Пон-Съб: 9:30 до 17:30

ЧЕСТО БОЛЕДУВАЩИТЕ ДЕЦА И ХОМЕОПАТИЯТА

3133Есента и зимата традиционно са сезони с по-чести заболявания на дихателната система, особено в детската възраст. Затова в този период най-редовните посетители в лекарските кабинети са именно често боледуващите деца. Хомеопатията се справя отлично с лечението на повтарящи се ринофарингити, отити, възпаления на Евстахиевата тръба, ангини, ларингити, трахеити, бронхити и бронхопневмонии.

Тя е доказала своите възможности да стимулира имунната система на организма и по този начин той да е по-устойчив на инфекциозни заболявания. Предимствата на хомеопатичното лечение са безспорни. Това е медицина, която използва лекарства на природна основа, без странични ефекти, когато се прилага от лекар-специалист и към нея няма привикване. Хомеопатията помага еднакво добре както при остри, така и при много хронични заболявания. Поради тази причина в някои западни страни прегледите при лекар-хомеопат и изписаните от него рецепти се изплащат в голяма степен от здравните каси. Някои от най – големите частни здравно-осигурителни фондове в България също рембурсират хомеопатичните прегледи и лекарства.

У нас е едва ли не печална традиция да се изпише антибиотик като лечение на банална настинка. Понякога това е резултат от самолечение на самите родители, а в други случаи е презастраховка от страна на някои лекари. Много от пациентите са изненадани, когато им се обясни, че грипът и другите простудни заболявания се предизвикват от вируси и те не се повлияват от антибиотично лечение. В сянка остава и фактът, че ненужната употреба на антибиотици отслабва имунната система, вреди на редица органи, алергизира организма и създава още по-устойчиви щамове на вируси и бактерии.

Наблюденията показват, че деца, които системно получават хомеопатично лечение, боледуват по-рядко и по-леко от останалите.

В аптечната мрежа можем да намерим някои комбинирани хомеопатични лекарства, които са предназначени главно за самолечение и могат да ни бъдат в помощ в началото на едно заболяване. Разбира се, ако по някаква причина до 24-48 часа от началото на приема на лекарството не се получи подобрение в състоянието на детето, лекарската консултация е задължителна.

os logoТака например, за да предпазим децата си от често боледуване през есенно-зимния период е добре още от началото на месец септември до пролетта да се дава профилактично по една доза Oscillococcinum всяка седмица.Поради пълната си безвредност това лекарство се прилага и в кърмаческа възраст. За бебета дозата се разтваря в малко преварена вода и се дава между храненията. Oscillococcinum е ефикасен както като профилактика, така и за лечение. Още при първите симптоми на грип се приема по една доза през 6 часа, общо 3 пъти.

homeovox logo

Ако настинката започне с хрема, много добър ефект има хомеопатичното лекарство Coryzalia. Смуче се по 1 таблетка на всеки час и приемите се разреждат при подобрение. Ако детето се оплаче от болки в гърлото подходящи са таблетките Homeogene 9, а ако водeща е промяната на гласа - Homeovox. И двете лекарства се смучат на гладно по 2 таблетки на всеки час. В много от случаите оплакванията бързо отзвучават.

 

studal logoПрез студените месеци чест проблем е и кашлицата, като израз на заден ринит, ларингит, трахеит, бронхит или бронхопневмония. В тези случаи добро повлияване има от хомеопатичния сироп Stodal – по 3-5 ч.л. дневно при деца.Той има най-добър ефект при случаи със суха, дрезгава кашлица.

Важно е да се знае, че сиропът Stodal, както и другите хомеопатични лекарства могат да се прилагат заедно с лекарства от традиционната медицина. Нещо повече, прибавянето към едно лечение на подходящи хомеопатични препарати води до по-бързо оздравяване. Хомеопатичните и традиционните медикаменти действат по различен механизъм и единственото ограничение е да не се приемат едновременно /по едно и също време/, а последователно.

При често боледуващите деца, самостоятелното прилагане на гореспоменатите лекарства не винаги дава желаните резултати, защото е нужно да се прибавят и подходящи медикаменти, съобразени с индивидуалните особености на организма, както и за стимулиране на имунната система. В тези случаи е препоръчителна консултация с лекар-хомеопат. Хомеопатичният преглед е много обстоен. Той включва както преглед, така и подробна информация за всички минали заболявания на детето, неговите индивидуални особености, наследственост и други. След това лекарят-хомеопат предписва схема за лечение,   различна за всяко дете. С нея се повлиява предразположението на организма към съответното заболяване - ангина, отит, алергия и т.н.

Желателно е първата консултация да е в началото на есента, за да се започне своевременно лечение.По този начин още от първия месец след началото на терапията настъпва и подобрение в здравословното състояние на малкия пациент.

1044873 592985960724336 429884925 n1

Всичко за Хомеопатията на едно място

Научете как действа Хомеопатията и всичко за Хомеопатичните лекарства

Нашите специалисти

Нашите специалисти имат дългогодишен опит и индивидуален подход към всеки пациент

Д-р МАРИЯН ИВАНОВ

Основател и Собственик, Вътрешни болести

Специалист по вътрешни болести. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия.

Д-р Даринка Русева

Вътрешни болести, Физиотерапия и рехабилитация, Хомеопатия NLS диагностика "Биоплазма" - Биоскенер

Работила в детско и вътрешно отделение на Районна болница Ботевград, кардиологично и физиотерапевтично отделение в санаториум МВР гр. Банкя.

Д-р Надежда Гурянова

Вътрешни болести Рефлексотерапия, Хомеопатия и Рейки терапия

Д-р Надежда Гурянова е завършила в Русия средно медицинско образование със специалност акушерство физиотерапия и масаж.

Д-р Райна Жейнова

Детски болести, Хомеопатия

Д-р Райна Жейнова еспециалист по детски болестиот 1996 г.. Работила е като участъков педиатър в гр. Търговище в продължение на 13 години

Диляна Велчева

Аурадиагностика

Диляна Велчева е специалист по аурадиагностика, завършила курс на обучение към Украинската школа "Ауралайф".Икономист по образование

Росица Тончева

Магистър по здравословно и диетично хранене

Росица Тончева Тончева е магистър по здравословно и диетично хранене с опит в тази област повече от 30 години.

МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР ФИТОЛЕК“ ЕООД

„МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР ФИТОЛЕК“ ЕООД

Благодарение на осигурената от ЕС финансова помощ „МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР ФИТОЛЕК“ ЕООД успява да запази служителите си – лекари и персонал и дори да наеме

ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР

ИСКАТЕ ДА НАПРАВИТЕ ИЗНЕНАДА?!

Приятна, Нестандартна, Запомняща се

Подарете ПОДАРЪЧЕН СЕРТИФИКАТ „ФИТОЛЕК” – една оригинална и модерна идея, чрез която да доставите удоволствие на Ваш близък, приятел, колега или дете, като ги накарате да се почувстват отпочинали и пълни с енергия. И най - важното - ще им подарите здраве и ще повишите качеството им на живот!

Прочети повече

Какво казват пациентите за нас


  Огромни благодарности и поклон пред д-р Гурянова! В пълния смисъл на думата тя спаси моята дъщеря Гергана. Загрижеността, професионализмът с точно поставената диагнозата помогнаха на дъщеря ми. Сърдечно БЛАГОДАРЯ!!! Албена Христова, майка на Гергана Тонева 26.04.2014 г  
Албена Христова

  Здравейте Д-р Иванов, Все се каня да напиша мейл, с който да Ви благодаря и все не намирах време до днес, за което съжалявам. Бих искала да благодаря от името на цялото ми семейство за грижите и вниманието, с което дарявахте майка ми–Милка Трайкова - Петрова, която живя 7 години и се бори с онкологично заболяване. Искам да...
Евелина

„Посещавам МЦ „Фитолек" от 2006 г. Обърнах се за помощ към д-р Мариян Иванов, тъй като дъщеря ни, която тогава беше на 1 година и половина, боледуваше често и за съжаление обикновените вирусни инфекции се развиваха бързо в бактериални и се налагаше антибиотично лечение. Благодарение на грижите на д-р Иванов тя започна да...
Катя Казанджиева

Със сина ми идваме при д-р Иванов от 5 години. Пред антибиотиците, инжекцийте и "Вентолин" за алергия и астма избрахме хомеопатичните препарати и опита на д-р Мариян Ианов в комбинирането им. Благодарна съм за знанията, които е придобил и които с такава лекота прилага. Нека Господ да му дава здраве, дълъг живот и нови...
Ани, Ангел и Александър Томови

Благодарение на грижите и отношението на д-р Угринова, животът отново може да е прекрасен! Благодаря на целия екип на Фитолек, който винаги ме кара да се чувствам специална и важна. Благодаря, че Ви има! 05.07.2013 г
Надежда Стойлкова - София

Благодарим на д-р Мариян Иванов за доброто отношение и отличните познания в  областите с които се занимава и за доброто което прави на хората, търсещи помощ! С най-искрени благодарности и поздравления!
сем. Добреви

За мен , д-р Надежда Гурянова е рядко срещан специалист в България. Тя има прекрасна медицинска подготовка, успоредно с това  е и перфектен хомеопат.Непрекъснато се усъвършенства, посещавайки различни курсове и семинари. Всичко това й помага да се справя и с най-заплетените случаи в своята практика. Отзивчивостта й е...
Цвете Стоянова, гр. София

Много съм доволен от професионализма и качеството на обслужване, на които станах свидетел в хомеопатичен център "Фитолек".
Иван Кръстев

В лицето на д-р Русева срещнах ЧОВЕКА!!! И ДОКТОРА!!! Благодаря Ви от сърце!!! 16.08.2014 г гр. Тервел    
Mариана Костадинова

Дъщеря ми Симона е на 5 г. и половина. Преди да дойдем при д-р Мариян  Иванов тя боледуваше по два пъти всеки месец и много често се налагаше да пие антибиотици. Откакто се лекуваме  с хомеопатия тя разреди боледуванията и вече се разболява един до два пъти в годишно. БЛАГОДАРЯ!!!
Светла Иванова

За мен д-р Иванов е образец за лекар! С познанията и вниманието което получава всеки негов пациент. Винаги съм разбирала "личен лекар", като израз да означава лекар, които може да подържа тялото и духът ти здрави, това за мен е мерило за добър лекар. Д-р Иванов благодаря че те има и ми даваш толкова вяра, че нещата могат да бъдат...
В. Георгиева - София

Д-р Иванов е вълшебник! Той лекува с едни малки зрънца които вършат вълшебство. Аз съм възрастна жена на 69 г. и от дълги години страдам от алергия. Последните  10 месеца алергията ме притисна много жестоко. Всеки един Божи ден в обриви, сърбежи по цялото тяло с главоболие и безсъние. Но съм имала късмет да попадна на лечението на...
Надежда Минева

Повече от половин година посещавам медицинския център и съм много доволна. Всички тук са много внимателни и са големи специалисти. Бях много зле с нервната система, имах такива симптоми и нервни кризи, който ме караха да мисля, че всеки момент ще умра. Бях отчаяна и изпаднала в депресия. Благодарение на д-р Мариян Иванов всичко...
Боряна Цветкова - София

До 1 г. на сина ми Никола бяха поставени най-различни диагнози - алергия към белтъка на краве мляко, атопичен дерматит и др.. След започване на хомеопатичното лечение, кожата на детето се изчисти, то не повръща и вече не спазваме никаква диета.
Рафаела Жекова

Много сме доволни от д-р Иванов! Благодарим за вниманието и доброто отношение към нас! Карина Велибашева и мама Петя :)
Карина Велибашева
Прочети всички

Последните Новини от Нас

Разгледайте най-актуалното от Медицински Център "Фитолек"

17-07-2023

Пакет “Чакра Фитолек” за баланс на 7-те чакри

                                                                                                                                                                                                                Пълен набор чайове от серията “Чакра Фитолек” – 7 билкови чая, за балансиране на 7-те основни чакри на човека. Всеки чай включва билки,...
04-07-2023

Офталмо Фитолек за бистър поглед

Офталмо за бистър поглед Влияе благоприятно на сърдечно-съдовата дейност, кръвообръщението и...
04-07-2023

ФемоМакс Фитолек

  ФемоМакс Фитолек за Женско здраве Подобрява функцията на яйчниците и матката. Подкрепя нервно - хормоналното...
04-07-2023

Чай Грация Фитолек

ЧайГрация Фитолек- за Изящна Фигура   Чаят Грация Фитолек подобрява сърдечно-съдовата...

Нашите партньори

Запиши се за нашия бюлетин!

Научавай полезна здравна информация и бъди информиран първи за най-новите ни предложениия

  • Съглсен съм данните ми да бъдат запазени и използвани за получаване на бюлетин
  • Съгласен съм да получавам информация, свързана с дейността на медицинския център и на работещите в него медицински специалисти