Пон-Съб: 9:30 до 17:30

ХОМЕОПАТИЯ ПРИ РАЗШИРЕНИ ВЕНИ

ХОМЕОПАТИЯ - ПЪРВИ ПРЕГЛЕД ПОВОД ЗА КОНСУЛТАЦИЯТА

А. Иванова посети за пръв път кабинета на 06.08.1998 г по повод на разширени вени (повече в дясно), лесно образуване на кръвоизливи по кожата, чувство за подуване на корема под пъпа и горчив вкус в устата, а също и по повод на чести инфекции на носоглътката.

ВЪПРОСНИК СИСТЕМА ПО СИСТЕМА

Храносмилателна система: Добър апетит, предпочита сладко и не изпитва чувство за жажда. Оплаква се от запек, който понякога се редува с разстройство. Често е налице подуване на корема под пъпа, като това става скоро след нахранване (до половин час). Има сънливост след хранене, като дрямката не я ободрява. Като малка боледувала от хепатит А и оттогава често има горчив вкус в устата.

УНГ система: На 4 г възраст е извършена тонзилектомия, като тогава е махната и 3-тата сливица. Оттогава слабото и място е гърлото – боледува много често от фарингити.

Алергия: Обрива се от фалшиви бижута.

Глава: Не се оплаква от главоболие. Получава световъртеж при рязко изправяне, който свързва с понижаване на кръвното налягане. Има късогледство – 0,50 – 0,75 диоптъра и на 2-те очи.

Дихателна система: Прекарала една двустранна и една дясна бронхопневмония.

Сърдечносъдова система: Не се уморява лесно и не се оплаква от сърцебиене и задух. Получава лесни кръвоизливи по кожата, които минават много бавно. Оплаква се от чувство за тежест и подуване в областта на дясната подбедрица ( отскоро такива оплаквания, но по-леки, има и от страна на лявата подбедрица ). Налице е изпъкване на вените в областта на дясната подбедрица и подуване на десния глезен.

Уринарна система: При ехографско изследване е установена двустранна нефролитиаза, но не е имала оплаквания от страна на бъбреците и на пикочните пътища.

Кожа: Кожата е мазна, лесно се изпотява. Налице е склонност към поява на кафяви пигментации и към ранно побеляване на косата.

Генитална система: Няма бременности и раждания. Първата менструация е настъпила на 12 г възраст. Продължителността на цикъла е 28 дни, а на менструацията която е обилна, но неболезнена – 6 дни. Около 10 дни преди настъпване на менструацията е налице предменструален синдром, изразяващ се в чувство за тежест и болка в гърдите и в повишена напрегнатост и раздразнителност. Сексуалното желание е запазено.

Опорно-двигателен апарат: По време на пубертета е имала болки в областта на подбедриците.

Обща чувствителност: Има лошо кръвообръщение и предпочита топлината. Налице е тенденция към измръзване през зимата.

Нервна система: Спокойна е, трудно се нервира и много рядко избухва. Сънят е добър. Обича да си ляга рано. Страхува се от всякакви болести. Не е много притеснителна. Няма фикс идеи. Понякога изпада в лошо настроение, като това продължава от няколко часа до един ден. Ако има проблеми, обича да ги споделя с приятелки.

Клиничен преглед: Вътрешен статус – без особености, тегло – 55 – 57 кг при ръст 164 см. Кръвно налягане 125/180. Заслужава да се отбележи, че е с боядисана коса, поради ранното и побеляване.

ЛЕЧЕНИЕ

Hepato – Drainol – 3 пъти по 20 капки преди храна.

Hamamelis Virginiana 5 СН – 5 гранули сутрин и вечер.

Calcarea Fluorica 9 СН – 5 гранули преди обяд.

Oscillococcinum – по 1 флакон доза седмично.

Lycopodium 15 СН – по 10 гранули в неделя.

ОБСЪЖДАНЕ

Hepato Drainol : Предписва се системно при чернодробно-жлъчни проблеми, тъй като спомага за подобряване на оттичането на жлъчни сокове към стомашно-чревната система и за регулиране на храносмилането.

Hamamelis Virginiana : основен медикамент в хомеопатията за лечение на разширени вени с оплаквания от чувство за тежест в областта на подбедриците и от образуване на отоци. Лесни кръвоизливи. По кожата.

Calcarea Fluorica : изписва се почти системно при наличие на разширени вени или на хемороиди, тъй като в тези случаи е налице слабост на съединителната тъкан.

Oscillococcinum : чудесен хомеопатичен медикамент за профилактика и лечение на грип и на други вирусни инфекции.

Lycopodium : Хомеопатичен медикамент за чувствителен тип. Основания за неговото изписване са : предпочитания за сладки храни; запек и подуване на корема под пъпа, което се получава скоро след нахранване; сънливост след нахранване, която не се облекчава от кратка дрямка; склонност към уртикарии и пигментации по кожата и ранно побеляване на косата; двустранна нефролитиаза. Основание за изписване на Lycopodium е и прекараният хепатит. Сред хомеопатите е разпространена поговорката “Съществуването на един черен дроб и на два бъбрека вече е достатъчно основание за изписване на Lycopodium”. Обяснението е, че Lycopodium спомага за подобряване на дейността, както на черния дроб и на жлъчните пътища, така и на бъбреците.

Втори преглед на 22.09.1998 г. За месец и половина, откакто приема хомеопатичните медикаменти, пациентката не е боледувала нито веднъж от инфекции на горните дихателни пътища. Не е чувствала тежест в областта на подбедриците и не е получавала отоци. Много добре са повлияни и оплакванията от страна на храносмилателната система – подуването на корема от газове и чувството за горчив вкус в устата.

Хомеопатия - Схемата за лечение за следващите два месеца е :

Hamamelis Vulgaris 5 СН – 5 гранули сутрин на четни дати.

Calcarea Fluorica 9 СН – 5 гранули сутрин на нечетни дати.

Oscillococcinum – по един флакон в неделя.

Lycopodium 30 СН – по 10 гранули на 1-во и на 15-то число.

Hepato – Drainol – 3 пъти по 10 капки преди хранене

Всичко за Хомеопатията на едно място

Научете как действа Хомеопатията и всичко за Хомеопатичните лекарства

Нашите специалисти

Нашите специалисти имат дългогодишен опит и индивидуален подход към всеки пациент

Д-р МАРИЯН ИВАНОВ

Основател и Собственик, Вътрешни болести

Специалист по вътрешни болести. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия.

Д-р Даринка Русева

Вътрешни болести, Физиотерапия и рехабилитация, Хомеопатия NLS диагностика "Биоплазма" - Биоскенер

Работила в детско и вътрешно отделение на Районна болница Ботевград, кардиологично и физиотерапевтично отделение в санаториум МВР гр. Банкя.

Д-р Надежда Гурянова

Вътрешни болести Рефлексотерапия, Хомеопатия и Рейки терапия

Д-р Надежда Гурянова е завършила в Русия средно медицинско образование със специалност акушерство физиотерапия и масаж.

Д-р Райна Жейнова

Детски болести, Хомеопатия

Д-р Райна Жейнова еспециалист по детски болестиот 1996 г.. Работила е като участъков педиатър в гр. Търговище в продължение на 13 години

Диляна Велчева

Аурадиагностика

Диляна Велчева е специалист по аурадиагностика, завършила курс на обучение към Украинската школа "Ауралайф".Икономист по образование

Росица Тончева

Магистър по здравословно и диетично хранене

Росица Тончева Тончева е магистър по здравословно и диетично хранене с опит в тази област повече от 30 години.

МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР ФИТОЛЕК“ ЕООД

„МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР ФИТОЛЕК“ ЕООД

Благодарение на осигурената от ЕС финансова помощ „МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР ФИТОЛЕК“ ЕООД успява да запази служителите си – лекари и персонал и дори да наеме

ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР

ИСКАТЕ ДА НАПРАВИТЕ ИЗНЕНАДА?!

Приятна, Нестандартна, Запомняща се

Подарете ПОДАРЪЧЕН СЕРТИФИКАТ „ФИТОЛЕК” – една оригинална и модерна идея, чрез която да доставите удоволствие на Ваш близък, приятел, колега или дете, като ги накарате да се почувстват отпочинали и пълни с енергия. И най - важното - ще им подарите здраве и ще повишите качеството им на живот!

Прочети повече

Какво казват пациентите за нас


  Здравейте Д-р Иванов, Все се каня да напиша мейл, с който да Ви благодаря и все не намирах време до днес, за което съжалявам. Бих искала да благодаря от името на цялото ми семейство за грижите и вниманието, с което дарявахте майка ми–Милка Трайкова - Петрова, която живя 7 години и се бори с онкологично заболяване. Искам да...
Евелина

Д-р Иванов е вълшебник! Той лекува с едни малки зрънца които вършат вълшебство. Аз съм възрастна жена на 69 г. и от дълги години страдам от алергия. Последните  10 месеца алергията ме притисна много жестоко. Всеки един Божи ден в обриви, сърбежи по цялото тяло с главоболие и безсъние. Но съм имала късмет да попадна на лечението на...
Надежда Минева

„Посещавам МЦ „Фитолек" от 2006 г. Обърнах се за помощ към д-р Мариян Иванов, тъй като дъщеря ни, която тогава беше на 1 година и половина, боледуваше често и за съжаление обикновените вирусни инфекции се развиваха бързо в бактериални и се налагаше антибиотично лечение. Благодарение на грижите на д-р Иванов тя започна да...
Катя Казанджиева

  Огромни благодарности и поклон пред д-р Гурянова! В пълния смисъл на думата тя спаси моята дъщеря Гергана. Загрижеността, професионализмът с точно поставената диагнозата помогнаха на дъщеря ми. Сърдечно БЛАГОДАРЯ!!! Албена Христова, майка на Гергана Тонева 26.04.2014 г  
Албена Христова

Много сме доволни от д-р Иванов! Благодарим за вниманието и доброто отношение към нас! Карина Велибашева и мама Петя :)
Карина Велибашева

Повече от половин година посещавам медицинския център и съм много доволна. Всички тук са много внимателни и са големи специалисти. Бях много зле с нервната система, имах такива симптоми и нервни кризи, който ме караха да мисля, че всеки момент ще умра. Бях отчаяна и изпаднала в депресия. Благодарение на д-р Мариян Иванов всичко...
Боряна Цветкова - София

Благодарение на грижите и отношението на д-р Угринова, животът отново може да е прекрасен! Благодаря на целия екип на Фитолек, който винаги ме кара да се чувствам специална и важна. Благодаря, че Ви има! 05.07.2013 г
Надежда Стойлкова - София

До 1 г. на сина ми Никола бяха поставени най-различни диагнози - алергия към белтъка на краве мляко, атопичен дерматит и др.. След започване на хомеопатичното лечение, кожата на детето се изчисти, то не повръща и вече не спазваме никаква диета.
Рафаела Жекова

Със сина ми идваме при д-р Иванов от 5 години. Пред антибиотиците, инжекцийте и "Вентолин" за алергия и астма избрахме хомеопатичните препарати и опита на д-р Мариян Ианов в комбинирането им. Благодарна съм за знанията, които е придобил и които с такава лекота прилага. Нека Господ да му дава здраве, дълъг живот и нови...
Ани, Ангел и Александър Томови

Синът ми бе с поставена диагноза бронхиална астма от 3 годишната си възраст. Посещаваме д-р Мариян Иванов от 4 г.. През всичките тези години детето разреди епизодите на кашлица и задух, няма нощни пристъпи и много рядко боледува. Мога да кажа, че е напълно оздравял. Благодаря!!!
Моника Павлова

За мен д-р Иванов е образец за лекар! С познанията и вниманието което получава всеки негов пациент. Винаги съм разбирала "личен лекар", като израз да означава лекар, които може да подържа тялото и духът ти здрави, това за мен е мерило за добър лекар. Д-р Иванов благодаря че те има и ми даваш толкова вяра, че нещата могат да бъдат...
В. Георгиева - София

Дъщеря ми Симона е на 5 г. и половина. Преди да дойдем при д-р Мариян  Иванов тя боледуваше по два пъти всеки месец и много често се налагаше да пие антибиотици. Откакто се лекуваме  с хомеопатия тя разреди боледуванията и вече се разболява един до два пъти в годишно. БЛАГОДАРЯ!!!
Светла Иванова

За мен , д-р Надежда Гурянова е рядко срещан специалист в България. Тя има прекрасна медицинска подготовка, успоредно с това  е и перфектен хомеопат.Непрекъснато се усъвършенства, посещавайки различни курсове и семинари. Всичко това й помага да се справя и с най-заплетените случаи в своята практика. Отзивчивостта й е...
Цвете Стоянова, гр. София

Много съм доволен от професионализма и качеството на обслужване, на които станах свидетел в хомеопатичен център "Фитолек".
Иван Кръстев

В лицето на д-р Русева срещнах ЧОВЕКА!!! И ДОКТОРА!!! Благодаря Ви от сърце!!! 16.08.2014 г гр. Тервел    
Mариана Костадинова
Прочети всички

Последните Новини от Нас

Разгледайте най-актуалното от Медицински Център "Фитолек"

17-07-2023

Пакет “Чакра Фитолек” за баланс на 7-те чакри

                                                                                                                                                                                                                Пълен набор чайове от серията “Чакра Фитолек” – 7 билкови чая, за балансиране на 7-те основни чакри на човека. Всеки чай включва билки,...
04-07-2023

Офталмо Фитолек за бистър поглед

Офталмо за бистър поглед Влияе благоприятно на сърдечно-съдовата дейност, кръвообръщението и...
04-07-2023

ФемоМакс Фитолек

  ФемоМакс Фитолек за Женско здраве Подобрява функцията на яйчниците и матката. Подкрепя нервно - хормоналното...
04-07-2023

Чай Грация Фитолек

ЧайГрация Фитолек- за Изящна Фигура   Чаят Грация Фитолек подобрява сърдечно-съдовата...

Нашите партньори

Запиши се за нашия бюлетин!

Научавай полезна здравна информация и бъди информиран първи за най-новите ни предложениия

  • Съглсен съм данните ми да бъдат запазени и използвани за получаване на бюлетин
  • Съгласен съм да получавам информация, свързана с дейността на медицинския център и на работещите в него медицински специалисти