Пон-Съб: 9:30 до 17:30

ХОМЕОПАТИЧНО ЛЕЧЕНИЕ НА ЦИСТИТ

  

Според статистически проучвания при 15 % от жените периодично възникват оплаквания от често уриниране, съпроводено от парене и болка, дължаща се на възпаление на пикочния мехур ( цистит ) и на пикочните пътища. Причина за голямото разпространение на циститите сред жените е късата уретра при тях и близостта на нейния външен отвор до ануса. Това улеснява попадането на нормално присъстващи в червата бактерии ( най-вече Ешерихия коли ) в пикочните пътища и в пикочния мехур, където тези бактерии предизвикват възпаление на лигавицата. При мъжете пикочните инфекции зачестяват в по – напреднала възраст, когато увеличената простатна жлеза води до затруднено изпразване на пикочния мехур. Това създава благоприятни условия за развитие на пикочни инфекции. За възникване на цистита благоприятстват и много други фактори: евентуални аномалии и други заболявания на отделителната система, преохлаждане на организма, запек, продължителен нервно – психически стрес, катетаризация, бременност, климакс и други.
Неспазването на добра полова хигиена също предразполага към пикочни инфекции. Когато последните не се лекуват правилно или остават нелекувани те могат да обхванат и бъбреците, а това вече е твърде опасно. За съжаление антибиотиците, които в повечето случаи се използват за лечение на възпалението на пикочните пътища и на бъбреците, невинаги дават траен лечебен резултат, а нерядко болестотворните микроорганизми развиват и резистентност към тях и в тези случаи антибиотиците изобщо не действат. Не са за пренебрегване и сериозните странични действия на антибиотиците върху организма. Всичко казано до тук обяснява защо все повече лекари от цял свят се обръщат към хомеопатичния метод на лечение на пикочните инфекции. Тук ще се спрем и на някои от най-често прилаганите симптоматични хомеопатични медикаменти за лечение на възпалението на пикочния мехур и на пикочните пътища:

- “Кантарис” е сред най-често използваните от лекарите хомеопати медикаменти за лечение на пикочните възпаления, протичащи с чести позиви за уриниране, което е съпроводено от силно парене. Болки може да има преди, по време и след уриниране, като понякога те са толкова силни, че болният човек не може да си намери място.

-         “Арсеникум албум”. Този медикамент се прилага за лечение на цистит с много силно усещане за парене и с много силна отпадналост. Подобрение настъпва от налагане с топло на долната част на корема.

-         “Меркуриус солубилис”. Индикация за предписване на това лекарство са парещите болки в уретрата, които са най-силни преди и в началото на уринирането и при задържане на урината. Често е налице общо влошаване на здравословното състояние, което е особено изразено през нощта, когато е налице изпотяване и втрисане.

-         “Меркуриус корозивус” се предписва, когато паренето и болката са още по-изразени в сравнение с “Меркуриус солубилис”.

-         “Стафисагрия” е хомеопатичното лекарство, което се използва най-често за лечение на пикочни инфекции, възникнали след повишена полова активност или след катетаризиране, когато урината е чиста и е налице усещане за постоянно стичане на капки урина по хода на пикочопровода, създаващо непрекъснати позиви за уриниране и чувство за недоизхождане.

-         „Фосфорус” е подходящ при наличие на микро- или макроскопска хематурия (кръв в урината).

-         „Капсикум анум”се назначава като симптоматичен медикамент, когато при пациента е налице възпаление на външния отвор на уретрата и/ или парещи болки в уретрата, които не се подобряват от локална топлина.

-         „Колоцинтис”се предписва при спастични болки, които се повлияват от прегъване на две или при натиск върху болезнената област.

За овладяване на острите оплаквания е препоръчително няколко пъти дневно да се приемат по 5 гранули от съответния медикамент в разреждане 5 или 9 СН. На практика нерядко добри лечебни резултати се постигат с помощта на редуване през интервали от 1 – 3 часа на 2 или дори 3 от най подходящите за конкретния случай медикаменти (например на “Арсеникум албум” и на “Кантарис”)

За да може да се постигне траен успех в лечението на циститите, които по принцип са много упорити и много често рецидивират, към съответния хомеопатичен медикамент за конкретните симптоми, лекарят хомеопат прибавя и хомеопатичното лекарство, съобразено с индивидуалните особености на болния, което да лекува не симптомите, а организма като цяло.

Медикаменти, спомагащи за увеличаване на имунната защита (прилагат се в случаите, когато става въпрос за често повтарящи се или хронични инфекции):

- „Силицея”, в разреждане 15 СН, по 5 гранули през ден или по 10 гранули веднъж седмично, се изписва при случаи на хронични или рецидивиращи инфекции, свързани с имуннен дефицит. Доказано е, че тя стимулира активността на макрофагите и по този начин увеличава неспецифичния имунитет на оганизма.

- „Ехинацея”, в разреждане 5 СН, по 5 гранули през ден, е подходяща при инфeкциозен синдром, независимо от различната етиология. Тя стимулира имунната защита и действа противовъзпалително.

-

               Медикаменти, съответстващи на провокиращите фактори:

-         „Колибацилинум”, в разреждане 15 СН, по 5 гранули през ден или по 10 гранули веднъж седмично, съответства етиологично на хронични или     рецидивиращи пикочни инфекции с изолиране от урината на Escherichiacoli, като агент на възпалението,.

-         „Ентерококцинум”, в разреждане 15 СН, по 5 гранули през ден или по 10 гранули веднъж седмично, съответства етиологично на хронични или рецидивиращи пикочни инфекции с изолиране от урината на ентерококи, като агенти на възпалението.

-         „Дулкамара”, в разреждане 9 или 15 СН, по 5 гранули през ден или по 10 гранули веднъж седмично,съответства напровокиране или влошаване на оплакванията от влажен студ

-         „Аконитум напелус”, в разреждане 9 или 15 СН, по 5 гранули през ден или по 10 гранули веднъж седмично,съответства на провокиране или влошаване на оплакванията от сух студ

-         „Стафисагрия”, в разреждане 15 или 30 СН, по 5 гранули през ден или по 10 гранули веднъж седмично,съответства на провокиране или влошаване на оплакванията след катетеризация или полов акт или след неекстериоризирани емоции.

При често повтарящи се или хронични инфекции лекарите хомеопати прилагат медикаменти за хроничен реактивен тип и/или за чувствителен тип (обикновено се предписват в разреждане 15 или 30 СН, по 5 гранули ежедневно или през ден или по 10 гранули веднъж седмично). Най – често използваните от тях са „Сулфур”, „Псоринум”, „Ликоподиум”, „Пулсатила”, „Стафисагрия”, „Туберкулинум”, „Сепия”, „Медоринум”, „Туя” и „Силицея”.

 

     Важно! Благоприятният ефект на хомеопатичното лечение на цистита се допълва от пиенето на чай „УРО ФИТОЛЕК”. Съдържащите се в него плодове и листа от червена боровинка, цветове от хибискус, стръкове от полски хвощ илиста от коприва, брезата и мечото грозде подобряват дейността на бъбреците и пикочните пътища и стимулират образуването и отделянето на урина и изхвърлянето с нея на кристали, песъчинки и бактерии.Едновременно с това те упражняват силно противовъзпалително и антисептично действие.

Благодарение на това чаят „УРО ФИТОЛЕК” подпомага бъбречната функция и тази на пикочния мехур.

     При наличие на инфекция, независимо от нейната локализация, е препоръчително използването на хранителни добавки, каквато е «ИМУНО ФИТОЛЕК». Съдържащите се в нея вит.С, вит.Д, цинк, селен и екстракти от ехинацея и саменто (двете билки с най – мощното имуностимулиращо действие) ни помагат да унищожим болестотворните микроорганизми, без това да е свързано с каквито и да било странични действия или противопоказания (за повече информация можете да посетите www.phytolek.com).

Освен от онлайн магазина на Медицински Център ФИТОЛЕК, чайоветеи хранителните добавки с марка „ФИТОЛЕК”, произведени във Франция (ИМУНО ФИТОЛЕК 70 капсули, АНТИСТРЕС ФИТОЛЕК, ДЕТОКС ФИТОЛЕК, АНТИАЛЕРГИЯ ФИТОЛЕК И ВЕНО – АРТЕРИАЛЕН ФИТОЛЕК) могат да бъдат закупени във всяка аптека или дрогерия, а ако там ги няма в наличност, вашият фармацевт може да ги поръча от най – големите национални дистрибутори за медикаменти и хранителни добавки – СТИНГ И ФЬОНИКС, както и от ЕКОМЕТ.

Всичко за Хомеопатията на едно място

Научете как действа Хомеопатията и всичко за Хомеопатичните лекарства

Нашите специалисти

Нашите специалисти имат дългогодишен опит и индивидуален подход към всеки пациент

Д-р МАРИЯН ИВАНОВ

Основател и Собственик, Вътрешни болести

Специалист по вътрешни болести. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия.

Д-р Даринка Русева

Вътрешни болести, Физиотерапия и рехабилитация, Хомеопатия NLS диагностика "Биоплазма" - Биоскенер

Работила в детско и вътрешно отделение на Районна болница Ботевград, кардиологично и физиотерапевтично отделение в санаториум МВР гр. Банкя.

Д-р Надежда Гурянова

Вътрешни болести Рефлексотерапия, Хомеопатия и Рейки терапия

Д-р Надежда Гурянова е завършила в Русия средно медицинско образование със специалност акушерство физиотерапия и масаж.

Д-р Райна Жейнова

Детски болести, Хомеопатия

Д-р Райна Жейнова еспециалист по детски болестиот 1996 г.. Работила е като участъков педиатър в гр. Търговище в продължение на 13 години

Диляна Велчева

Аурадиагностика

Диляна Велчева е специалист по аурадиагностика, завършила курс на обучение към Украинската школа "Ауралайф".Икономист по образование

Росица Тончева

Магистър по здравословно и диетично хранене

Росица Тончева Тончева е магистър по здравословно и диетично хранене с опит в тази област повече от 30 години.

МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР ФИТОЛЕК“ ЕООД

„МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР ФИТОЛЕК“ ЕООД

Благодарение на осигурената от ЕС финансова помощ „МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР ФИТОЛЕК“ ЕООД успява да запази служителите си – лекари и персонал и дори да наеме

ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР

ИСКАТЕ ДА НАПРАВИТЕ ИЗНЕНАДА?!

Приятна, Нестандартна, Запомняща се

Подарете ПОДАРЪЧЕН СЕРТИФИКАТ „ФИТОЛЕК” – една оригинална и модерна идея, чрез която да доставите удоволствие на Ваш близък, приятел, колега или дете, като ги накарате да се почувстват отпочинали и пълни с енергия. И най - важното - ще им подарите здраве и ще повишите качеството им на живот!

Прочети повече

Какво казват пациентите за нас


"Има някакъв нов начин на лечение"- каза моята позната преди 16 години когато на разходка в парка споделих с нея,че синът ми (тогава 7 годишен) има диагноза бронхиална астма. Двамата със съпруга ми вече от 3-4 години живеехме с мисълта за това състояние на детето ни и се въртяхме в омагьосания кръг на астматичните пристъпи и...
Стефи Чоева

Много сме доволни от д-р Иванов! Благодарим за вниманието и доброто отношение към нас! Карина Велибашева и мама Петя :)
Карина Велибашева

  Здравейте Д-р Иванов, Все се каня да напиша мейл, с който да Ви благодаря и все не намирах време до днес, за което съжалявам. Бих искала да благодаря от името на цялото ми семейство за грижите и вниманието, с което дарявахте майка ми–Милка Трайкова - Петрова, която живя 7 години и се бори с онкологично заболяване. Искам да...
Евелина

Повече от половин година посещавам медицинския център и съм много доволна. Всички тук са много внимателни и са големи специалисти. Бях много зле с нервната система, имах такива симптоми и нервни кризи, който ме караха да мисля, че всеки момент ще умра. Бях отчаяна и изпаднала в депресия. Благодарение на д-р Мариян Иванов всичко...
Боряна Цветкова - София

Д-р Иванов е вълшебник! Той лекува с едни малки зрънца които вършат вълшебство. Аз съм възрастна жена на 69 г. и от дълги години страдам от алергия. Последните  10 месеца алергията ме притисна много жестоко. Всеки един Божи ден в обриви, сърбежи по цялото тяло с главоболие и безсъние. Но съм имала късмет да попадна на лечението на...
Надежда Минева

До 1 г. на сина ми Никола бяха поставени най-различни диагнози - алергия към белтъка на краве мляко, атопичен дерматит и др.. След започване на хомеопатичното лечение, кожата на детето се изчисти, то не повръща и вече не спазваме никаква диета.
Рафаела Жекова

В лицето на д-р Русева срещнах ЧОВЕКА!!! И ДОКТОРА!!! Благодаря Ви от сърце!!! 16.08.2014 г гр. Тервел    
Mариана Костадинова

Много съм доволен от професионализма и качеството на обслужване, на които станах свидетел в хомеопатичен център "Фитолек".
Иван Кръстев

За мен , д-р Надежда Гурянова е рядко срещан специалист в България. Тя има прекрасна медицинска подготовка, успоредно с това  е и перфектен хомеопат.Непрекъснато се усъвършенства, посещавайки различни курсове и семинари. Всичко това й помага да се справя и с най-заплетените случаи в своята практика. Отзивчивостта й е...
Цвете Стоянова, гр. София

„Посещавам МЦ „Фитолек" от 2006 г. Обърнах се за помощ към д-р Мариян Иванов, тъй като дъщеря ни, която тогава беше на 1 година и половина, боледуваше често и за съжаление обикновените вирусни инфекции се развиваха бързо в бактериални и се налагаше антибиотично лечение. Благодарение на грижите на д-р Иванов тя започна да...
Катя Казанджиева

  Огромни благодарности и поклон пред д-р Гурянова! В пълния смисъл на думата тя спаси моята дъщеря Гергана. Загрижеността, професионализмът с точно поставената диагнозата помогнаха на дъщеря ми. Сърдечно БЛАГОДАРЯ!!! Албена Христова, майка на Гергана Тонева 26.04.2014 г  
Албена Христова

Благодарим на д-р Мариян Иванов за доброто отношение и отличните познания в  областите с които се занимава и за доброто което прави на хората, търсещи помощ! С най-искрени благодарности и поздравления!
сем. Добреви

Със сина ми идваме при д-р Иванов от 5 години. Пред антибиотиците, инжекцийте и "Вентолин" за алергия и астма избрахме хомеопатичните препарати и опита на д-р Мариян Ианов в комбинирането им. Благодарна съм за знанията, които е придобил и които с такава лекота прилага. Нека Господ да му дава здраве, дълъг живот и нови...
Ани, Ангел и Александър Томови

Синът ми бе с поставена диагноза бронхиална астма от 3 годишната си възраст. Посещаваме д-р Мариян Иванов от 4 г.. През всичките тези години детето разреди епизодите на кашлица и задух, няма нощни пристъпи и много рядко боледува. Мога да кажа, че е напълно оздравял. Благодаря!!!
Моника Павлова

Благодарение на грижите и отношението на д-р Угринова, животът отново може да е прекрасен! Благодаря на целия екип на Фитолек, който винаги ме кара да се чувствам специална и важна. Благодаря, че Ви има! 05.07.2013 г
Надежда Стойлкова - София
Прочети всички

Последните Новини от Нас

Разгледайте най-актуалното от Медицински Център "Фитолек"

17-07-2023

Пакет “Чакра Фитолек” за баланс на 7-те чакри

                                                                                                                                                                                                                Пълен набор чайове от серията “Чакра Фитолек” – 7 билкови чая, за балансиране на 7-те основни чакри на човека. Всеки чай включва билки,...
04-07-2023

Офталмо Фитолек за бистър поглед

Офталмо за бистър поглед Влияе благоприятно на сърдечно-съдовата дейност, кръвообръщението и...
04-07-2023

ФемоМакс Фитолек

  ФемоМакс Фитолек за Женско здраве Подобрява функцията на яйчниците и матката. Подкрепя нервно - хормоналното...
04-07-2023

Чай Грация Фитолек

ЧайГрация Фитолек- за Изящна Фигура   Чаят Грация Фитолек подобрява сърдечно-съдовата...

Нашите партньори

Запиши се за нашия бюлетин!

Научавай полезна здравна информация и бъди информиран първи за най-новите ни предложениия

  • Съглсен съм данните ми да бъдат запазени и използвани за получаване на бюлетин
  • Съгласен съм да получавам информация, свързана с дейността на медицинския център и на работещите в него медицински специалисти