Пон-Съб: 9:30 до 17:30

ХОМЕОПАТИЯ И ЛЕЧЕБНИ РАСТЕНИЯ ПОМАГАТ ПРИ СТОМАШНО - ЧРЕВЕН ДИСКОМФОРТ, ГАЗОВЕ И КИСЕЛИНИ

 

 300x209Съвременният начин на живот е свързан с редица нездравословни хранителни навици: нередовно и/или бързо хранене, пиене на прекалено много течности по време на хранене, консумация на много въглехидратни и/или мазни храни, прекаляване с алкохол, кафе и кока – кола и др. Нездравословният начин на хранене в комбинация или не с хранителна алергия, дефицит на определени храносмилателни ензими, вирусни или бактериални стомашно-чревни инфекции, наличие на чревна дисбактериоза или на паразитоза, непрекъснати или често повтарящи се стресови състояния и др. води до редица нарушения в дейността на стомашно-чревната система. От своя страна тези нарушения предизвикват лошо и непълноценно смилане на храната с последващо намалено усвояване на редица хранителни вещества. Това оказва неблагоприятно въздействие върху дейността на всички органи и системи в човешкия организъм. Особено неблагоприятно въздействие върху дейността на стомашно – чревната и жлъчно – чернодробнота системи, както и върху здравето като цяло, упражнява резкият преход от пости към обилно хранене, придружено нерядко от прекаляване с алкохол и газирани напитки.
     Към най-честите оплаквания, свързани с нарушена дейност на храносмилателната система спадат: чувство за тежест в горната част на корема, повишено образуване на газове, гадене, киселини и оригване и др.
     За да облекчим тези оплаквания ние често прибягваме до използването на редица лекарства, като храносмилателни ензими, антиацидни медикаменти ( медикаменти за неутрализиране на повишената киселинност), болкоуспокояващи лекарства и лекарства абсорбиращи газовете или намаляващи тяхното образуване и др. Въпреки че в повечето случаи тези лекарства са ефективни, фактът че те съдържат изкуствени химични субстанции нерядко ги прави токсични за човешкия организъм или става причина за поява на редица странични действия. Освен това ефектът на тези медикаменти е временен. Поради тази причина медицинските специалисти обръщат все по-голямо внимание на хомеопатичните лекарства и лечебните растения, които в повечето случаи са не по-малко ефективни от изкуствените химичните субстанции, а и имат голямото предимство, че са безвредни и че стимулират организма сам да се справи с възникналия в него проблем. Това позволява продължителната им употреба, без рискове за здравето.
      Най-често използваните хомеопатични лекарства за повлияване на киселините, на повишеното образуване на газове и на чувството за тежест в епигастриума са :

1044873 592985960724336 429884925 n1
-    “Антимониум крудум” в разреждане 9 СН, 2-3 пъти дневно по 5 гранули, е препоръчителен в случаите, когато става въпрос за чувство за тежест и пълнота в горната част на корема и чести оригвания с вкуса на консумираните храни, като тези прояви са най-често последица от преяждане. Езикът, покрит с дебел, белезникав налеп е допълнително основание за избор на този медикамент.
-     „Аргентум нитрикум” е симптоматичен медикамент при раздразнена стомашна лигавица, боцкаща болка в горната част на корема, подуване на корема, чести оригвания и/или разстройство.
-    “Карбо вегетабилис” в разреждане 5 или 9 СН, по 5 гранули, 2-3 пъти дневно и при нужда, се прилага, когато са налице подуване на корема от газове, особено над пъпа и чести уригвания, които водят до намаляване на стомашния дискомфорт.
-    “Нукс вомика” в разреждане 9 или 15 СН, 2-4 пъти дневно по 5 гранули, също е подходящ за приложение в случаите, когато са налице повишено образуване на газове в горната част на корема и чувство за тежест, но за разлика от “Карбо вегетабилис”, “Нукс вомика” се предпочита, когато тези прояви са съпроводени от гадене и евентуално повръщане, което води до облекчаване на гаденето, а също и от склонност към запек с неефикасни позиви за изхождане по голяма нужда.
-    “Аса фетида” в разреждане 5 или 9 СН, 2-3 пъти дневно и при нужда, е подходящ за приложение, когато подуването на горната част на корема и уригването се съпровождат не рядко от чувство за спазъм по хода на хранопровода, затрудняващ преглъщането. Тези оплаквания често се съпровождат и от една прекалена лабилност в характера и склонност към спазми с локализация предимно в областта на храносмилателната система.
-    “Ликоподиум клаватум” в разреждане 9 или 15 СН, 1-2 пъти дневно, е препоръчителен в случаите, когато е налице повишено образуване на газове под пъпа, което се наблюдава почти веднага след нахранване и не рядко се съпровожда от киселини и чувство за парене по протежение на хранопровода. Често са налице безапетитие или силен глад, който обаче се утолява още след първите няколко хапки, след което също както при “Нукс вомика” се появява сънливост, но дрямката не води до настъпване на подобрение.
-    “Хина рубра” в разреждане 9 СН, 2-3 пъти дневно по 5 гранули, лекарите хомеопати използват в случаите, когато е налице дифузно подуване на целия корем с къркорене, а евентуално и с коремни болки, които не се облекчават при уригване или изпускане на газове от червата. Често това състояние се провокира след консумация на мляко, плодове и кисели ястия.
-    “Нукс мосхата” в разреждане 9 СН, 2-3 пъти дневно по 5 гранули, е препоръчителен за лечение на състояния с увеличено образуване на газове в стомашно-чревната система, придружено от хълцане и изразена сухота на лигавиците в областта на устните и устната кухина. На това лекарство много добре реагират хора, при които е налице голяма сънливост.
-    “Робина псевдоакация” в разреждане 5 или 9 СН, 2-3 пъти дневно и при нужда, повлиява добре оплакванията от тежест в горната част на корема, придружена от киселини и чувство за парене зад гръдната кост.
-    “Ирис верзиколор” в разреждане 9 СН, 2-3 пъти дневно по 5 гранули, също е препоръчителен за лечение на свръхкиселинност, като чувството за парене е локализирано не само в областта на хранопровода и стомаха, но и в областта на ануса.
-    “Хелидониум маюс” в разреждане 5 или 9 СН, 2-3 пъти дневно по 5 гранули, симулира образуването и отделянето на жлъчни сокове с последващо премахване на оплаквания от чувство за тежест и болка в чернодробната област, разпространяваща се към дясната лопатка и съпроводена от гадене, горчив вкус в устата и запек с обезцветени изпражнения.                
    Когато става въпрос за хронични или често повтарящи се оплаквания, лекарят – хомеопат подбира медикаменти, отговарящи на чувствителния тип и/или на типа реакция на човека (обикновено се изписват в разреждане 15 или 30 СН, по 5 гранули ежедневно или през ден или по 10 гранули веднъж седмично).


   Благотворният ефект на хомеопатията върху храносмилането се допълва много добре от приемането на определени комбинаци от чайове и от растителни екстракти. Такива са чаят Гастро Фитолек и хранителната добавка Детокс Фитолек.. Благодарение на съдържащите се в Гастро Фитолек мента, жълт кантарион, лайка, невен, джинджифил, сладък корен, папая и анасон този чай подобрява храносмилането, облекчава възпалението и болката, премахва гаденето, газовете и киселините и намалява оплакванията от болки и чувство за тежест и дискомфорт в корема. Това прави тази билкова комбинация особено подходяща за хора с колит, гастрит и язва, а също и за тези с т.нар „синдром на раздразненото черво”. От своя страна хранителната добавка Детокс Фитолек , съдържаща екстракти от корени от репей и от листа от трицветна теменуга подобрява бъбречната и жлъчно – чернодробната функции и стимулира образуването  и отделянето на жлъчни сокове. По този начин се постига подобряване на обмяната на веществата и на храносмилането и се осъществява очистване на бъбреците и пикочните пътища от отпадни продукти, песъчинки и бактерии. На тези ефекти се дължи детоксикиращото действие на Детокс  Фитолек, което се отразява благотворно на целия организъм.


МЦ ФИТОЛЕК
За повече информация: www.phytolek.com

Всичко за Хомеопатията на едно място

Научете как действа Хомеопатията и всичко за Хомеопатичните лекарства

Нашите специалисти

Нашите специалисти имат дългогодишен опит и индивидуален подход към всеки пациент

Д-р МАРИЯН ИВАНОВ

Основател и Собственик, Вътрешни болести

Специалист по вътрешни болести. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия.

Д-р Даринка Русева

Вътрешни болести, Физиотерапия и рехабилитация, Хомеопатия NLS диагностика "Биоплазма" - Биоскенер

Работила в детско и вътрешно отделение на Районна болница Ботевград, кардиологично и физиотерапевтично отделение в санаториум МВР гр. Банкя.

Д-р Надежда Гурянова

Вътрешни болести Рефлексотерапия, Хомеопатия и Рейки терапия

Д-р Надежда Гурянова е завършила в Русия средно медицинско образование със специалност акушерство физиотерапия и масаж.

Д-р Райна Жейнова

Детски болести, Хомеопатия

Д-р Райна Жейнова еспециалист по детски болестиот 1996 г.. Работила е като участъков педиатър в гр. Търговище в продължение на 13 години

Диляна Велчева

Аурадиагностика

Диляна Велчева е специалист по аурадиагностика, завършила курс на обучение към Украинската школа "Ауралайф".Икономист по образование

Росица Тончева

Магистър по здравословно и диетично хранене

Росица Тончева Тончева е магистър по здравословно и диетично хранене с опит в тази област повече от 30 години.

МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР ФИТОЛЕК“ ЕООД

„МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР ФИТОЛЕК“ ЕООД

Благодарение на осигурената от ЕС финансова помощ „МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР ФИТОЛЕК“ ЕООД успява да запази служителите си – лекари и персонал и дори да наеме

ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР

ИСКАТЕ ДА НАПРАВИТЕ ИЗНЕНАДА?!

Приятна, Нестандартна, Запомняща се

Подарете ПОДАРЪЧЕН СЕРТИФИКАТ „ФИТОЛЕК” – една оригинална и модерна идея, чрез която да доставите удоволствие на Ваш близък, приятел, колега или дете, като ги накарате да се почувстват отпочинали и пълни с енергия. И най - важното - ще им подарите здраве и ще повишите качеството им на живот!

Прочети повече

Какво казват пациентите за нас


За мен , д-р Надежда Гурянова е рядко срещан специалист в България. Тя има прекрасна медицинска подготовка, успоредно с това  е и перфектен хомеопат.Непрекъснато се усъвършенства, посещавайки различни курсове и семинари. Всичко това й помага да се справя и с най-заплетените случаи в своята практика. Отзивчивостта й е...
Цвете Стоянова, гр. София

За мен д-р Иванов е образец за лекар! С познанията и вниманието което получава всеки негов пациент. Винаги съм разбирала "личен лекар", като израз да означава лекар, които може да подържа тялото и духът ти здрави, това за мен е мерило за добър лекар. Д-р Иванов благодаря че те има и ми даваш толкова вяра, че нещата могат да бъдат...
В. Георгиева - София

  Огромни благодарности и поклон пред д-р Гурянова! В пълния смисъл на думата тя спаси моята дъщеря Гергана. Загрижеността, професионализмът с точно поставената диагнозата помогнаха на дъщеря ми. Сърдечно БЛАГОДАРЯ!!! Албена Христова, майка на Гергана Тонева 26.04.2014 г  
Албена Христова

В лицето на д-р Русева срещнах ЧОВЕКА!!! И ДОКТОРА!!! Благодаря Ви от сърце!!! 16.08.2014 г гр. Тервел    
Mариана Костадинова

Синът ми бе с поставена диагноза бронхиална астма от 3 годишната си възраст. Посещаваме д-р Мариян Иванов от 4 г.. През всичките тези години детето разреди епизодите на кашлица и задух, няма нощни пристъпи и много рядко боледува. Мога да кажа, че е напълно оздравял. Благодаря!!!
Моника Павлова

  Здравейте Д-р Иванов, Все се каня да напиша мейл, с който да Ви благодаря и все не намирах време до днес, за което съжалявам. Бих искала да благодаря от името на цялото ми семейство за грижите и вниманието, с което дарявахте майка ми–Милка Трайкова - Петрова, която живя 7 години и се бори с онкологично заболяване. Искам да...
Евелина

„Посещавам МЦ „Фитолек" от 2006 г. Обърнах се за помощ към д-р Мариян Иванов, тъй като дъщеря ни, която тогава беше на 1 година и половина, боледуваше често и за съжаление обикновените вирусни инфекции се развиваха бързо в бактериални и се налагаше антибиотично лечение. Благодарение на грижите на д-р Иванов тя започна да...
Катя Казанджиева

Повече от половин година посещавам медицинския център и съм много доволна. Всички тук са много внимателни и са големи специалисти. Бях много зле с нервната система, имах такива симптоми и нервни кризи, който ме караха да мисля, че всеки момент ще умра. Бях отчаяна и изпаднала в депресия. Благодарение на д-р Мариян Иванов всичко...
Боряна Цветкова - София

Дъщеря ми Симона е на 5 г. и половина. Преди да дойдем при д-р Мариян  Иванов тя боледуваше по два пъти всеки месец и много често се налагаше да пие антибиотици. Откакто се лекуваме  с хомеопатия тя разреди боледуванията и вече се разболява един до два пъти в годишно. БЛАГОДАРЯ!!!
Светла Иванова

Със сина ми идваме при д-р Иванов от 5 години. Пред антибиотиците, инжекцийте и "Вентолин" за алергия и астма избрахме хомеопатичните препарати и опита на д-р Мариян Ианов в комбинирането им. Благодарна съм за знанията, които е придобил и които с такава лекота прилага. Нека Господ да му дава здраве, дълъг живот и нови...
Ани, Ангел и Александър Томови

Благодарение на грижите и отношението на д-р Угринова, животът отново може да е прекрасен! Благодаря на целия екип на Фитолек, който винаги ме кара да се чувствам специална и важна. Благодаря, че Ви има! 05.07.2013 г
Надежда Стойлкова - София

До 1 г. на сина ми Никола бяха поставени най-различни диагнози - алергия към белтъка на краве мляко, атопичен дерматит и др.. След започване на хомеопатичното лечение, кожата на детето се изчисти, то не повръща и вече не спазваме никаква диета.
Рафаела Жекова

Благодарим на д-р Мариян Иванов за доброто отношение и отличните познания в  областите с които се занимава и за доброто което прави на хората, търсещи помощ! С най-искрени благодарности и поздравления!
сем. Добреви

Много съм доволен от професионализма и качеството на обслужване, на които станах свидетел в хомеопатичен център "Фитолек".
Иван Кръстев

Много сме доволни от д-р Иванов! Благодарим за вниманието и доброто отношение към нас! Карина Велибашева и мама Петя :)
Карина Велибашева
Прочети всички

Последните Новини от Нас

Разгледайте най-актуалното от Медицински Център "Фитолек"

17-07-2023

Пакет “Чакра Фитолек” за баланс на 7-те чакри

                                                                                                                                                                                                                Пълен набор чайове от серията “Чакра Фитолек” – 7 билкови чая, за балансиране на 7-те основни чакри на човека. Всеки чай включва билки,...
04-07-2023

Офталмо Фитолек за бистър поглед

Офталмо за бистър поглед Влияе благоприятно на сърдечно-съдовата дейност, кръвообръщението и...
04-07-2023

ФемоМакс Фитолек

  ФемоМакс Фитолек за Женско здраве Подобрява функцията на яйчниците и матката. Подкрепя нервно - хормоналното...
04-07-2023

Чай Грация Фитолек

ЧайГрация Фитолек- за Изящна Фигура   Чаят Грация Фитолек подобрява сърдечно-съдовата...

Нашите партньори

Запиши се за нашия бюлетин!

Научавай полезна здравна информация и бъди информиран първи за най-новите ни предложениия

  • Съглсен съм данните ми да бъдат запазени и използвани за получаване на бюлетин
  • Съгласен съм да получавам информация, свързана с дейността на медицинския център и на работещите в него медицински специалисти