Пон-Съб: 9:30 до 17:30

ХОМЕОПАТИЧНА ПРОФИЛАКТИКА И ЛЕЧЕНИЕ НА ГАСТРИТА И ЯЗВЕНАТА БОЛЕСТ

АКТУАЛНО!

В края на зимата и началото на пролетта обикновено зачестяват здравословните проблеми при хората с гастрит и язвена болест.

Хомеопатичният специалитет Гастроцинезин е особено подходящ при пациенти, които се оплакват от парене, неразположение след нахранване, симптоми на гастро-езофагеален рефлукс.

Препоръчителна доза по 2 таблетки половин час преди хранене.

За облекчаване на оплакванията, дължащи се на тези заболявания лекарите – хомеопати разполагат с богат набор от хомеопатични медикаменти, някои от които са следните:

 • При наличие на чувство за парене и тежест в стомаха, съпроводени   от гадене и повръщане на слуз много подходящ за приемане е Kalium bichromicum 9СН, 2 – 4 пъти дневно по 5 гранули. Горепосочените оплаквания често се засилват малко след хранене.
 • Когато болките са пробождащи и се засилват от консумация на мляко и на мазни храни, а намаляват от затопляне най-подходящ за приемане е Nitricum acidum 9СН, 2 – 3 пъти дневно по 5 гранули. Този медикамент е особено подходящ за приемане, ако гастроскопията показва че, язвата прилича на одраскване на лигавицата с нокът или с остър предмет.
 • Ако водещи са чувството за силно парене в стомашната област и повръщането на пареща кисела течност, най-подходящ за приемане е Iris versicolor 9СН, 2- 3 пъти дневно по 5 гранули. Оплакванията се появяват веднага след хранене и често се придружават от диария и от мигрена.
 • Robinia рseudo-acacia 5СН, 2-3 пъти дневно и при нужда, повлиява добре оплакванията от тежест в горната част на корема, придружена от киселини и чувство за парене зад гръдната кост.
 • При наличие на парещи болки, които намаляват по време на хранене най-подходящ за приемане е Graphites 9 СН. Този медикамент е особено показан за употреба, когато хората с горепосочените оплаквания страдат и от наднормено тегло, от запек и от мокрещи екземи, както и когато става въпрос за язва, предизвикала сраствания и променила сериозно стомашния релеф.
 • Ако основните оплаквания са от парене и силна слабост и ако те са придружени от жажда и от кожни или от алергични заболявания, то тогава трябва да се помисли заArsenicum album 2 – 3 пъти дневно по 5 гранули в разреждане 9 СН. Изборът на този медикамент е правилен и ако чувството за парене намалява от приемането на топли напитки.

 • Antimonium crudum 9 СН, 2-3 пъти дневно по 5 гранули, е препоръчителен в случаите, когато става въпрос за чувство за тежест и пълнота в горната част на корема и чести оригвания с вкуса на консумираните храни, като тези прояви са най-често последица от преяждане. Аntimonium crudum 9СН е особено подходящ за приложение при лакоми хора с наднормено тегло. Езикът често е обложен с белезникав налеп.
 • Carbo vegetabilis 9 СН, по 5 гранули, 2-3 пъти дневно и при нужда, се прилага, когато са налице подуване на корема от газове, особено над пъпа и чести уригвания, които водят до намаляване на стомашния дискомфорт.
 • Nux vomica 15 СН, 2-4 пъти дневно по 5 гранули, също е подходящ за приложение в случаите, когато са налице повишено образуване на газове в горната част на корема и чувство за тежест, но за разлика от Carbo vegetabilis, Nux vomica се предпочита, когато тези прояви са съпроводени от гадене и повръщане, което води до облекчаване на гаденето, а също и от склонност към запек с неефикасни позиви за изхождане по голяма нужда. На този медикамент много добре реагират хора с обложен в задната си част език, при които се наблюдава сънливост след нахранване, подобряваща се от кратка дрямка. Тези хора често преяждат, зиморничави са и имат избухлив характер.
 • Asa foetida 5СН, 2-3 пъти дневно и при нужда, е подходящ за приложение, когато подуването на горната част на корема и оригването се съпровождат не рядко от чувство за спазъм по хода на хранопровода, затрудняващ преглъщането.
 • Lycopodium clavatum 15 СН, 1-2 пъти дневно, е препоръчителен в случаите, когато е налице повишено образуване на газове под пъпа, което се наблюдава почти ведната след нахранване и не рядко се съпровожда от киселини и чувство за парене по протежение на хранопровода. Често са налице безапетитие или силен глад, който обаче се утолява още след първите няколко хапки, след което също както при Nux vomicaсе появява сънливост, но дрямката не води до настъпване на подобрение. Много добре реагират на този медикамент хора с кожни проблеми и със склонност към образуване на песъчинки и камъни в бъбреците и/или жлъчния мехур, а също и със запек и повишен кръвен холестерол.
 • Nux moschata 9 СН, 2-3 пъти дневно по 5 гранули, е препоръчителен за лечение на състояния с увеличено образуване на газове в стомашно-чревната система, придружено от хълцане и изразена сухота на лигавиците в областта на устните и устната кухина. На това лекарство много добре реагират хора, при които е налице голяма сънливост.

Лекарите хомеопати разполагат с подходящи лекарства за лечение и на стомашно-чревни пробеми предизвикани или влияещи се от нервно-емоционални смущения. Към тях, освен някои от гореизброените медикаменти, спадат Sepia 30СН, Pulsatilla 30СН, Ignatia 30 СН, Argentum nitricum 30СН и др.

Ако не получите облекчение след приемане на подбрания от вас хомеопатичен медикамент трябва да потърсите помощта на лекар – хомеопат.

   Използването на хомеопатични лекарствени средства е напълно съвместимо с едновременното прилагане и на други медикаменти, ако това се налага.

Нещо повече – особено добро въздействие върху стомашната лигавица упражнява комбинираното прилагане на съответните хомеопатични лекарства с определени билкови чайове, хранителни добавки и пчелни продукти, които също стимулират собствения оздравителен потенциал на организма.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ КОМБИНАЦИИ ЗА ПРОФИЛАКТИКА И ЛЕЧЕНИЕ НА ГАСТРИТА И ЯЗВЕНАТА БОЛЕСТ

 • Чай "ГАСТРО ФИТОЛЕК" по 2 – 3 филтърни пликчета на ден.

За повече информация: www.phytolek.com, www.bulgarianteacompany.com

и/или

 • Хранителна добавка "АНТИСТРЕС ФИТОЛЕК" по 1 – 2 капсули дневно. Три от растителните екстракти, съдържащи се в "АНТИСТРЕС ФИТОЛЕК" – от лайка, мента и жълт кантарион, упражняват изключително благотворно въздействие както върху нервната, така и върху стомашно – чревната система, а освен това стомашните проблеми често се провокират от стрес и повишено нервно напрежение.
 • Хранителната добавка е произведена във Франция по рецепта на д-р Мариян Иванов и внесена в България от Еколаборатории ЕООД.

За повече информация: www.phytolek.com

и/или

 • КЛЕЕВА ТИНКТУРА – 2 – 3 х 20-30 капки, разтворени в чай, вода или сок например.

Важно!!! Освен от онлайн магазина на Медицински Център ФИТОЛЕК, хранителните добавки и чайове с марка „ФИТОЛЕК” могат да бъдат закупени във всяка аптека или дрогерия.

Вашият фармацевт може да ги поръча и от най – големите национални дистрибутори за медикаменти и хранителни добавки – СТИНГ АД И ФЬОНИКС ЕООД, както и от ЕКОМЕТ - 90.

 

Всичко за Хомеопатията на едно място

Научете как действа Хомеопатията и всичко за Хомеопатичните лекарства

Нашите специалисти

Нашите специалисти имат дългогодишен опит и индивидуален подход към всеки пациент

Д-р МАРИЯН ИВАНОВ

Основател и Собственик, Вътрешни болести

Специалист по вътрешни болести. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия.

Д-р Даринка Русева

Вътрешни болести, Физиотерапия и рехабилитация, Хомеопатия NLS диагностика "Биоплазма" - Биоскенер

Работила в детско и вътрешно отделение на Районна болница Ботевград, кардиологично и физиотерапевтично отделение в санаториум МВР гр. Банкя.

Д-р Надежда Гурянова

Вътрешни болести Рефлексотерапия, Хомеопатия и Рейки терапия

Д-р Надежда Гурянова е завършила в Русия средно медицинско образование със специалност акушерство физиотерапия и масаж.

Д-р Райна Жейнова

Детски болести, Хомеопатия

Д-р Райна Жейнова еспециалист по детски болестиот 1996 г.. Работила е като участъков педиатър в гр. Търговище в продължение на 13 години

Диляна Велчева

Аурадиагностика

Диляна Велчева е специалист по аурадиагностика, завършила курс на обучение към Украинската школа "Ауралайф".Икономист по образование

Росица Тончева

Магистър по здравословно и диетично хранене

Росица Тончева Тончева е магистър по здравословно и диетично хранене с опит в тази област повече от 30 години.

МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР ФИТОЛЕК“ ЕООД

„МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР ФИТОЛЕК“ ЕООД

Благодарение на осигурената от ЕС финансова помощ „МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР ФИТОЛЕК“ ЕООД успява да запази служителите си – лекари и персонал и дори да наеме

ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР

ИСКАТЕ ДА НАПРАВИТЕ ИЗНЕНАДА?!

Приятна, Нестандартна, Запомняща се

Подарете ПОДАРЪЧЕН СЕРТИФИКАТ „ФИТОЛЕК” – една оригинална и модерна идея, чрез която да доставите удоволствие на Ваш близък, приятел, колега или дете, като ги накарате да се почувстват отпочинали и пълни с енергия. И най - важното - ще им подарите здраве и ще повишите качеството им на живот!

Прочети повече

Какво казват пациентите за нас


Със сина ми идваме при д-р Иванов от 5 години. Пред антибиотиците, инжекцийте и "Вентолин" за алергия и астма избрахме хомеопатичните препарати и опита на д-р Мариян Ианов в комбинирането им. Благодарна съм за знанията, които е придобил и които с такава лекота прилага. Нека Господ да му дава здраве, дълъг живот и нови...
Ани, Ангел и Александър Томови

Дъщеря ми Симона е на 5 г. и половина. Преди да дойдем при д-р Мариян  Иванов тя боледуваше по два пъти всеки месец и много често се налагаше да пие антибиотици. Откакто се лекуваме  с хомеопатия тя разреди боледуванията и вече се разболява един до два пъти в годишно. БЛАГОДАРЯ!!!
Светла Иванова

  Здравейте Д-р Иванов, Все се каня да напиша мейл, с който да Ви благодаря и все не намирах време до днес, за което съжалявам. Бих искала да благодаря от името на цялото ми семейство за грижите и вниманието, с което дарявахте майка ми–Милка Трайкова - Петрова, която живя 7 години и се бори с онкологично заболяване. Искам да...
Евелина

Много сме доволни от д-р Иванов! Благодарим за вниманието и доброто отношение към нас! Карина Велибашева и мама Петя :)
Карина Велибашева

  Огромни благодарности и поклон пред д-р Гурянова! В пълния смисъл на думата тя спаси моята дъщеря Гергана. Загрижеността, професионализмът с точно поставената диагнозата помогнаха на дъщеря ми. Сърдечно БЛАГОДАРЯ!!! Албена Христова, майка на Гергана Тонева 26.04.2014 г  
Албена Христова

Много съм доволен от професионализма и качеството на обслужване, на които станах свидетел в хомеопатичен център "Фитолек".
Иван Кръстев

В лицето на д-р Русева срещнах ЧОВЕКА!!! И ДОКТОРА!!! Благодаря Ви от сърце!!! 16.08.2014 г гр. Тервел    
Mариана Костадинова

За мен д-р Иванов е образец за лекар! С познанията и вниманието което получава всеки негов пациент. Винаги съм разбирала "личен лекар", като израз да означава лекар, които може да подържа тялото и духът ти здрави, това за мен е мерило за добър лекар. Д-р Иванов благодаря че те има и ми даваш толкова вяра, че нещата могат да бъдат...
В. Георгиева - София

„Посещавам МЦ „Фитолек" от 2006 г. Обърнах се за помощ към д-р Мариян Иванов, тъй като дъщеря ни, която тогава беше на 1 година и половина, боледуваше често и за съжаление обикновените вирусни инфекции се развиваха бързо в бактериални и се налагаше антибиотично лечение. Благодарение на грижите на д-р Иванов тя започна да...
Катя Казанджиева

Благодарение на грижите и отношението на д-р Угринова, животът отново може да е прекрасен! Благодаря на целия екип на Фитолек, който винаги ме кара да се чувствам специална и важна. Благодаря, че Ви има! 05.07.2013 г
Надежда Стойлкова - София

"Има някакъв нов начин на лечение"- каза моята позната преди 16 години когато на разходка в парка споделих с нея,че синът ми (тогава 7 годишен) има диагноза бронхиална астма. Двамата със съпруга ми вече от 3-4 години живеехме с мисълта за това състояние на детето ни и се въртяхме в омагьосания кръг на астматичните пристъпи и...
Стефи Чоева

Синът ми бе с поставена диагноза бронхиална астма от 3 годишната си възраст. Посещаваме д-р Мариян Иванов от 4 г.. През всичките тези години детето разреди епизодите на кашлица и задух, няма нощни пристъпи и много рядко боледува. Мога да кажа, че е напълно оздравял. Благодаря!!!
Моника Павлова

Повече от половин година посещавам медицинския център и съм много доволна. Всички тук са много внимателни и са големи специалисти. Бях много зле с нервната система, имах такива симптоми и нервни кризи, който ме караха да мисля, че всеки момент ще умра. Бях отчаяна и изпаднала в депресия. Благодарение на д-р Мариян Иванов всичко...
Боряна Цветкова - София

Благодарим на д-р Мариян Иванов за доброто отношение и отличните познания в  областите с които се занимава и за доброто което прави на хората, търсещи помощ! С най-искрени благодарности и поздравления!
сем. Добреви

Д-р Иванов е вълшебник! Той лекува с едни малки зрънца които вършат вълшебство. Аз съм възрастна жена на 69 г. и от дълги години страдам от алергия. Последните  10 месеца алергията ме притисна много жестоко. Всеки един Божи ден в обриви, сърбежи по цялото тяло с главоболие и безсъние. Но съм имала късмет да попадна на лечението на...
Надежда Минева
Прочети всички

Последните Новини от Нас

Разгледайте най-актуалното от Медицински Център "Фитолек"

17-07-2023

Пакет “Чакра Фитолек” за баланс на 7-те чакри

                                                                                                                                                                                                                Пълен набор чайове от серията “Чакра Фитолек” – 7 билкови чая, за балансиране на 7-те основни чакри на човека. Всеки чай включва билки,...
04-07-2023

Офталмо Фитолек за бистър поглед

Офталмо за бистър поглед Влияе благоприятно на сърдечно-съдовата дейност, кръвообръщението и...
04-07-2023

ФемоМакс Фитолек

  ФемоМакс Фитолек за Женско здраве Подобрява функцията на яйчниците и матката. Подкрепя нервно - хормоналното...
04-07-2023

Чай Грация Фитолек

ЧайГрация Фитолек- за Изящна Фигура   Чаят Грация Фитолек подобрява сърдечно-съдовата...

Нашите партньори

Запиши се за нашия бюлетин!

Научавай полезна здравна информация и бъди информиран първи за най-новите ни предложениия

 • Съглсен съм данните ми да бъдат запазени и използвани за получаване на бюлетин
 • Съгласен съм да получавам информация, свързана с дейността на медицинския център и на работещите в него медицински специалисти