Пон-Съб: 9:30 до 17:30

ХОМЕОПАТИЯ И ФИТОТЕРАПИЯ ПРИ ЦИСТИТИ(ПИКОЧНИ ИНФЕКЦИИ)

ХОМЕОПАТИЯ И ФИТОТЕРАПИЯ ПРИ ЦИСТИТИ (ПИКОЧНИ ИНФЕКЦИИ)

Съществува голяма група възпалителни заболявания на пикочните пътища, които имат различни микробни причинитeли и различно протичане. Най-общо те се означават като инфекции на пикочните пътища (ИПП).

ЧЕСТОТА

Статистическите данни показват, че при децата това са вторите по честота инфекции с бактериален причинител, след тези на дихателната система.

ИПП се срещат в 1-8% при децата на възраст от 1 месец до 11 години.

Интересно е разпределението между момчета и момичета. В кърмаческата възраст ИПП са по-чести при момчетата, а след 1-вата година се увеличава броя на момичетата.

При всички случаи на пикочни инфекции при деца, консултацията с лекар е задължителна.

                                                                                                               61                                                                                                                                                                     62

В случаите на рецидивиращи пикочни инфекции се налага да се изключи евентуална аномалия в органите на отделителната система.

Доказано е, че прекараните инфекции до 2-годишна възраст при децата крият риск от образуване на цикатрикси в бъбречния паренхим.

Най-често причинители на инфекциите са различни бактерии, като в 80% от случаите това са Еscherichiacoli.

ОПЛАКВАНИЯ

Симптомите на пикочните инфекции са различни в различните възрастови групи.

При новородените тези инфекции протичат с тежко засягане на общото състояние на детето. Възможен е по-продължителен иктер (физиологичната жълтеница в родилния дом), повишена температура, проблеми с храненето, трудно наддаване на тегло, нервно неспокойство и т.н..

При по-големите деца са възможни повръщане, коремна болка, неспокойствие и обща отпадналост

При деца над 5- годишна възраст водещи са локалните симптоми – коремна болка, парене и болка при уриниране и чести уринирания

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                63                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

                                                                                                                                                         ХОМЕОПАТИЧНО ЛЕЧЕНИЕ

Тук ще се спрем на някои от най-често прилаганите хомеопатични медикаменти за лечение на възпалението на пикочния мехур (цистит) и на пикочните пътища. Дозировката на медикаментите зависи от интензивността на оплакванията. При остър епизод на парене, често уриниране, болка при уриниране и т.н. от избрания медикамент се предписват по 5 гранули през един – два часа или 10 гранули от него се разтварят в чаша с вода и детето пие на глътки водата през целия ден.

         Cantharis9 СН е най-често използваният от лекарите хомеопати медикамент за лечение на пикочните възпаления, протичащи с чести позиви за уриниране, което е съпроводено от силно парене. Болки може да има преди, по време и след уриниране, като понякога те са толкова силни, че детето става силно раздразнително и нервно.

         Arsenicum album9 CHeнай – подходящ за лечение на цистит с много силно усещане за парене и с много силна отпадналост, както и в случаите, когато е налице  изразено нощно влошаване на оплакванията.Подобрение настъпва от налагане с топло на долната част на корема.

Mercurius solubilis9СНсе препоръчва при парещи болки по хода на пикочните пътища, които са най-силни преди и в началото на уринирането и при задържане на урината. Често е налице общо влошаване на здравословното състояние, което е особено изразено през нощта, когато е налице изпотяване и втрисане.

Mercurius corrosivus9 CHсе предписва, когато паренето и болката са още по-изразени в сравнение с Mercurius solubilis.

Staphysagria9 или 15СН е хомеопатичното лекарство, което се използва най-често за лечение на пикочни инфекции, когато при микробиологично изследване урината е чиста, а детето се оплаква от непрекъснати позиви за уриниране и чувство за недоизхождане.

За да може да се постигне траен успех в лечението на циститите, които по принцип са много упорити и много често рецидивират, към съответния хомеопатичен медикамент за конкретните симптоми, лекарят хомеопат прибавя и хомеопатичното лекарство, съобразено с индивидуалните особености на болното дете, което да лекува не симптомите, а организма като цяло.

                                                                                                                                                                    68

 от книгата „ХОМЕОПАТИЯ ЗА ДЕЦА И ТИЙНЕЙДЖЪРИ”

                                         автори: д-р Мариян Иванов и д-р Зорка Угринова

ВАЖНО!!! Хомеопатичното лечение на цистита, както при децата, така и при възрастните, се допълва много добре от прилагането на определени лечебни растения. Сред най – често използваните билки за подобряване на дейността на бъбреците и пикочните пътища са червената боровинка, хибискусът, полския хвощ, копривата, брезата,  мечото грозде, шипката, вишневите дръжки и др.. Според фитотерапевтите те стимулират образуването и отделянето на урина и изхвърлянето с нея на кристали, песъчинки и бактерии и едновременно с това упражняват силно противовъзпалително и антисептично действие. 

    

Чаят УРО ФИТОЛЕК включва в своя състав повечето от гореизброените билки, Благодарение на този си състав чаят УРО ФИТОЛЕК подпомага бъбречната функция и тази на пикочния мехур.Увеличавйки  имунната и антиоксидантната защита на организма и действайки общоукрепващо и тонизиращо, хранителната добавка ИМУНО ФИТОЛЕК*, която е под формата на капсули, би могла успешно да се комбинира със съответните хомеопатични лекарства и с чая УРО ФИТОЛЕК. Хранителната добавка ИМУНО ФИТОЛЕК представлява комбинация от 2-те билки с най – мощно имуностимулиращо действие в растителния свят  – котешки нокът (саменто) и ехинацея. За подсилване на техния ефект,

към тези билки са прибавени вит.С, вит.Д, цинк и селен (витамините и микроелементите с най – голяма роля за поддържане на добър имунитет). На деца, които все още не са се научили да приемат капсули, съдържимото на капсулата ИМУНО ФИТОЛЕКможе да се прибави към пюре, пчелен мед, кисело мляко или друга храна, която детето обича. В зависимост от възрастта и тежестта на пикочната инфекция, дневната дозировка ИМУНО ФИТОЛЕК при деца е 1 – 3 капсули, а при възрастни дозировката се удвоява. Капсулите са растителни, което прави добавката подходяща за вегани и вегетарианци.

70

          *„ИМУНО ФИТОЛЕК” е хранителната добавка, разработена от д–р Мариян Иванов и одобрена и произведена във Франция. „ИМУНО ФИТОЛЕК” може да бъде закупен във всяка аптека или дрогерия, а ако го няма в наличност, вашият фармацевт може да го поръча от най – големите национални дистрибутори за медикаменти и хранителни добавки – СТИНГ И ФЬОНИКС. Възможно е също така и да бъде закупен от онлайн магазина на МЦ ФИТОЛЕК (за повече информация - www.phytolek.com).

Всичко за Хомеопатията на едно място

Научете как действа Хомеопатията и всичко за Хомеопатичните лекарства

Нашите специалисти

Нашите специалисти имат дългогодишен опит и индивидуален подход към всеки пациент

Д-р МАРИЯН ИВАНОВ

Основател и Собственик, Вътрешни болести

Специалист по вътрешни болести. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия.

Д-р Даринка Русева

Вътрешни болести, Физиотерапия и рехабилитация, Хомеопатия NLS диагностика "Биоплазма" - Биоскенер

Работила в детско и вътрешно отделение на Районна болница Ботевград, кардиологично и физиотерапевтично отделение в санаториум МВР гр. Банкя.

Д-р Надежда Гурянова

Вътрешни болести Рефлексотерапия, Хомеопатия и Рейки терапия

Д-р Надежда Гурянова е завършила в Русия средно медицинско образование със специалност акушерство физиотерапия и масаж.

Д-р Райна Жейнова

Детски болести, Хомеопатия

Д-р Райна Жейнова еспециалист по детски болестиот 1996 г.. Работила е като участъков педиатър в гр. Търговище в продължение на 13 години

Диляна Велчева

Аурадиагностика

Диляна Велчева е специалист по аурадиагностика, завършила курс на обучение към Украинската школа "Ауралайф".Икономист по образование

Росица Тончева

Магистър по здравословно и диетично хранене

Росица Тончева Тончева е магистър по здравословно и диетично хранене с опит в тази област повече от 30 години.

МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР ФИТОЛЕК“ ЕООД

„МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР ФИТОЛЕК“ ЕООД

Благодарение на осигурената от ЕС финансова помощ „МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР ФИТОЛЕК“ ЕООД успява да запази служителите си – лекари и персонал и дори да наеме

ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР

ИСКАТЕ ДА НАПРАВИТЕ ИЗНЕНАДА?!

Приятна, Нестандартна, Запомняща се

Подарете ПОДАРЪЧЕН СЕРТИФИКАТ „ФИТОЛЕК” – една оригинална и модерна идея, чрез която да доставите удоволствие на Ваш близък, приятел, колега или дете, като ги накарате да се почувстват отпочинали и пълни с енергия. И най - важното - ще им подарите здраве и ще повишите качеството им на живот!

Прочети повече

Какво казват пациентите за нас


  Огромни благодарности и поклон пред д-р Гурянова! В пълния смисъл на думата тя спаси моята дъщеря Гергана. Загрижеността, професионализмът с точно поставената диагнозата помогнаха на дъщеря ми. Сърдечно БЛАГОДАРЯ!!! Албена Христова, майка на Гергана Тонева 26.04.2014 г  
Албена Христова

В лицето на д-р Русева срещнах ЧОВЕКА!!! И ДОКТОРА!!! Благодаря Ви от сърце!!! 16.08.2014 г гр. Тервел    
Mариана Костадинова

Със сина ми идваме при д-р Иванов от 5 години. Пред антибиотиците, инжекцийте и "Вентолин" за алергия и астма избрахме хомеопатичните препарати и опита на д-р Мариян Ианов в комбинирането им. Благодарна съм за знанията, които е придобил и които с такава лекота прилага. Нека Господ да му дава здраве, дълъг живот и нови...
Ани, Ангел и Александър Томови

  Здравейте Д-р Иванов, Все се каня да напиша мейл, с който да Ви благодаря и все не намирах време до днес, за което съжалявам. Бих искала да благодаря от името на цялото ми семейство за грижите и вниманието, с което дарявахте майка ми–Милка Трайкова - Петрова, която живя 7 години и се бори с онкологично заболяване. Искам да...
Евелина

Благодарение на грижите и отношението на д-р Угринова, животът отново може да е прекрасен! Благодаря на целия екип на Фитолек, който винаги ме кара да се чувствам специална и важна. Благодаря, че Ви има! 05.07.2013 г
Надежда Стойлкова - София

Благодарим на д-р Мариян Иванов за доброто отношение и отличните познания в  областите с които се занимава и за доброто което прави на хората, търсещи помощ! С най-искрени благодарности и поздравления!
сем. Добреви

Много съм доволен от професионализма и качеството на обслужване, на които станах свидетел в хомеопатичен център "Фитолек".
Иван Кръстев

Синът ми бе с поставена диагноза бронхиална астма от 3 годишната си възраст. Посещаваме д-р Мариян Иванов от 4 г.. През всичките тези години детето разреди епизодите на кашлица и задух, няма нощни пристъпи и много рядко боледува. Мога да кажа, че е напълно оздравял. Благодаря!!!
Моника Павлова

Повече от половин година посещавам медицинския център и съм много доволна. Всички тук са много внимателни и са големи специалисти. Бях много зле с нервната система, имах такива симптоми и нервни кризи, който ме караха да мисля, че всеки момент ще умра. Бях отчаяна и изпаднала в депресия. Благодарение на д-р Мариян Иванов всичко...
Боряна Цветкова - София

До 1 г. на сина ми Никола бяха поставени най-различни диагнози - алергия към белтъка на краве мляко, атопичен дерматит и др.. След започване на хомеопатичното лечение, кожата на детето се изчисти, то не повръща и вече не спазваме никаква диета.
Рафаела Жекова

„Посещавам МЦ „Фитолек" от 2006 г. Обърнах се за помощ към д-р Мариян Иванов, тъй като дъщеря ни, която тогава беше на 1 година и половина, боледуваше често и за съжаление обикновените вирусни инфекции се развиваха бързо в бактериални и се налагаше антибиотично лечение. Благодарение на грижите на д-р Иванов тя започна да...
Катя Казанджиева

Дъщеря ми Симона е на 5 г. и половина. Преди да дойдем при д-р Мариян  Иванов тя боледуваше по два пъти всеки месец и много често се налагаше да пие антибиотици. Откакто се лекуваме  с хомеопатия тя разреди боледуванията и вече се разболява един до два пъти в годишно. БЛАГОДАРЯ!!!
Светла Иванова

Д-р Иванов е вълшебник! Той лекува с едни малки зрънца които вършат вълшебство. Аз съм възрастна жена на 69 г. и от дълги години страдам от алергия. Последните  10 месеца алергията ме притисна много жестоко. Всеки един Божи ден в обриви, сърбежи по цялото тяло с главоболие и безсъние. Но съм имала късмет да попадна на лечението на...
Надежда Минева

За мен , д-р Надежда Гурянова е рядко срещан специалист в България. Тя има прекрасна медицинска подготовка, успоредно с това  е и перфектен хомеопат.Непрекъснато се усъвършенства, посещавайки различни курсове и семинари. Всичко това й помага да се справя и с най-заплетените случаи в своята практика. Отзивчивостта й е...
Цвете Стоянова, гр. София

"Има някакъв нов начин на лечение"- каза моята позната преди 16 години когато на разходка в парка споделих с нея,че синът ми (тогава 7 годишен) има диагноза бронхиална астма. Двамата със съпруга ми вече от 3-4 години живеехме с мисълта за това състояние на детето ни и се въртяхме в омагьосания кръг на астматичните пристъпи и...
Стефи Чоева
Прочети всички

Последните Новини от Нас

Разгледайте най-актуалното от Медицински Център "Фитолек"

17-07-2023

Пакет “Чакра Фитолек” за баланс на 7-те чакри

                                                                                                                                                                                                                Пълен набор чайове от серията “Чакра Фитолек” – 7 билкови чая, за балансиране на 7-те основни чакри на човека. Всеки чай включва билки,...
04-07-2023

Офталмо Фитолек за бистър поглед

Офталмо за бистър поглед Влияе благоприятно на сърдечно-съдовата дейност, кръвообръщението и...
04-07-2023

ФемоМакс Фитолек

  ФемоМакс Фитолек за Женско здраве Подобрява функцията на яйчниците и матката. Подкрепя нервно - хормоналното...
04-07-2023

Чай Грация Фитолек

ЧайГрация Фитолек- за Изящна Фигура   Чаят Грация Фитолек подобрява сърдечно-съдовата...

Нашите партньори

Запиши се за нашия бюлетин!

Научавай полезна здравна информация и бъди информиран първи за най-новите ни предложениия

  • Съглсен съм данните ми да бъдат запазени и използвани за получаване на бюлетин
  • Съгласен съм да получавам информация, свързана с дейността на медицинския център и на работещите в него медицински специалисти