Пон-Съб: 9:30 до 17:30

ХИПЕРТРОФИЯ НА ПРОСТАТАТА И РАЗШИРЕНИ ВЕНИ

ХОМЕОПАТИЯ - ПЪРВИ ПРЕГЛЕД ПОВОД ЗА КОНСУЛТАЦИЯТА
А. Данев, на 65 г. посети за първи път моя кабинет на 21.07.1998 г. по повод хипертрофия на простатната жлеза и разширени вени.

 

Фамилна обремененостмайка с разширени вени.

Преглед на различните системи

Храносмилателна система: Добър апетит с предпочитания за сладки неща. До 30 минути след нахранване получава подуване на долната част на корема и сънливост. Рядко се оплаква от киселини и чувство за парене. Не понася стегнати дрехи, включително и носенето на колан. Редовно изхождане по голяма нужда.

УНГ система: Хроничен десен максиларен и фронтален синузит от детска възраст, когато е претърпял операция по повод на разрастване на трета сливица. Боледувал често от възпаление на гърлото. Няма установени алергии.

Глава: Рядко получава главоболие, което няма специфична локализация. Не се оплаква от световъртеж и проблеми със зрението.

Дихателна система: Сраствания в десния белодробен връх след прекарана пневмония. Не пуши.

Сърдечно-съдова система: Не се оплаква от задух и сърцебиене. Получил разширение на вените на дясната подбедрица на 15 годишна възраст след тежко изгаряне. В последствие се появили разширени вени и на лявата подбедрица и в момента са налице разширени вени двустранно, които са под формата на пакети и се разпространяват и към бедрата. Преживял тромбофлебит на десния крак. Получава оток на дясната подбедрица, който е най-изразен в следобедните часове и вечер.

Уринарна система: От около две години се оплаква от затруднено уриниране, което понякога е съпроводено от болка. Налице са изтъняване на струйката на урината и чувство за недоизхождане след уриниране. Налице са също така чести позиви за уриниране и през нощта (приблизително през два часа). На 08.12. 1997 г. получил остра задръжка на урина с невъзможност за изхождане по малка нужда, съпроводено от много силни болки в долната част на корема и втрисане, по повод на което бил наложен катетър.

Кожа: Нормална, с нормално изпотяване. Без особености.

Опорно-двигателен апарат: Болки в гърба в областта на тазобедрените стави, а понякога и в китките.

Обща чувствителност: Не понася топлината и задушните помещения.

Нервна система: Проблеми със съня поради честите позиви за уриниране. Цял живот е бил уравновесен, но в последно време се чувства по-напрегнат и избухва често. Няма силни страхове, умерено притеснителен, без фикс идеи и без склонност към изпадане в депресивни състояния. В последно време имал сериозни житейски проблеми, които са споделени.

Клиничен преглед: Нормални ръст и тегло. Кръвно налягане 140/85. Сърце – ритмична нормофреквентна сърдечна дейност, без прибавени шумове. Дишане – чисто везикуларно дишане със сраствания в десен белодробен връх, без прибавени хрипове.
Корем
черен дроб и слезка не се опипват. Сукусио реналис – отрицателно двустранно.

Изследвания

Ренгенография на гръбначен стълб – генерализирано ошипяване и остеопороза.

Ренгенография на стомашно-чревна система – без особености, като се изключи смъкване на стомаха.

Ехография на коремни органи от 26.06.1998 г.– умерено увеличен черен дроб, десен бъбрек – деформиран в горния полюс, ляв бъбрек – деформирана пиело-каликсна система, простата – дифузно увеличена с размери 40-45 мм. Заключение – хепатомегалия със стеатоза, хипертрофия на простатната жлеза, съмнения за обемен процес на десен бъбрек. По повод на последното на 01.07.1998 г. е направена венозна урография, която установява дивертикул (локално разширение на стената) на пикочния мехур.

Назначено лечение

“Кониум макулатум” в разреждане 9 СН, по 5 гранули сутрин.

“Калкареа флуорика” в разреждане 9 СН, по 5 гранули вечер.

“Ликоподиум” в разреждане 15 СН, по 10 гранули в сряда.

“Туя окциденталис” в разреждане 15 СН, по 10 гранули в неделя.

Обсъждане.

“Кониум макулатум” – един от основните симптоматични медикаменти в хомеопатията за повлияване на хипертрофия на жлезна тъкан, независимо от нейната локализация ( простата, млечна жлеза, слюнчена жлеза и т.н. ).

“Калкареа флуорика” – изписва се от лекарите хомеопати, както при склонност към хипертрофия и втвърдяване на жлезна тъкан, така и при слабост на съединителната тъкан, белег за което са разширените вени, смъкването на стомаха и дивертикула на пикочния мехур. Продължителното приемане на този медикамент ще спомогне за увеличаване на здравната на съединителната тъкан.

“Ликоподиум клаватум”. Това е медикамент, назначен с оглед на чувствителния тип. Установено е, че най-добре реагират на този медикамент хора, които обичат сладки неща, при които е налице подуване на долната част на корема скоро след нахранване и сънливост, която също е свързана с храненето. Непоносимостта към носене на стегнати дрехи и колани, дясната локализация на болестните процеси – хроничен десен максиларен и фронтален синузит, сраствания в десния белодробен връх след прекарана пневмония, по-напредналия варикозен процес в дясната подбедрица, както и непоносимостта към високи температури и задушни помещения и стеатозата на черния дроб в комбинация с бъбречните проблеми, също представляват индикации, каращи лекаря хомеопат да мисли, че се касае за чувствителен тип “Ликоподиум”.

“Туя окциденталис” – това е лекарството, което се предписва системно при склонност към доброкачествени образувания и разраствания, независимо от тяхната локализация.

Контролният преглед - 12.10.1998 г.

А. Данев е изключително доволен от лечението, тъй като е налице много добро повлияване на оплакванията от трудно уриниране и чувство за недоизхождане след уриниране. Налице е и подобрение на съня, тъй като пациентът вече става през нощта само веднъж, за да уринира. Подобрение, както субективно, така и обективно, е настъпило по отношение и на разширените вени. В края на септември 1998 година А. Данев е направил ехографско изследване, показващо намаление на простатната жлеза. В същия ден преди прегледа, пациентът е провел и ново ехографско изследване на коремните органи и на простатна жлеза, чиято големина е вече 32 мм. Назначена е нова поддържаща схема за затвърждаване на добрия лечебен резултат по отношение, както на простатната жлеза, така и на разширените вени.

Всичко за Хомеопатията на едно място

Научете как действа Хомеопатията и всичко за Хомеопатичните лекарства

Нашите специалисти

Нашите специалисти имат дългогодишен опит и индивидуален подход към всеки пациент

Д-р МАРИЯН ИВАНОВ

Основател и Собственик, Вътрешни болести

Специалист по вътрешни болести. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия.

Д-р Даринка Русева

Вътрешни болести, Физиотерапия и рехабилитация, Хомеопатия NLS диагностика "Биоплазма" - Биоскенер

Работила в детско и вътрешно отделение на Районна болница Ботевград, кардиологично и физиотерапевтично отделение в санаториум МВР гр. Банкя.

Д-р Надежда Гурянова

Вътрешни болести Рефлексотерапия, Хомеопатия и Рейки терапия

Д-р Надежда Гурянова е завършила в Русия средно медицинско образование със специалност акушерство физиотерапия и масаж.

Д-р Райна Жейнова

Детски болести, Хомеопатия

Д-р Райна Жейнова еспециалист по детски болестиот 1996 г.. Работила е като участъков педиатър в гр. Търговище в продължение на 13 години

Диляна Велчева

Аурадиагностика

Диляна Велчева е специалист по аурадиагностика, завършила курс на обучение към Украинската школа "Ауралайф".Икономист по образование

Росица Тончева

Магистър по здравословно и диетично хранене

Росица Тончева Тончева е магистър по здравословно и диетично хранене с опит в тази област повече от 30 години.

МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР ФИТОЛЕК“ ЕООД

„МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР ФИТОЛЕК“ ЕООД

Благодарение на осигурената от ЕС финансова помощ „МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР ФИТОЛЕК“ ЕООД успява да запази служителите си – лекари и персонал и дори да наеме

ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР

ИСКАТЕ ДА НАПРАВИТЕ ИЗНЕНАДА?!

Приятна, Нестандартна, Запомняща се

Подарете ПОДАРЪЧЕН СЕРТИФИКАТ „ФИТОЛЕК” – една оригинална и модерна идея, чрез която да доставите удоволствие на Ваш близък, приятел, колега или дете, като ги накарате да се почувстват отпочинали и пълни с енергия. И най - важното - ще им подарите здраве и ще повишите качеството им на живот!

Прочети повече

Какво казват пациентите за нас


Повече от половин година посещавам медицинския център и съм много доволна. Всички тук са много внимателни и са големи специалисти. Бях много зле с нервната система, имах такива симптоми и нервни кризи, който ме караха да мисля, че всеки момент ще умра. Бях отчаяна и изпаднала в депресия. Благодарение на д-р Мариян Иванов всичко...
Боряна Цветкова - София

До 1 г. на сина ми Никола бяха поставени най-различни диагнози - алергия към белтъка на краве мляко, атопичен дерматит и др.. След започване на хомеопатичното лечение, кожата на детето се изчисти, то не повръща и вече не спазваме никаква диета.
Рафаела Жекова

Дъщеря ми Симона е на 5 г. и половина. Преди да дойдем при д-р Мариян  Иванов тя боледуваше по два пъти всеки месец и много често се налагаше да пие антибиотици. Откакто се лекуваме  с хомеопатия тя разреди боледуванията и вече се разболява един до два пъти в годишно. БЛАГОДАРЯ!!!
Светла Иванова

„Посещавам МЦ „Фитолек" от 2006 г. Обърнах се за помощ към д-р Мариян Иванов, тъй като дъщеря ни, която тогава беше на 1 година и половина, боледуваше често и за съжаление обикновените вирусни инфекции се развиваха бързо в бактериални и се налагаше антибиотично лечение. Благодарение на грижите на д-р Иванов тя започна да...
Катя Казанджиева

Много съм доволен от професионализма и качеството на обслужване, на които станах свидетел в хомеопатичен център "Фитолек".
Иван Кръстев

Синът ми бе с поставена диагноза бронхиална астма от 3 годишната си възраст. Посещаваме д-р Мариян Иванов от 4 г.. През всичките тези години детето разреди епизодите на кашлица и задух, няма нощни пристъпи и много рядко боледува. Мога да кажа, че е напълно оздравял. Благодаря!!!
Моника Павлова

  Огромни благодарности и поклон пред д-р Гурянова! В пълния смисъл на думата тя спаси моята дъщеря Гергана. Загрижеността, професионализмът с точно поставената диагнозата помогнаха на дъщеря ми. Сърдечно БЛАГОДАРЯ!!! Албена Христова, майка на Гергана Тонева 26.04.2014 г  
Албена Христова

Със сина ми идваме при д-р Иванов от 5 години. Пред антибиотиците, инжекцийте и "Вентолин" за алергия и астма избрахме хомеопатичните препарати и опита на д-р Мариян Ианов в комбинирането им. Благодарна съм за знанията, които е придобил и които с такава лекота прилага. Нека Господ да му дава здраве, дълъг живот и нови...
Ани, Ангел и Александър Томови

За мен д-р Иванов е образец за лекар! С познанията и вниманието което получава всеки негов пациент. Винаги съм разбирала "личен лекар", като израз да означава лекар, които може да подържа тялото и духът ти здрави, това за мен е мерило за добър лекар. Д-р Иванов благодаря че те има и ми даваш толкова вяра, че нещата могат да бъдат...
В. Георгиева - София

В лицето на д-р Русева срещнах ЧОВЕКА!!! И ДОКТОРА!!! Благодаря Ви от сърце!!! 16.08.2014 г гр. Тервел    
Mариана Костадинова

Благодарение на грижите и отношението на д-р Угринова, животът отново може да е прекрасен! Благодаря на целия екип на Фитолек, който винаги ме кара да се чувствам специална и важна. Благодаря, че Ви има! 05.07.2013 г
Надежда Стойлкова - София

"Има някакъв нов начин на лечение"- каза моята позната преди 16 години когато на разходка в парка споделих с нея,че синът ми (тогава 7 годишен) има диагноза бронхиална астма. Двамата със съпруга ми вече от 3-4 години живеехме с мисълта за това състояние на детето ни и се въртяхме в омагьосания кръг на астматичните пристъпи и...
Стефи Чоева

Благодарим на д-р Мариян Иванов за доброто отношение и отличните познания в  областите с които се занимава и за доброто което прави на хората, търсещи помощ! С най-искрени благодарности и поздравления!
сем. Добреви

За мен , д-р Надежда Гурянова е рядко срещан специалист в България. Тя има прекрасна медицинска подготовка, успоредно с това  е и перфектен хомеопат.Непрекъснато се усъвършенства, посещавайки различни курсове и семинари. Всичко това й помага да се справя и с най-заплетените случаи в своята практика. Отзивчивостта й е...
Цвете Стоянова, гр. София

Д-р Иванов е вълшебник! Той лекува с едни малки зрънца които вършат вълшебство. Аз съм възрастна жена на 69 г. и от дълги години страдам от алергия. Последните  10 месеца алергията ме притисна много жестоко. Всеки един Божи ден в обриви, сърбежи по цялото тяло с главоболие и безсъние. Но съм имала късмет да попадна на лечението на...
Надежда Минева
Прочети всички

Последните Новини от Нас

Разгледайте най-актуалното от Медицински Център "Фитолек"

17-07-2023

Пакет “Чакра Фитолек” за баланс на 7-те чакри

                                                                                                                                                                                                                Пълен набор чайове от серията “Чакра Фитолек” – 7 билкови чая, за балансиране на 7-те основни чакри на човека. Всеки чай включва билки,...
04-07-2023

Офталмо Фитолек за бистър поглед

Офталмо за бистър поглед Влияе благоприятно на сърдечно-съдовата дейност, кръвообръщението и...
04-07-2023

ФемоМакс Фитолек

  ФемоМакс Фитолек за Женско здраве Подобрява функцията на яйчниците и матката. Подкрепя нервно - хормоналното...
04-07-2023

Чай Грация Фитолек

ЧайГрация Фитолек- за Изящна Фигура   Чаят Грация Фитолек подобрява сърдечно-съдовата...

Нашите партньори

Запиши се за нашия бюлетин!

Научавай полезна здравна информация и бъди информиран първи за най-новите ни предложениия

  • Съглсен съм данните ми да бъдат запазени и използвани за получаване на бюлетин
  • Съгласен съм да получавам информация, свързана с дейността на медицинския център и на работещите в него медицински специалисти