Пон-Съб: 9:30 до 17:30

ХОМЕОПАТИЯ ПРИ ХРОНИЧЕН МАКСИЛАРЕН СИНУЗИТ

ПЪРВИ ПРЕГЛЕД ПОВОД ЗА КОНСУЛТАЦИЯТА
А. Цветкова е на 39 години. Посещението в кабинета е по повод на хроничен, обострен десен максиларен синузит с температура до 37,1 градуса, без изпотяване, без втрисане и без повишено отделяне на слюнка. Секретите от носа са гъсти, зловонни и често са примесени с кръв. Синузитът е доказан чрез рентгенова снимка преди 4-5 години и от тогава многократно са приемани различни видове антибиотици без или с краткотраен ефект. Преди една година е правена пункция също с краткотраен ефект.


ВЪПРОСНИК СИСТЕМА ПО СИСТЕМА
Храносмилателна система. Добър апетит, предпочита солени храни и подправки, не изпитва жажда. Оплаква се от “по-затегнат стомах” – ходи по голяма нужда на 2-3 дена.
УНГ система. На петата година е тонзилектомирана, изкривяване на носната преграда след счупване, десен максиларен синузит от 4-5 години, започнал след зъбна инфекция.
Глава. Понякога е налице главоболие в областта на десния максиларен синус, получава световъртеж при рязко навеждане и изправяне, като следствие на ниско кръвно налягане. В първи клас установени миопия и астигматизъм.
Дихателна система без особености., но допреди няколко месеца е пушила по 15-20 цигари дневно. В момента не пуши.
Сърдечно-съдова система – без особености, телеангиектазии (разширени кръвоносни съдове) на лицето, увеличаващи се с напредване на годините ( майката имала подобен проблем ).
Уринарна система – без особености
Кожа – мазна на лицето и суха на тялото, симетрични телеангиектазии по бузите, лесно изпотяване
Генитална система. Първа менструация на 10 години. Много обилна менструация с продължителност 5 дни, през около 24 дни. Преди няколко месеца направена секторална резекция на лява гърда по повод на карцином. Често получава желязодефицитна анемия, като следствие от обилната менструация.
Опорно-двигателна система – без особености
Обща чувствителност. Изключително зиморничава и чувствителна и към най-малкото течение. Обостряне на синузита от студ и вятър през зимата. На море няма подобрение.
Нервна система. Стресова работа, неспокойна, пие по 3-4 кафета дневно. Споделя проблемите си. Кръвно налягане, влияещо се от настроението и психиката.
КЛИНИЧЕН ПРЕГЛЕД
Тегло – 63 кг, ръст – 168 см, кръвно налягане 110 на 70, затруднено дишане поради запушване на дясната ноздра. При издухване се отделя гъст жълто-зеленикав секрет с жилки кръв. Ренгентографски данни за десен максиларен синузит.
ЛЕЧЕНИЕ
“Пирогениум” в разреждане 9 СН – 5 гранули сутрин.
“Калиум бихромикум” в разреждане 9 СН – три пъти дневно по 5 гранули.
“Силицеа” в разреждане 15СН – по 5 гранули вечер.
“Нукс вомика” в разреждане 15 СН – 10 гранули в неделя.

ОБСЪЖДАНЕ
“Пирогениум” : Предписва се почти винаги, самостоятелно или в комбинация с други медикаменти, при остри или при хронични обострени гнойни процеси, особено когато са налице и зловонни секрети.
“Калиум бихромикум” : Гъсти жълтеникави секрети, примесени с кървави жилки, зловонна миризма, влошаване от студ.
“Силицеа”: Предписва се почти винаги при хронични гнойни процеси. Силната чувствителност към студ и повишената раздразнителност са допълнителни аргументи за предписване на “Силицеа”, но дори и без тях бих предписал този медикамент.
“Нукс вомика” : Склонност към запек, нестабилно кръвно налягане, състояние на непрекъснат стрес и нужда от стимуланти, неспокойство и повишена раздразнителност, зиморничавост и голяма чувствителност към течение.

Второ посещение в кабинета след един месец.
Още след първите дни от началото на лечението секретите от дясната ноздра започнали да избледняват и намаляват. В момента жената няма оплаквания, а освен това се чувства по-спокойна.

Всичко за Хомеопатията на едно място

Научете как действа Хомеопатията и всичко за Хомеопатичните лекарства

Нашите специалисти

Нашите специалисти имат дългогодишен опит и индивидуален подход към всеки пациент

Д-р МАРИЯН ИВАНОВ

Основател и Собственик, Вътрешни болести

Специалист по вътрешни болести. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия.

Д-р Даринка Русева

Вътрешни болести, Физиотерапия и рехабилитация, Хомеопатия NLS диагностика "Биоплазма" - Биоскенер

Работила в детско и вътрешно отделение на Районна болница Ботевград, кардиологично и физиотерапевтично отделение в санаториум МВР гр. Банкя.

Д-р Надежда Гурянова

Вътрешни болести Рефлексотерапия, Хомеопатия и Рейки терапия

Д-р Надежда Гурянова е завършила в Русия средно медицинско образование със специалност акушерство физиотерапия и масаж.

Д-р Райна Жейнова

Детски болести, Хомеопатия

Д-р Райна Жейнова еспециалист по детски болестиот 1996 г.. Работила е като участъков педиатър в гр. Търговище в продължение на 13 години

Диляна Велчева

Аурадиагностика

Диляна Велчева е специалист по аурадиагностика, завършила курс на обучение към Украинската школа "Ауралайф".Икономист по образование

Росица Тончева

Магистър по здравословно и диетично хранене

Росица Тончева Тончева е магистър по здравословно и диетично хранене с опит в тази област повече от 30 години.

МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР ФИТОЛЕК“ ЕООД

„МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР ФИТОЛЕК“ ЕООД

Благодарение на осигурената от ЕС финансова помощ „МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР ФИТОЛЕК“ ЕООД успява да запази служителите си – лекари и персонал и дори да наеме

ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР

ИСКАТЕ ДА НАПРАВИТЕ ИЗНЕНАДА?!

Приятна, Нестандартна, Запомняща се

Подарете ПОДАРЪЧЕН СЕРТИФИКАТ „ФИТОЛЕК” – една оригинална и модерна идея, чрез която да доставите удоволствие на Ваш близък, приятел, колега или дете, като ги накарате да се почувстват отпочинали и пълни с енергия. И най - важното - ще им подарите здраве и ще повишите качеството им на живот!

Прочети повече

Какво казват пациентите за нас


Много сме доволни от д-р Иванов! Благодарим за вниманието и доброто отношение към нас! Карина Велибашева и мама Петя :)
Карина Велибашева

Д-р Иванов е вълшебник! Той лекува с едни малки зрънца които вършат вълшебство. Аз съм възрастна жена на 69 г. и от дълги години страдам от алергия. Последните  10 месеца алергията ме притисна много жестоко. Всеки един Божи ден в обриви, сърбежи по цялото тяло с главоболие и безсъние. Но съм имала късмет да попадна на лечението на...
Надежда Минева

  Огромни благодарности и поклон пред д-р Гурянова! В пълния смисъл на думата тя спаси моята дъщеря Гергана. Загрижеността, професионализмът с точно поставената диагнозата помогнаха на дъщеря ми. Сърдечно БЛАГОДАРЯ!!! Албена Христова, майка на Гергана Тонева 26.04.2014 г  
Албена Христова

Благодарим на д-р Мариян Иванов за доброто отношение и отличните познания в  областите с които се занимава и за доброто което прави на хората, търсещи помощ! С най-искрени благодарности и поздравления!
сем. Добреви

Много съм доволен от професионализма и качеството на обслужване, на които станах свидетел в хомеопатичен център "Фитолек".
Иван Кръстев

Синът ми бе с поставена диагноза бронхиална астма от 3 годишната си възраст. Посещаваме д-р Мариян Иванов от 4 г.. През всичките тези години детето разреди епизодите на кашлица и задух, няма нощни пристъпи и много рядко боледува. Мога да кажа, че е напълно оздравял. Благодаря!!!
Моника Павлова

За мен , д-р Надежда Гурянова е рядко срещан специалист в България. Тя има прекрасна медицинска подготовка, успоредно с това  е и перфектен хомеопат.Непрекъснато се усъвършенства, посещавайки различни курсове и семинари. Всичко това й помага да се справя и с най-заплетените случаи в своята практика. Отзивчивостта й е...
Цвете Стоянова, гр. София

Благодарение на грижите и отношението на д-р Угринова, животът отново може да е прекрасен! Благодаря на целия екип на Фитолек, който винаги ме кара да се чувствам специална и важна. Благодаря, че Ви има! 05.07.2013 г
Надежда Стойлкова - София

„Посещавам МЦ „Фитолек" от 2006 г. Обърнах се за помощ към д-р Мариян Иванов, тъй като дъщеря ни, която тогава беше на 1 година и половина, боледуваше често и за съжаление обикновените вирусни инфекции се развиваха бързо в бактериални и се налагаше антибиотично лечение. Благодарение на грижите на д-р Иванов тя започна да...
Катя Казанджиева

  Здравейте Д-р Иванов, Все се каня да напиша мейл, с който да Ви благодаря и все не намирах време до днес, за което съжалявам. Бих искала да благодаря от името на цялото ми семейство за грижите и вниманието, с което дарявахте майка ми–Милка Трайкова - Петрова, която живя 7 години и се бори с онкологично заболяване. Искам да...
Евелина

В лицето на д-р Русева срещнах ЧОВЕКА!!! И ДОКТОРА!!! Благодаря Ви от сърце!!! 16.08.2014 г гр. Тервел    
Mариана Костадинова

Дъщеря ми Симона е на 5 г. и половина. Преди да дойдем при д-р Мариян  Иванов тя боледуваше по два пъти всеки месец и много често се налагаше да пие антибиотици. Откакто се лекуваме  с хомеопатия тя разреди боледуванията и вече се разболява един до два пъти в годишно. БЛАГОДАРЯ!!!
Светла Иванова

За мен д-р Иванов е образец за лекар! С познанията и вниманието което получава всеки негов пациент. Винаги съм разбирала "личен лекар", като израз да означава лекар, които може да подържа тялото и духът ти здрави, това за мен е мерило за добър лекар. Д-р Иванов благодаря че те има и ми даваш толкова вяра, че нещата могат да бъдат...
В. Георгиева - София

До 1 г. на сина ми Никола бяха поставени най-различни диагнози - алергия към белтъка на краве мляко, атопичен дерматит и др.. След започване на хомеопатичното лечение, кожата на детето се изчисти, то не повръща и вече не спазваме никаква диета.
Рафаела Жекова

"Има някакъв нов начин на лечение"- каза моята позната преди 16 години когато на разходка в парка споделих с нея,че синът ми (тогава 7 годишен) има диагноза бронхиална астма. Двамата със съпруга ми вече от 3-4 години живеехме с мисълта за това състояние на детето ни и се въртяхме в омагьосания кръг на астматичните пристъпи и...
Стефи Чоева
Прочети всички

Последните Новини от Нас

Разгледайте най-актуалното от Медицински Център "Фитолек"

17-07-2023

Пакет “Чакра Фитолек” за баланс на 7-те чакри

                                                                                                                                                                                                                Пълен набор чайове от серията “Чакра Фитолек” – 7 билкови чая, за балансиране на 7-те основни чакри на човека. Всеки чай включва билки,...
04-07-2023

Офталмо Фитолек за бистър поглед

Офталмо за бистър поглед Влияе благоприятно на сърдечно-съдовата дейност, кръвообръщението и...
04-07-2023

ФемоМакс Фитолек

  ФемоМакс Фитолек за Женско здраве Подобрява функцията на яйчниците и матката. Подкрепя нервно - хормоналното...
04-07-2023

Чай Грация Фитолек

ЧайГрация Фитолек- за Изящна Фигура   Чаят Грация Фитолек подобрява сърдечно-съдовата...

Нашите партньори

Запиши се за нашия бюлетин!

Научавай полезна здравна информация и бъди информиран първи за най-новите ни предложениия

  • Съглсен съм данните ми да бъдат запазени и използвани за получаване на бюлетин
  • Съгласен съм да получавам информация, свързана с дейността на медицинския център и на работещите в него медицински специалисти