Пон-Съб: 9:30 до 17:30

Хомеопатията е ефективна при гастрит и хипертония!

Д-р Зорка Угринова е специалист по обща медицина. 

Тя е член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация (БМХО) и главен редактор на хомеопатичния вестник “ACTA HOMEOPATHICA”. 

От десет години д-р Угринова е преподавател по хомеопатия към Европейската школа по клинична хомеопатия по програми, одобрени от медицинските университети в страната. Заедно с д-р Мариян Иванов е съавтор на книгите  “Ало, докторе. Бързи хомеопатични съвети”, “Трудните деца”, “Хомеопатия за деца и тийнейджъри” и “Клинични случаи в хомеопатията”.

- Д-р Угринова, какво вас лично ви провокира като лекар да се насочите към хомеопатията?
- Първите курсове по хомеопатия за лекари в страната ни започнаха точно когато завършвах обучението си по медицина. С колегите от випуска решихме, че това е нещо ново и ще разшири познанията ни като лекари и сякаш тогава любопитството към този нов лечебен метод беше водещо. Не съм се съмнявала в ползата от това обучение и още от първите семинари усетих различния подход към пациента, който хомеопатията предлага, различното възприятие за болест, диагноза и лечение. Така се случи, че тогава настъпиха и промените в здравеопазването, създадоха се практиките на общопрактикуващите лекари и аз предпочетох да се посветя на хомеопатията. От тогава изминаха вече почти 18 години. 

- На какъв принцип действат хомеопатичните лекарства и какви са техните предимства пред химично синтезираните медикаменти?
- Основният принцип на хомеопатията е, че подобното се лекува с подобно. Например всяка домакиня, която е рязала лук знае, че той дразни силно очите и носа и човек започва да киха, очите се насълзяват и от носа тече парещ секрет. 

Лекарството, получено от кромид лук, 

лекува хрема и сенна хрема, които протичат с парене, сърбеж в очите и носа и често кихане.

- Кои детски заболявания хомеопатията лекува изключително успешно. Разкажете случаи от вашата практика.
- Най-голямата сила на хомеопатията всъщност е профилактиката при децата - с помощта на хомеопатичните лекарства здравето на детето се укрепва. Освен профилактичен лекарствата имат и отличен лечебен резултат при алергии, увеличена трета сливица, астма, често боледуване. Интересни са случаите на добро повлияване при деца с тикове, заекване и нощно напикаване.

Например преди две години при мен бе доведено момченце, което започнало да заеква малко след като в семейството се родило второ детенце. Вече станал батко, момчето бурно реагирало и проявило силна ревност към бебето. И после започнало заекването. Детето станало и по-нервно, плачело често, не можело да спи спокойно... След проведеното хомеопатично лечение за два месеца заекването изчезна и той е много по-спокоен.

- Какви са най-честите случаи, при които възрастни се обръщат за помощ към вас?
- Обикновено това са 

пациенти с дългогодишни оплаквания, 

лекувани дълго и с най-различни лекарства. Повечето от тях са обезверени, че могат да намерят лек, и хомеопатията е едва ли не последното, което биха опитали. 

Практиката показва, че хомеопатията има добър ефект при кожни, стомашно-чревни проблеми, гастрит, язва, запек, хемороиди, разширени вени, високо кръвно налягане, хронична кашлица, умора, бронхиална астма и други заболявания.

- Хомеопатията помага ли при специфични проблеми на мъжкото и на женското здраве?
- Във всяка възраст на жените има приложение на хомеопатията. При девойки често се среща болезнена менструация и това е честа причина те да търсят хомеопатичен съвет. По време на бременност бъдещите майки могат да приемат хомеопатични лекарства за всички свои оплаквания - гадене, повръщане, общо неразположение.

За жените в менопауза има подходящи хомеопатични лекарства против топлите вълни, безсънието, тревожността. Както и лекарства за профилактика на остеопороза.

При мъжете с хомеопатия се повлияват смущенията в уринирането, увеличена простата и други проблеми.

- Какъв е пределът на възможностите на хомеопатията - здравословни проблеми и заболявания, на които не може да повлияе? 
- Хомеопатията не може да има самостоятелен ефект при тежки неврологични заболявания, като множествена склероза, церебрална парализа, рак, тежки сърдечно-съдови и белодробни болести. При тези пациенти с хомеопатия могат обаче да се повлияят някои остри състояния, като грип, настинка, кашлица, хрема, или да се профилактират, така че да се поддържа сравнително добро качество на живот.

Едно интервю на Мара КАЛЧЕВА

Автор: Zdrave.to

Всичко за Хомеопатията на едно място

Научете как действа Хомеопатията и всичко за Хомеопатичните лекарства

Нашите специалисти

Нашите специалисти имат дългогодишен опит и индивидуален подход към всеки пациент

Д-р МАРИЯН ИВАНОВ

Основател и Собственик, Вътрешни болести

Специалист по вътрешни болести. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия.

Д-р Даринка Русева

Вътрешни болести, Физиотерапия и рехабилитация, Хомеопатия NLS диагностика "Биоплазма" - Биоскенер

Работила в детско и вътрешно отделение на Районна болница Ботевград, кардиологично и физиотерапевтично отделение в санаториум МВР гр. Банкя.

Д-р Надежда Гурянова

Вътрешни болести Рефлексотерапия, Хомеопатия и Рейки терапия

Д-р Надежда Гурянова е завършила в Русия средно медицинско образование със специалност акушерство физиотерапия и масаж.

Д-р Райна Жейнова

Детски болести, Хомеопатия

Д-р Райна Жейнова еспециалист по детски болестиот 1996 г.. Работила е като участъков педиатър в гр. Търговище в продължение на 13 години

Диляна Велчева

Аурадиагностика

Диляна Велчева е специалист по аурадиагностика, завършила курс на обучение към Украинската школа "Ауралайф".Икономист по образование

Росица Тончева

Магистър по здравословно и диетично хранене

Росица Тончева Тончева е магистър по здравословно и диетично хранене с опит в тази област повече от 30 години.

МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР ФИТОЛЕК“ ЕООД

„МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР ФИТОЛЕК“ ЕООД

Благодарение на осигурената от ЕС финансова помощ „МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР ФИТОЛЕК“ ЕООД успява да запази служителите си – лекари и персонал и дори да наеме

ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР

ИСКАТЕ ДА НАПРАВИТЕ ИЗНЕНАДА?!

Приятна, Нестандартна, Запомняща се

Подарете ПОДАРЪЧЕН СЕРТИФИКАТ „ФИТОЛЕК” – една оригинална и модерна идея, чрез която да доставите удоволствие на Ваш близък, приятел, колега или дете, като ги накарате да се почувстват отпочинали и пълни с енергия. И най - важното - ще им подарите здраве и ще повишите качеството им на живот!

Прочети повече

Какво казват пациентите за нас


Д-р Иванов е вълшебник! Той лекува с едни малки зрънца които вършат вълшебство. Аз съм възрастна жена на 69 г. и от дълги години страдам от алергия. Последните  10 месеца алергията ме притисна много жестоко. Всеки един Божи ден в обриви, сърбежи по цялото тяло с главоболие и безсъние. Но съм имала късмет да попадна на лечението на...
Надежда Минева

„Посещавам МЦ „Фитолек" от 2006 г. Обърнах се за помощ към д-р Мариян Иванов, тъй като дъщеря ни, която тогава беше на 1 година и половина, боледуваше често и за съжаление обикновените вирусни инфекции се развиваха бързо в бактериални и се налагаше антибиотично лечение. Благодарение на грижите на д-р Иванов тя започна да...
Катя Казанджиева

Благодарим на д-р Мариян Иванов за доброто отношение и отличните познания в  областите с които се занимава и за доброто което прави на хората, търсещи помощ! С най-искрени благодарности и поздравления!
сем. Добреви

За мен , д-р Надежда Гурянова е рядко срещан специалист в България. Тя има прекрасна медицинска подготовка, успоредно с това  е и перфектен хомеопат.Непрекъснато се усъвършенства, посещавайки различни курсове и семинари. Всичко това й помага да се справя и с най-заплетените случаи в своята практика. Отзивчивостта й е...
Цвете Стоянова, гр. София

До 1 г. на сина ми Никола бяха поставени най-различни диагнози - алергия към белтъка на краве мляко, атопичен дерматит и др.. След започване на хомеопатичното лечение, кожата на детето се изчисти, то не повръща и вече не спазваме никаква диета.
Рафаела Жекова

Благодарение на грижите и отношението на д-р Угринова, животът отново може да е прекрасен! Благодаря на целия екип на Фитолек, който винаги ме кара да се чувствам специална и важна. Благодаря, че Ви има! 05.07.2013 г
Надежда Стойлкова - София

В лицето на д-р Русева срещнах ЧОВЕКА!!! И ДОКТОРА!!! Благодаря Ви от сърце!!! 16.08.2014 г гр. Тервел    
Mариана Костадинова

  Огромни благодарности и поклон пред д-р Гурянова! В пълния смисъл на думата тя спаси моята дъщеря Гергана. Загрижеността, професионализмът с точно поставената диагнозата помогнаха на дъщеря ми. Сърдечно БЛАГОДАРЯ!!! Албена Христова, майка на Гергана Тонева 26.04.2014 г  
Албена Христова

  Здравейте Д-р Иванов, Все се каня да напиша мейл, с който да Ви благодаря и все не намирах време до днес, за което съжалявам. Бих искала да благодаря от името на цялото ми семейство за грижите и вниманието, с което дарявахте майка ми–Милка Трайкова - Петрова, която живя 7 години и се бори с онкологично заболяване. Искам да...
Евелина

"Има някакъв нов начин на лечение"- каза моята позната преди 16 години когато на разходка в парка споделих с нея,че синът ми (тогава 7 годишен) има диагноза бронхиална астма. Двамата със съпруга ми вече от 3-4 години живеехме с мисълта за това състояние на детето ни и се въртяхме в омагьосания кръг на астматичните пристъпи и...
Стефи Чоева

Синът ми бе с поставена диагноза бронхиална астма от 3 годишната си възраст. Посещаваме д-р Мариян Иванов от 4 г.. През всичките тези години детето разреди епизодите на кашлица и задух, няма нощни пристъпи и много рядко боледува. Мога да кажа, че е напълно оздравял. Благодаря!!!
Моника Павлова

Повече от половин година посещавам медицинския център и съм много доволна. Всички тук са много внимателни и са големи специалисти. Бях много зле с нервната система, имах такива симптоми и нервни кризи, който ме караха да мисля, че всеки момент ще умра. Бях отчаяна и изпаднала в депресия. Благодарение на д-р Мариян Иванов всичко...
Боряна Цветкова - София

Със сина ми идваме при д-р Иванов от 5 години. Пред антибиотиците, инжекцийте и "Вентолин" за алергия и астма избрахме хомеопатичните препарати и опита на д-р Мариян Ианов в комбинирането им. Благодарна съм за знанията, които е придобил и които с такава лекота прилага. Нека Господ да му дава здраве, дълъг живот и нови...
Ани, Ангел и Александър Томови

Дъщеря ми Симона е на 5 г. и половина. Преди да дойдем при д-р Мариян  Иванов тя боледуваше по два пъти всеки месец и много често се налагаше да пие антибиотици. Откакто се лекуваме  с хомеопатия тя разреди боледуванията и вече се разболява един до два пъти в годишно. БЛАГОДАРЯ!!!
Светла Иванова

За мен д-р Иванов е образец за лекар! С познанията и вниманието което получава всеки негов пациент. Винаги съм разбирала "личен лекар", като израз да означава лекар, които може да подържа тялото и духът ти здрави, това за мен е мерило за добър лекар. Д-р Иванов благодаря че те има и ми даваш толкова вяра, че нещата могат да бъдат...
В. Георгиева - София
Прочети всички

Последните Новини от Нас

Разгледайте най-актуалното от Медицински Център "Фитолек"

17-07-2023

Пакет “Чакра Фитолек” за баланс на 7-те чакри

                                                                                                                                                                                                                Пълен набор чайове от серията “Чакра Фитолек” – 7 билкови чая, за балансиране на 7-те основни чакри на човека. Всеки чай включва билки,...
04-07-2023

Офталмо Фитолек за бистър поглед

Офталмо за бистър поглед Влияе благоприятно на сърдечно-съдовата дейност, кръвообръщението и...
04-07-2023

ФемоМакс Фитолек

  ФемоМакс Фитолек за Женско здраве Подобрява функцията на яйчниците и матката. Подкрепя нервно - хормоналното...
04-07-2023

Чай Грация Фитолек

ЧайГрация Фитолек- за Изящна Фигура   Чаят Грация Фитолек подобрява сърдечно-съдовата...

Нашите партньори

Запиши се за нашия бюлетин!

Научавай полезна здравна информация и бъди информиран първи за най-новите ни предложениия

  • Съглсен съм данните ми да бъдат запазени и използвани за получаване на бюлетин
  • Съгласен съм да получавам информация, свързана с дейността на медицинския център и на работещите в него медицински специалисти