кожна мазнина), нарушено вроговяване на епителните клетки и действието на определени бактерии.
Друга основна предпоставка е наследствеността.
Акне се появява по онези части на лицето и тялото, където са разположени мастните жлези с космените фоликули ( луковици ); освен по лицето акне може да се развие по гърба, гърдите и ръцете над лактите. С настъпването на пубертета дейността на мастните жлези се активира от мъжките полови хормони, които в малки количества се съдържат и в кръвта на жената. При девойките и жените отделеното количество себум се увеличава, но не защото се е повишило количеството на хормоните в кръвта, а поради обстоятелството, че чувствителноста на мастните жлези спрямо тези хормони се е повишила. Освен пубертетът, акне могат да предизвикат някои болести, както и психичният стрес. При нормални условия отделената от мастните жлези кожна мазнина изтича свободно на повърхността на кожата. Но при болните от акне е установено и нарушено вроговяване на епителните клетки - техния брой е прекомерно голям, освен това те са здраво слепнали една с друга. Така се образува компактна, непрекъснато увеличаваща се маса от вроговени епителни клетки, под които се натрупва себумът - образува се комедон. Бактериите, които се развиват в епителните клетки, разграждат кожната мазнина до мастни киселини. Тази смесена материя от своя страна алармира лимфоцитите ( белите кръвни телца ) - естествената физиологична отбранителна система на организма. При това се нарушава целостта на стените на порите, в следствие на което мазнината, мастните киселини и бактериите проникват в съседните тъкани и предизвикват възпаление - т. нар. втори стадий на акне.
Има ли ефикасни средства за лечение? Да, и хомеопатичните лекарства са сред тях. Нека да се спрем на някои от основните хомеопатични медикаменти използвани от лекарите - хомеопати за лечение на акнето.
Акне, зависещо от хормонални проблеми. Често акнето при жените се появява или се влошава преди и по време на менструация.
Изброените по-горе хомеопатични медикаменти са една малка част от възможните такива за лечение на акнето, като тяхната дозировка и степен на разреждане се определят индивидуално. Те повлияват основните симптоми, но за да има траен терапевтичен ефект се назначава и хомеопатично лечение на организма като цяло, съобразено с индивидуалните особености, с болестните тенденции и с наследствените предразположения при всеки конкретен случай. Хомеопатичното лечение не изключва другите видове лечения, а напротив - при нужда то може да се комбинира с тях за постигане на още по-добри и трайни рeзултати.

АКНЕ РОЗАЦЕА
Кожно заболяване, което се характеризира с образуването на разширени подкожни кръвоносни съдове, появяващи се най-често по бузите и носа. Не рядко се образуват и пъпки, които могат периодично да нагнояват. Най-често засегнати от заболяването са червенокосите жени и тези с много бяла и/или много чувствителна кожа. Освен това Акне розацеа се среща по-често при жените над 40 годишна възраст, както и при хората, прекаляващи с алкохола.
И до сега все още не са изяснени напълно причините за заболяването, но се счита, че роля за него играят хормонални и/или стомашно-чревни нарушения, метеорологичните условия и състоянието на нервната система.
- От изключително значение при лечението наАкне розацеа е, освен гореизброените симптоматични хомеопатични медикаменти, да бъдат подбрани и такива за лечение на терена и на чувствителния тип.

ЕКЗЕМИ
Кожно заболяване, което е най - често срещано е екземата. Нейното име произлиза от гръцката дума "екзео" - кипвам навън. Най - общо тя представлява незаразно възпаление на кожата, изразяващо се в оток, зачервяване и образуване на пъпчици и/или мехурчета на някакъв етап от неговото развитие. Обикновено е налице и силен сърбеж.
За улеснение специалистите разграничават няколко основни вида екземи:
- Конституционални или атопични екземи. Характерно за тях е, че те засягат деца с фамилна обремененост ( при над 70 % от страдащите от екзема техните родители и / или баби или дядовци също страдат от екзема, псориазис или други наследственообусловени заболявания като сенна хрема, бронхиална астма, мигрена, язва на дванадесетопръстника и др. ). Често фамилната се съчетава с лична обремененост, което означава, че хората с екзема, респективно децата, са страдали, страдат или в последствие ще се разболеят от сенна хрема, бронхиална астма, уртикария, псориарис или други наследственообусловени болести. Интересно е да се отбележи, че хората с атопична екзема боледуват по - често от вирусни, бактериални или гъбичкови инфекции. Това се дължи на факта, че при тях се наблюдават намален клетъчен имунитет, намалено производство на определен тип антинела ( имуноглобулини А ) и функционални аномалии, засягащи, клетки, които са отговорни за имунната защита. От друга страна е налице тенденция за свръхпродукция на антитела от тип Е, които вземат важно място в алергичните реакции.
- Придобити или контактни екземи. Те са по - чести при по - големите деца и при възрастните хора и са дължат на реакция на кожната свръхчувствителност към определени вещества, наречени алергизиращи вещества. Най - често такива могат да се окажат козметични и перилни препарати, метали ( особено никелови бижута ), медикаменти и химикали и др.
- Други видове екземи
По принцип, независимо от вида й, всяка екзема преминава през няколко стадия на развитие и за всеки стадий могат да бъдат подбрани подходящи хомеопатични лекарства.
Важно е да се знае, че честото и безразборно мазане на кожата, особено при по - малките деца, с кортикостероидни препарати никак не е безвредно. Освен това то дава временен ефект, който с течение на времето става все по - краткотраен.
- Хомеопатични лекарства за втория стадий - на образуване на мехурчета. В този стадий върху еритемно-оточните плаки се образуват мехурчета. Обикновено те са малки по размери, многобройни, повърхностно разположение и изпълнени с бистро, светложълтеникаво съдържимо. Те се пукат бързо и тогава екземата преминава в третия си стадий - стадия на подмокряне.

ПСОРИАЗИС
Макар и по-малко разпространен, псориазисът се среща сравнително често в детската възраст. С хроничната еволюция на кожните обриви и много често незадоволителното лечение заболяването дава отрицателно отражение върху психиката на болните деца и техните близки. А заболяването е познато от дълбока древност и се среща често сред бялото население в цял свят. Далече по-малко боледува черното население. Само чистокръвните ескимоси, индианци и индонезийци не боледуват от псориазис.
Причините за появата на заболяването са все още неизвестни. Може би най-убедителна е хипотезата, разглеждаща го като генетично заболяване, за което говори и средно 30 % - то фамилно обременяване. Като отключващи наследственото предразположение могат да бъдат фактори от инфекциозен, имунен, метаболитен, стресов, травмичен или друг произход. Но не трябва да се забравя, че човек може да носи цял живот своята предразположеност към заболяването и никога да не се разболее от него. Именно факторите на окръжаващата среда или вторично променени вътрешно организмови фактори ( стрес, например) могат да станат причина за отключването му. В подкрепа на тази хипотеза говори значително разпространение на псориазиса в популациите на някои индустриално развити страни ( 1, 5 - 2 % от населението в Германия, 1 % от населението на САЩ и Русия ). У нас псориатично болните, възрастни и деца, са около 23 хиляди души. Мъжете боледуват по - често от псориазис в сравнение с жените. При болните от псориазис са променени редица имунологични процеси, което говори за боледуване на целия организъм. Кожните заболявания са само външна изява на заболяването. Водещо е ускореното врогоряване на кожата в областта на псориатичните огнища. Докато при нормалната кожа цикълът на клетъчното и развитие до вроговяване е средно 28 дни, то при прориазиса той е само 7 дни. На тази повишена и непълна зрялост (паракератоза) се дължи псориатичното лющене. Сребристобелият цвят на кожата в областта на псориатичните огнища се обяснява с наличието на въздушни мехурчета между люспите, което влияе на пречупването на светлината.
Кожното заболяване псориазис има характерни видими белези - малки възелчета (папулки ) с бледорозов цвят при новопоявилите се обриви до бакърени при по-старите такива. Зачервяването на плаките се дължи на нагънатите и разширени капиляри в горната част на кожата. Повърхността на измененията е покрита със сухи сребристобели корички. Точковидните вдлъбнатини на ноктите са чест признак на псориазиса.
В детската възраст обривните елементи могат да бъдат единични, разпръснати или обхващащи големи площи до зачервяване на обширни участъци. От индивидуалната реактивност на организма и правилно провежданото лечение зависи тежестта на заболяването.
Най-често срещаната форма на псориазиса в детска възраст се характеризира с лесно залющващи се сивобелезникави обриви. Те представляват кръгловати, най-често добре ограничени червени петна, покрити с дебели люспи. Обикновено са несърбящи. Предпочитани места на локализация на псориатичните плаки са лактите, коленете, кръстът, задушните части на главата, тилът. Но трябва да се знае, че няма място на тялото, което да не може да бъде засегнато. Обаче две зони са по-засегнати при децата : седалището и лицето. Обикновено появата на обривите при децата започва атипично - засяга се кожата зад ушната мида, на клепачите или в тила. Понякога едно разчесване, ваксинация или най-обикновено убождане могат да доведат до поява на псориатична плака ( т. нар. феномен на Кьобнер ). Засягането на окосмената част на главата е също честа псориатична локализация - дебели, зачервени, покрити с люспи плаки, с пробождащи ги косми, без оплешивяване. Ноктите са често засегнати под формата на точковидни хлътвания, жълто - мазни петна под нокътната плочка и задебеляване под нокътя. Засягането на лигавиците се представя с червени петна или език във вид на географска карта.
При т. нар. псориазис на капки обривите представляват закръглени, червени и лющещи се петна, от милиметър до един сантиметър в диаметър, обекновено засягащи само тялото. Появата им е бърза - за няколко дни, често след вирусна инфекция на дихателните пътища. Както бързо се появяват, така и бързо и незабелязано изчезват.
Още в началото или по време на лечението псориатичните обриви могат да се слеят и да обхванат големи части или цялото тяло. Това се случва изключително рядко в детската възраст.
Освен тези форми на "Сух псориазис" съществува и пустулозен псориазис. Пустулите представляват жълтокафеникави мехурчета, в които обикновено не се установяват болестотворни микроорганизми. Могат да са разположени върху зачервени лющещи се плаки или да се появят като самостоятелни обриви.
Псориазисът е хронично кожно заболяване с периоди на затихване и периоди на изостряне. Възможно е преминаване от една форма на псориазис в друга.
Лечението се провежда много внимателно и се съобразява с формата и стадия на заболяването, както и с възрастта на детето и неговите индивидуални особености.
При това изключително сериозно заболяване е необходимо назначаване на хомеопатични лекарства, които да променят реактивността на организма. Това е от компетенцията на опитен лекар - хомеопат.

ХЕРПЕС СИМПЛЕКС
Херпесът представлява вирусно заболяване, изразяващо се в поява на парещи, сърбящи и / или болящи мехурчета по кожата и / или лигавиците. Големината и локализацията на мехурчетата, а също и цвета на тяхното съдържимо, могат да бъдат най-различни.
Различават се два основни вида вируси, причинители на херпес симплекс:
- Херпес - вирус тип І, който атакува предимно граничните зони между кожата и лигавиците на устата и носа.
- Херпес - вирус тип ІІ, който " предпочита " гениталиите.
Всеки от нас, още от детска възраст, се е сблъсквал многократно с херпесните вируси. Първичното инфектиране с тези вируси при част от хората води до поява на имунитет спрямо тях, но друга част от хората, влезли в контакт с херпесните вируси не успяват да си изработят антинела. При тези хора може да се наблюдава поява на херпес в периодите от живота им, когато имунната защита отслабва - по време на инфекция, при стрес, при физическо или психическо претоварване, по време на менструация и др.
За разлика от конвенционалното лечение, хомеопатичното такова е изключително ефикасно по отношение на профилактиката и лечението на херпеса.
Използват се хомеопатични лекарства, които от една страна намаляват силата и времетраенато на оплакванията, дължащи се на херпесната инфекция, а от друга - разреждат рецидивите на заболяването, като променят реактивността на организма и го правят по-устойчив към инфекции.
При наличие на чести, рецидивиращи херпеси се назначават медикаменти, които могат да променят реактивността на организма и по този начин да разредят или прекратят пристъпите на заболяването. Съществуват много добри хомеопатични лекарства за повлияване и на психическото състояние, а това е изключително важно в случаите, когато избиването на херпес се провокира от притеснение, нервно-психическа преумора, стрес и други подобни състояния на нервната система

МИКРОСПОРИЯ ( ГЪБИЧКИ ПО КОЖАТА )
Микроспорията е микоза ( заболяване причинено от гъбички ), която е широко разпространена както сред животните така и сред хората. Най-често гъбичките, предизвикващи микроспория паразитират върху котките и по-рядко върху кучетата. Човекът се заразява при контакт с болни животни и с преносители на заразата, но останали здрави. Заразяването рядко става от човек на човек, но не е рядкост заразяването чрез контакт със заразени предмети.
Заболяването от микроспория се благоприятства от влажно и дъждовно време, а също и от механични увреждания на кожата (разчесвания, одрасквания и други.)
От микроспория боледуват предимно децата. Ако заболяването не се лекува активно в периода на половото съзряване, обикновеното минава от само себе си .
Около 5 - 7 дни след заразяването по кожата на детето или по окосмената част на главата се появяват розови петна с кръгла или овална форма, покрити с дребни люспички. В огнищата на поражения косите се пречупват на еднаква височина ( 5 - 8 мм от кожата ) и изглеждат, като подстригани.
Когато котките и кучетата боледуват от микроспория при тях също са налице повишена чупливост на космите и огнища на оплешивяване с окръглена форма, покрити с корички и струпеи. При животните най-често се обхващат главата, шията и крайниците.
За предотвратяване на евентуално заболяване от микроспория не бива да се допуска детето да контактува с бездомни животни и не бива домашните котки и кучета да влизат в контакт с бездомни животни. При първото подозрение, че домашният любимец е заразен трябва да се прекратят контактите с него, докато ветеринарния лекар не отхвърли подозрението. Много важно е по време на лечение съответното коте или куче да стои в специализиран пригоден за целта изолатор.
Задължително в лечението на гъбичките трябва да се използва медикамент за моделиране на общата реакция на болното дете, чиято цел е да намали неговата възприемчивост към гъбични инфекции. Този медикамент е индивидуален във всеки конкретен случай.

БРАДАВИЦИ
Брадавиците са често срещанеи образования както при децата, така и при възрастните. Тъй като се причиняват от вируси (човешки папиломавируси) те са заразни и могат бързо да се разпространят сред колектив, ползващ едни и същи предмети или посещаващ един басейн, например. От своя страна почесването може да доведе до разпространяване на брадавиците. Нерядко брадавици се образуват след прекарано заболяване, развод и раздяла с родител, шок или стрес, довели до отслабване на имунната защита на организма и до повишена уязвимост от вирусите, предизвикващи разрастване на брадавици.
Различават се няколко основни вида брадавици :
- Обикновени брадавици. Те са най - често срещаните и обикновено засягат кожата на ръцете ( около ноктите ), а също и лактите на колената.
- Вроговени брадавици. Те също са локализирани най - често в областта на ръцете.
- Издължени брадавици на тясна основа. Тяхната локализация най - често са естествените отвори на човешкото тало - уста, очи, ноздри.
- Плоски брадавици. Те са съвсем слабо надигнати над кожата, гладки и нерядко - множествени. Най - често са локализирани по лицето и гърба на ръцете.
Според статистически проучвания брадавиците могат да изчезнат спонтанно, без никакво лечение, в 30 до 50 % от случаите, като в тези случаи много голяма роля играе психическата настройка и вярата в крайния успех. В същото време е доказано, че хомеопатичното лечение води до успех в над 70 - 80 % от случаите.
- Големи предимства на хомеопатичните лекарства пред използването на класически методи за премахване на брадавиците е, че те не водят до образуване на белези, не предизвикват болкови усещания и в много ог случаите предотвратяват или намаляват честотата на рецидивите ( повторно образуване на брадавици ).

ПОВИШЕНО ИЗПОТЯВАНЕ
В човешката кожа се намират между два и четири милиона потни жлези. Те са разпределени неравномерно, като на определени места, например по дланите, стъпалата, под мишниците и на други места са групирани по-нагъсто. Потните жлези са богато снабдени с нервни влакна, което обяснава защо при определени състояния, като вълнения, страх, притеснения и други, отделянето на пот се увеличава. Нормално количеството на отделяната пот за едно денонощие е около 700 мл. Това количество може да нарастне многократно през лятото, при спортуване и при извършване на големи физически натоварвания, като в тези случаи количеството на потта може да достигне до няколко литра.
Потта съдържа основно вода, минерални соли и крайни продукти от обмяната на веществата в човешкия организъм. По този начин чрез изпотяването до известна степен се подпомага дейността на бъбреците. Другата основна физиологична роля на изпотяването е регулирането на телесната температура - изпаряването на потта води до охлаждане на повърхността на кожата.
В определени случаи обаче, както и при определени индивиди, изпотяването е прекомерно. Това може да доведе до набъбване и по-лесна ранимост на кожата, което предразполага към инфектиране с бактерии и гъбички. Не е за пренебрегване и неприятната миризма на потта, която влияе негативно, както на детето, което се изпотява, така и на заобикалящите го.
Прекомерното изпотяване най-често е резултат на особена нагласа на нервната система. То може да бъде локално или общо. Общото изпотяване не рядко се дължи на заболявания на нервната система или на жлезите с вътрешна секреция ( най-често на хиперфункция на щитовидната жлеза ) и това налага консултация с лекар. Лечението на тези заболявания ще доведе до намаляване на изпотяването.
- По-често срещано явление е прекомерното локално изпотяване - по дланите, стъпалата или под мишниците, например. В повечето случаи то се дължи на конституционални или характерови особености и в тези случаи то може да се повлияе много добре, както от спазването на подходяща хигиена, така и от приемането на определени хомеопатични медикаменти.

Всичко за Хомеопатията на едно място

Научете как действа Хомеопатията и всичко за Хомеопатичните лекарства

Нашите специалисти

Нашите специалисти имат дългогодишен опит и индивидуален подход към всеки пациент

Д-р МАРИЯН ИВАНОВ

Основател и Собственик, Вътрешни болести

Специалист по вътрешни болести. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия.

Д-р Даринка Русева

Вътрешни болести, Физиотерапия и рехабилитация, Хомеопатия NLS диагностика "Биоплазма" - Биоскенер

Работила в детско и вътрешно отделение на Районна болница Ботевград, кардиологично и физиотерапевтично отделение в санаториум МВР гр. Банкя.

Д-р Надежда Гурянова

Вътрешни болести Рефлексотерапия, Хомеопатия и Рейки терапия

Д-р Надежда Гурянова е завършила в Русия средно медицинско образование със специалност акушерство физиотерапия и масаж.

Д-р Райна Жейнова

Детски болести, Хомеопатия

Д-р Райна Жейнова еспециалист по детски болестиот 1996 г.. Работила е като участъков педиатър в гр. Търговище в продължение на 13 години

Диляна Велчева

Аурадиагностика

Диляна Велчева е специалист по аурадиагностика, завършила курс на обучение към Украинската школа "Ауралайф".Икономист по образование

Росица Тончева

Магистър по здравословно и диетично хранене

Росица Тончева Тончева е магистър по здравословно и диетично хранене с опит в тази област повече от 30 години.

МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР ФИТОЛЕК“ ЕООД

„МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР ФИТОЛЕК“ ЕООД

Благодарение на осигурената от ЕС финансова помощ „МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР ФИТОЛЕК“ ЕООД успява да запази служителите си – лекари и персонал и дори да наеме

ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР

ИСКАТЕ ДА НАПРАВИТЕ ИЗНЕНАДА?!

Приятна, Нестандартна, Запомняща се

Подарете ПОДАРЪЧЕН СЕРТИФИКАТ „ФИТОЛЕК” – една оригинална и модерна идея, чрез която да доставите удоволствие на Ваш близък, приятел, колега или дете, като ги накарате да се почувстват отпочинали и пълни с енергия. И най - важното - ще им подарите здраве и ще повишите качеството им на живот!

Прочети повече

Какво казват пациентите за нас


За мен д-р Иванов е образец за лекар! С познанията и вниманието което получава всеки негов пациент. Винаги съм разбирала "личен лекар", като израз да означава лекар, които може да подържа тялото и духът ти здрави, това за мен е мерило за добър лекар. Д-р Иванов благодаря че те има и ми даваш толкова вяра, че нещата могат да бъдат...
В. Георгиева - София

Повече от половин година посещавам медицинския център и съм много доволна. Всички тук са много внимателни и са големи специалисти. Бях много зле с нервната система, имах такива симптоми и нервни кризи, който ме караха да мисля, че всеки момент ще умра. Бях отчаяна и изпаднала в депресия. Благодарение на д-р Мариян Иванов всичко...
Боряна Цветкова - София

Много сме доволни от д-р Иванов! Благодарим за вниманието и доброто отношение към нас! Карина Велибашева и мама Петя :)
Карина Велибашева

Синът ми бе с поставена диагноза бронхиална астма от 3 годишната си възраст. Посещаваме д-р Мариян Иванов от 4 г.. През всичките тези години детето разреди епизодите на кашлица и задух, няма нощни пристъпи и много рядко боледува. Мога да кажа, че е напълно оздравял. Благодаря!!!
Моника Павлова

Благодарим на д-р Мариян Иванов за доброто отношение и отличните познания в  областите с които се занимава и за доброто което прави на хората, търсещи помощ! С най-искрени благодарности и поздравления!
сем. Добреви

В лицето на д-р Русева срещнах ЧОВЕКА!!! И ДОКТОРА!!! Благодаря Ви от сърце!!! 16.08.2014 г гр. Тервел    
Mариана Костадинова

„Посещавам МЦ „Фитолек" от 2006 г. Обърнах се за помощ към д-р Мариян Иванов, тъй като дъщеря ни, която тогава беше на 1 година и половина, боледуваше често и за съжаление обикновените вирусни инфекции се развиваха бързо в бактериални и се налагаше антибиотично лечение. Благодарение на грижите на д-р Иванов тя започна да...
Катя Казанджиева

"Има някакъв нов начин на лечение"- каза моята позната преди 16 години когато на разходка в парка споделих с нея,че синът ми (тогава 7 годишен) има диагноза бронхиална астма. Двамата със съпруга ми вече от 3-4 години живеехме с мисълта за това състояние на детето ни и се въртяхме в омагьосания кръг на астматичните пристъпи и...
Стефи Чоева

За мен , д-р Надежда Гурянова е рядко срещан специалист в България. Тя има прекрасна медицинска подготовка, успоредно с това  е и перфектен хомеопат.Непрекъснато се усъвършенства, посещавайки различни курсове и семинари. Всичко това й помага да се справя и с най-заплетените случаи в своята практика. Отзивчивостта й е...
Цвете Стоянова, гр. София

Благодарение на грижите и отношението на д-р Угринова, животът отново може да е прекрасен! Благодаря на целия екип на Фитолек, който винаги ме кара да се чувствам специална и важна. Благодаря, че Ви има! 05.07.2013 г
Надежда Стойлкова - София

Много съм доволен от професионализма и качеството на обслужване, на които станах свидетел в хомеопатичен център "Фитолек".
Иван Кръстев

Д-р Иванов е вълшебник! Той лекува с едни малки зрънца които вършат вълшебство. Аз съм възрастна жена на 69 г. и от дълги години страдам от алергия. Последните  10 месеца алергията ме притисна много жестоко. Всеки един Божи ден в обриви, сърбежи по цялото тяло с главоболие и безсъние. Но съм имала късмет да попадна на лечението на...
Надежда Минева

  Огромни благодарности и поклон пред д-р Гурянова! В пълния смисъл на думата тя спаси моята дъщеря Гергана. Загрижеността, професионализмът с точно поставената диагнозата помогнаха на дъщеря ми. Сърдечно БЛАГОДАРЯ!!! Албена Христова, майка на Гергана Тонева 26.04.2014 г  
Албена Христова

Дъщеря ми Симона е на 5 г. и половина. Преди да дойдем при д-р Мариян  Иванов тя боледуваше по два пъти всеки месец и много често се налагаше да пие антибиотици. Откакто се лекуваме  с хомеопатия тя разреди боледуванията и вече се разболява един до два пъти в годишно. БЛАГОДАРЯ!!!
Светла Иванова

До 1 г. на сина ми Никола бяха поставени най-различни диагнози - алергия към белтъка на краве мляко, атопичен дерматит и др.. След започване на хомеопатичното лечение, кожата на детето се изчисти, то не повръща и вече не спазваме никаква диета.
Рафаела Жекова
Прочети всички

Последните Новини от Нас

Разгледайте най-актуалното от Медицински Център "Фитолек"

17-07-2023

Пакет “Чакра Фитолек” за баланс на 7-те чакри

                                                                                                                                                                                                                Пълен набор чайове от серията “Чакра Фитолек” – 7 билкови чая, за балансиране на 7-те основни чакри на човека. Всеки чай включва билки,...
04-07-2023

Офталмо Фитолек за бистър поглед

Офталмо за бистър поглед Влияе благоприятно на сърдечно-съдовата дейност, кръвообръщението и...
04-07-2023

ФемоМакс Фитолек

  ФемоМакс Фитолек за Женско здраве Подобрява функцията на яйчниците и матката. Подкрепя нервно - хормоналното...
04-07-2023

Чай Грация Фитолек

ЧайГрация Фитолек- за Изящна Фигура   Чаят Грация Фитолек подобрява сърдечно-съдовата...

Нашите партньори

Запиши се за нашия бюлетин!

Научавай полезна здравна информация и бъди информиран първи за най-новите ни предложениия

  • Съглсен съм данните ми да бъдат запазени и използвани за получаване на бюлетин
  • Съгласен съм да получавам информация, свързана с дейността на медицинския център и на работещите в него медицински специалисти