Пон-Съб: 9:30 до 17:30

КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ И ЛЕКУВАМЕ ОТ ГРИП, КОРОНА ВИРУС И ДРУГИ ИНФЕКЦИИ…

                                                 334                                                                                                Скъпи приятели,


С този пост бих желал да отговоря на въпрос, който вече дни наред не спирате да ми задавате, както на мен, така и на моите колеги от МЦ Фитолек, и който явно много ви

вълнува: „Как да се предпазим от вирусни и бактериални инфекции?, включително и от корона вирус и грип и какво да правим, ако се разболеем? И ако може да посоча

средствата, които най - често прилагам с точните им дози и начина им на приложение...“.

От гледна точка на 30 - годишната ми практика в областта както на конвенционалната, така и на алтернативната медицина препоръчвам неща, които използвам и аз лично

(ще бъда максимално подробен с риск да досадя на някого, но пък който си мисли, че е неуязвим и безсмъртен, може да не го чете):

ЗА ДИРЕКТНО УНИЩОЖАВАНЕ НА МИКРОБИТЕ 

 

• ДЕЗИНФЕКЦИРАЙТЕ РЪЦЕ И ПОВЪРХНОСТИ


Дезининфектант за ръце и предмети, включително и на йога постелките – алтернатива на химичните препарати

.
Продукти:
Етилов спирт 95% или водка
Дестилирана или преварена или сребърна вода
15 капки етерично масла (от Лимон, от Чаено дърво с манука и канука, от Карамфил, от Лавандула или от Мащерка, например)
Шише (за предпочитане стъклено) с пулверизатор от 30 мл.
Напълнете ¼ от шишето със спирт (водка), допълнете с вода и добавете избраното от вас етерично масло.
Разклатете шишето и няколко пъти дневно пръскайте ръцете и ги разтрийте, както когато ползвате стандартен дезинфектант. Същото можете да правите и с предмети от бита, дръжки на врати, йога постелки и т.н. Ако използвате този дезинфектант само за ръцете си, можете да добавите към него няколко капки витамин Е и няколко капки алое.
В случай, че не искате да се занимавате с направата на дезинфектант, можете да използвате готов такъв – МАМА МИА на Вивасан, Швейцария.
Правете няколко пъти дневно впръсквания от приготвения от вас дезинфектант или от спрей МАМА МИА към шала, който носите и/или към горната част дрехата, която е в близост до устата и носа. Това е особено препоръчително, ако ви се налага да пътувате в обществен транспорт и ако контактувате с много хора. Ако носите медицинска маска, можете да пръснете върху нея от външната страна и така ще увеличите многократно предпазното действие на тази маска. Със същата цел върху шала и медицинската маска можете да накапвате няколко пъти дневно по няколко капки етерично масло от споменатите по – горе. Можете да впръсквате и във въздуха в помещението, на завесите или върху мебелите. Спреят има дезинфектиращо действие.
Между другото, в Ориндж фитнес, където водя йога практики, са предприети изключително строги мерки за дезинфекция…

• ЗАЩИТЕТЕ ВХОДНИТЕ ВРАТИ ОТ МИКРОБИ
- За целта препоръчвам втриване в ноздрите и над горната устна на балсам 33 алпийски билки на Вивасан, Швейцария (носът и устата са входните врати на дихателните инфекции). Той съдържа екстракти от 33 билки, които са богати на вещества с мощно противомикробно и противовъзпалително дейст
- Направете си капки за нос с етерично масло от Чаено дърво с манука и канука. В 10мл. базово масло капнете 5 – 8 капки Чаено дърво с Канука и Манука, и с помощта на капкомер, няколко пъти дневно и преди сън капвате по 2 капки от сместа във всяка ноздра. За базово масло, можете да използвате масло от авокадо, арган, сусам или просто зехтин - зависи от предпочитанията ви. Капките с Чаено дърво са щадящи към носоглътката и безкомпромисни към бактериите и вирусите.
Чаеното дърво е мощен антисептик с широк спектър на действие (стрептококи, стафилококи, вируси, гъбички). Има противовъзпалително, болкоуспокоително, противоалергично, имуностимулиращо, регенериращо действие. А съчетанието му с масла от Канука и Манука, му дава голямо преимущество в сравнение с чистото масло от чаено дърво, поради това, че няколко пъти нараства ефектът на въздействие и се омекотява специфичната болнична миризма на чистото масло от чаено дърво. Капките са подходящи и за малки деца, след консултация с ароматерапевт/лекар. За тази рецепта е подходящо единствено Чаеното дърво на Вивасан, благодарение на омекотената формула с Канука и Манука.
- Комбинирани капки за нос. Силно противомикробно и противовъзпалително действие упражняват и капките за нос с етерични масла, приготвени по следния начин: към 10 мл. сусамото масло/зехтин добавяме 2 капки етерично масло от евкалипт, 2 капки етерично масло от мащерка и 2 капки етерично масло от чаено дърво с манука и канука. Слагат се 3-5 пъти на ден по 2 капки във всяка ноздра. За деца под 3 години етеричните масла се намаляват наполовина, т.е. по 1 капка в 10 мл. сусамово масло/зехтин.
• ДЕЗИНФЕКЦИРАЙТЕ УСТНАТА КУХИНА, ДОКАТО МИЕТЕ ЗЪБИТЕ СИ. За целта можете да капвате по 1 капка от етерично масло от Чаено дърво с манука и канука и/или от Лимон върху предварително намокрената четка с пастата за зъби върху нея, когато миете зъбите си (много е полезно и при склонност към възпаление на венците и/или при афти, а лимонът има и избелващ ефект върху зъбите).

• ПОДДЪРЖАЙТЕ В ДОБРО СЪСТОЯНИЕ ДИХАТЕЛНИТЕ ПЪТИЩА И БЕЛИТЕ ДРОБОВЕ. Втривайте крем Мащерка на Вивасан, Швейцария в шията и гръдната кост всяка сутрин (това е особено препоръчително за хората, склонни към чести възпаления на гърлото, дихателните пътища и/или белите дробове. Кремът Мащерка представлява комбинация на няколко етерични масла с мощно антисептично и противовъзпалително действие.

• УНИЩОЖАВАЙТЕ СВОЕВРЕМЕННО ПРОНИКНАЛИ В ОРГАНИЗМА ВИРУСИ И БАКТЕРИИ
- Приемайте вътрешно по 1 – 2 капки етерично масло от Чаено дърво с манука и канука и/или от Лимон – 1 – 3 пъти дневно, в лъжица със сироп, компот, сок, негорещ чай (ако е много горещ, ще изпари етеричното масло) или мляко.
- Приемайте вътрешно екстракт от семена от грейпфрут (ЕСГ) на Вивасан, Швейцария. Изключително качество, висока концентрация на активно вещество - 33%. Строго контролирано производство, екологично чисти суровини, Швейцарско качество! Важна подробност е и фактът, че е разтворен в растителен (кокосов) глицерин, без добавяне на вода!
Силно изразени бактерицидни свойства, антимикотичен ефект и противовирусно действие.
Противопоказания: хора, които имат алергия към цитруси.
Бременни жени и деца под 6 годишна възраст е добре да се консултират с предварително с лекар или опитен консултант на VIVASAN.
Всички дозировки по-долу са за възрастен човек. Използва се за вътрешна употреба винаги разреден! Най-добре се приема в цитрусов сок (портокал) или в прясно мляко.
Указаните дозировки са примерни
Ефективен при:
• вирусни инфекции – 15-20 капки 3 до 6 пъти дневно, разредени в портокалов сок или чай. Желателно е да сте направили консултация с лекар, особено в случай, че приемате други медикаменти с химичен произход; Може цялата доза за деня 50-80 капки да се разтвори в 500 мл. портокалов сок и да се изпие на малки дози за целия ден. Това е изключително удобно, ако оставате активни през деня. В периоди на грипна или друга вирусна епидемия може да взимате ежедневно по 10 капки ЕСГ сутрин.
• възпаления на дихателните пътища (фарингит, ангина, синуит, бронхит) – по 10-15 капки 3-4 пъти дневно, разтворени в портокалов сок или чай (отново препоръка за консултация с лекар); Може да приготвите и капки (спрей) за нос при хрема и синуит: в 10 мл. сребърна вода добавете 3-4 капки ЕСГ, разбъркайте добре и ползвайте често през деня.

• ИЗПАРЯВАЙТЕ ЕТЕРИЧНИ МАСЛА. За целта можете да използвате етерични масла от Лимон, от Чаено дърво с манука и канука, от Карамфил, от Лавандула, от Розмарин, от Евкалипт или от Мащерка, например. Особено препоръчително е това, ако ви се налага да работите в затворено помещение с много хора. Това можете да правите и у дома, особено ако има болен член на семейството. За целта можете да ползвате току що кипнала и махната от котлона вода, към която прибавяте няколко капки от избраното етерично масло (приблизително 1 капка на 4 – 5 квадратни метра площ). Особено препоръчителни са ултразвуковите дифузери.

• ПРАВЕТЕ ТОПЛИ ВАНИ НА КРАКАТА С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА. В леген с топла вода се поставя морска сол, върху която са сложени няколко капки етерично масло от лавандула. Общото количество етерично масло за леген да е 6 капки. Може да се комбинира с ЕМ евкалипт, розмарин, сребърна ела, хвойна и т.н. Стои се около 10 мин.

• ПРИГОТВЕТЕ СИ ПОЛЕЗНА НАПИТКА. За целта запарвате настърган джинджифил (колкото лютиво издържате, но коренът да е с дължина около 1 см) в 700-800 мл. вода, чай Фаринго Фитолек (или Бронхо Фитолек) 2 пакетчета, добавяте 60 капки клеева тинктура, 4 – 5 капки етерично масло от Лимон и/или от Чаено дърво с Манука и Канука, при желание малко мед, и от тази напитка пиете в продължение на целия ден.

ЗА СТИМУЛИРАНЕ НА ИМУННАТА ЗАЩИТА

• ПРИЕМАЙТЕ ДОКАЗАНИ ИМУНОСТИМУЛАТОРИ
- За децата препоръчвам сироп Имунфит на Вивасан, Швейцария, Приема се 1-2 пъти дневно на гладно. От 3 до 6 годишна възраст – по 1 чаена лъжица (5 милилитра), над 6 годишна възраст – по 1 супена лъжица, под 3 годишна възраст – 2-3 мл. на прием. Сиропът не съдържа консерванти и задължително трябва да се съхранява в хладилник след отварянето му. Така може да остане годен за консумация и два месеца. Към лъжицата сироп могат да се добавят толкова капки клеева тинктура или екстракт от семена от грейпфрут (ЕСГ), колкото са годините на детето. Друг вариант е към лъжицата сироп да се прибавят 1 – 2 капки етерично масло от лимон или от чаено дърво с манука и канука.
- За възрастни и деца над 3 – 4 годишна възраст препоръчвам 1 – 3 капсули от хранителната добавка Имуно Фитолек. Тази хранителна добавка представлява комбинация на витамините, микроелементите и растителните екстракти с най – мощното имуностимулиращо действие съответно сред витамините, микроелементите и растенията – вит. С, вит. Д, цинк, селен и екстракти от ехинацея и котешки нокът (саменто). Интересно е да се спомене, че според редица проучвания селенът и цинкът играят много важна роля в профилактиката и лечението на инфекцията с корона вирус. Ако децата не могат да приемат капсули, последните могат да бъдат отворени и съдържимото може да се прибави към пюре, кисело мляко, пчелен мед или друга храна, която детето консумира. При настъпило разболяване препоръчваната профилактична доза Имуно Фитолек може да се удвои.
• ПИЙТЕ ЧАЙОВЕ ЗА СТИМУЛИРАНЕ НА ИМУННАТА ЗАЩИТА И ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА СЪСТОЯНИЕТО НА НОСОГЛЪТКАТА И НА ДИХАТЕЛНИТЕ ПЪТИЩА.

Аз лично използвам и препоръчвам чайовете Фаринго Фитолек, Бронхо Фитолек, Имуно Фитолек, Ехинацея Плюс, Анахата чакра чай и Вишудха чакра чай (за повече информация можете да посетите www.phytolek.com/продуктов каталог). За повишаване на лечебния ефект на чая ще допринесе подслаждането му с пчелен мед, с мед от зелени борови шишарки или борови връхчета и или със сироп от черен бъз. От полза ще бъде и добавянето към чая на 1 – 3 капки етерично масло от лимон или на няколко капки клеева тинктура.

• НЕ ПРЕНЕБРЕГВАЙТЕ ХОМЕОПАТИЯТА
Осцилококцинум – по 1 флакон веднъж седмично (например всяка неделя) и Silicea 15CH и Echinacea 5 CH – редуване по 5 гранули през ден (едното на четни, а другото – на нечетни дати). При предразположение към чести дихателни инфекции със суха кашлица по същия начин можете да редувате Phosphorus 9CH и Bryonia 9CH. Хомеопатията е много ефикасна и при настъпило вече заболяване, но в тези случаи изборът на подходящите хомеопатични лекарства е строго индивидуален.

• ПРАКТИКУВАЙТЕ ЙОГА И/ИЛИ ЛЮБИМИЯ СПОРТ И АКТИВИЗИРАЙТЕ КОНТАКТИТЕ С ПРИРОДАТ.
Освен че подобряват дейността на всички органи и системи, те упражняват и мощен антистресов ефект, а стресът срива имунната защита и предразполага към инфекции.

• ВЯРВАЙТЕ В СИЛАТА НА ИМУННАТА СИ ЗАЩИТА И НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ НА ПАНИКА И СТРАХОВЕ
За целта е препоръчително да си лягате и ставате с позитивна нагласа. Напротив, страхът и негативното мислене, чрез включване на различни механизми, отслабват имунитета и капацитета на организма за се справя с инфекциите и с другите болести

• ПРЕВЪРНЕТЕ ХРАНАТА В ЛЕКАРСТВО
За целта е препоръчително да се наблегне на консумация на повече свежи плодове и зеленчуци (особено препоръчителни са цитрусовите плодове, чесънът, лукът, хрянът и лютите чушки), а също и на пълнозърнести храни, ядки и семена. Много важно е и редовното ползване на подправки като куркума, джинджифил, черен и лют червен пипер и др. Ограничаване на захарта, на тестените изделия и на месото и пиенето на достатъчно течности също ще помогне. При разболяване действа добре краткотрайното гладуване.

• ПРИЛАГАЙТЕ АРОМАТЕРАПИЯ
Споменатите по – горе етерични масла не само че унищожават директно болестотворните микроорганизми, но и увеличават собствения ни защитен потенциал да се справяме с инфекциите.

• НЕ ЗАБРАВЯТЕ КЛЕЕВЕТА ТИНКТУРА И МНОЖЕСТВОТО ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ, СЪДЪРЖАЩИ ПРОПОЛИС.
Прополисът не само стимулира имунната защита, но и упражнява силно антисептично действие. В моята практика аз често използвам клеевата тинктура, прополисовия мехлем за хрема, прополисовия спрей за гърло с невен, таблетките Проповит Е и други прополисови продукти на Хиги тест – фирма, доказала се през годините в областта на апитерапията.

• ПРАВЕТЕ СИ РЕДОВНО САМОМАСАЖ НА ДЛАНИТЕ, СТЪПАЛАТА И УШНИТЕ МИДИ
Там се намират редица биологично активни точки, чието стимулиране подобрява функционирането на организма и стимулира защитните му сили.

ЗАЩО В СВОЯТА ПРАКТИКА НИЕ, ЛЕКАРИТЕ ОТ МЦ ФИТОЛЕК, ИЗПОЛЗВАМЕ ПРЕДИМНО ЕТЕРИЧНИ МАСЛА НА ВИВАСАН? ЕТО НЯКОИ ОСНОВНИ ПРИЧИНИ:

1. Фирма ВИВАСАН спазва GMP стандарт (Good Manufacturing Practices или "добра производствена практика"). GMP стандарт е система от принципи и правила, които контролират правилното протичане на всички етапи от производствения процес и гарантира качествен краен продукт. GMP обхваща всички етапи от производствения процес:получаване на суровини и компоненти, системи за качество на доставчика, използване на най-съвременни технологии и оборудване, начин на контролиране, хигиена на помещенията, висока квалификация на производствения персонал,етикетиране на готовата продукция, съхранение на суровини и готова продукция, транспорт и доставка до търговската мрежа. Целта на GMP сертификата е да се гарантира, че продуктите от всяка партида имат еднакви качества (повече за GMP стандарта можете да прочетете тук: http://vivasanbg.com/GMP)
2. Надписът „произведено в Швейцария“, който можем да прочетем на опаковките на всички етерични масла и хранителни добавки, произведени за ВИВАСАН означава, че и самата държава упражнява непрекъснат стриктен контрол върху качеството и всички етапи на производството. Никоя друга държавата не се ангажира с такъв контрол, когато става въпрос за етерични масла и хранителни добавки.
3. Фирма ВИВАСАН инвестира непрекъснато в научно – изследователска дейност, клинични проучвания и иновации.
4. Всички продукти на фирма ВИВАСАН имат висока биодостъпност. Близо 80 % от активните вещества достигат до кръвта и от там – до тъканите и органите.
5. Фирма ВИВАСАН използва растителни суровини само от екологично чисти райони, не използва консерванти и оцветители и не експериментира с животни
Повече за фирма ВИВАСАН можете да прочетете на страницата www.vivasanbg.com/за Вивасан

Етеричните масла и другите растителни продукти на Вивасан могат да бъдат закупени от софийския офис на фирмата, на ул. „ Ами Буе“ 68 – 72 или като се обадите на тел. + 359 898 484 033 или + 359 879 170 898 и направите заявка за доставка на посочен от вас адрес. Аз имам активирана карта за отстъпка при покупки на етерични масла и добавки на Вивасан и ви предоставям възможността да ползвате моята отстъпка, ако прецените. В такъв случай ще можете да закупите избрания от вас артикул с 23% отстъпка от цената, обявена в сайта – www.vivasan.bg. При желание вие също можете да активирате карта за отстъпка, като условията за това можете да научите, като се обадите на един от горепосочените телефони. Важно е да знаете, че притежаването на такава карта не ви задължава нито с някакви парични вноски, нито с някакви задължителни покупки.

Хранителната добавка Имуно Фитолек можете да закупите в аптеката (ако в момента я няма в наличност, фармацевтът може да я поръча от Стинг АД – един от най – големите разпространители на добавки и медикаменти за аптечната мрежа) или от www.phytolek.com/ продуктов каталог, като се обадите за поръчка на тел. 02 962 48 22

Чайовете ФИТОЛЕК можете да закупите по същия начин, както и хранителната добавка Имуно Фитолек. Те се предлагат и в мрежата на Фантастико, Била, Метро, Кауфланд и др.

Хомеопатичните лекарства, сребърната вода и прополисовите продукти на Хиги тест можете да закупите в аптеката. Сребърна вода можете да си приготвите и у дома.

Този материал е подготвен с любезното съдействие на д-р Даниела Карабелова и на Катя Казанджиева

За повече информация за етеричните масла можете да посетите www.vivasan.bg и www.phytolek.com/лечения и процедури/ароматерапия.

За повече информация за хранителните добавки и чайове ФИТОЛЕК и за хомеопатичния метод на лечение можете да посетите www.phytolek.com

Разбира се, оставам на разположение при възникнали въпроси.

Е, сега можете да бъдете една идея по-спокойни за здравето си. :)
Бъдете здрави! 

д-р Иванов

Ако ви допадне - споделете с приятели, за да бъдем полезни на повече хора

Всичко за Хомеопатията на едно място

Научете как действа Хомеопатията и всичко за Хомеопатичните лекарства

Нашите специалисти

Нашите специалисти имат дългогодишен опит и индивидуален подход към всеки пациент

Д-р МАРИЯН ИВАНОВ

Основател и Собственик, Вътрешни болести

Специалист по вътрешни болести. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия.

Д-р Даринка Русева

Вътрешни болести, Физиотерапия и рехабилитация, Хомеопатия NLS диагностика "Биоплазма" - Биоскенер

Работила в детско и вътрешно отделение на Районна болница Ботевград, кардиологично и физиотерапевтично отделение в санаториум МВР гр. Банкя.

Д-р Надежда Гурянова

Вътрешни болести Рефлексотерапия, Хомеопатия и Рейки терапия

Д-р Надежда Гурянова е завършила в Русия средно медицинско образование със специалност акушерство физиотерапия и масаж.

Д-р Райна Жейнова

Детски болести, Хомеопатия

Д-р Райна Жейнова еспециалист по детски болестиот 1996 г.. Работила е като участъков педиатър в гр. Търговище в продължение на 13 години

Диляна Велчева

Аурадиагностика

Диляна Велчева е специалист по аурадиагностика, завършила курс на обучение към Украинската школа "Ауралайф".Икономист по образование

Росица Тончева

Магистър по здравословно и диетично хранене

Росица Тончева Тончева е магистър по здравословно и диетично хранене с опит в тази област повече от 30 години.

МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР ФИТОЛЕК“ ЕООД

„МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР ФИТОЛЕК“ ЕООД

Благодарение на осигурената от ЕС финансова помощ „МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР ФИТОЛЕК“ ЕООД успява да запази служителите си – лекари и персонал и дори да наеме

ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР

ИСКАТЕ ДА НАПРАВИТЕ ИЗНЕНАДА?!

Приятна, Нестандартна, Запомняща се

Подарете ПОДАРЪЧЕН СЕРТИФИКАТ „ФИТОЛЕК” – една оригинална и модерна идея, чрез която да доставите удоволствие на Ваш близък, приятел, колега или дете, като ги накарате да се почувстват отпочинали и пълни с енергия. И най - важното - ще им подарите здраве и ще повишите качеството им на живот!

Прочети повече

Какво казват пациентите за нас


Със сина ми идваме при д-р Иванов от 5 години. Пред антибиотиците, инжекцийте и "Вентолин" за алергия и астма избрахме хомеопатичните препарати и опита на д-р Мариян Ианов в комбинирането им. Благодарна съм за знанията, които е придобил и които с такава лекота прилага. Нека Господ да му дава здраве, дълъг живот и нови...
Ани, Ангел и Александър Томови

„Посещавам МЦ „Фитолек" от 2006 г. Обърнах се за помощ към д-р Мариян Иванов, тъй като дъщеря ни, която тогава беше на 1 година и половина, боледуваше често и за съжаление обикновените вирусни инфекции се развиваха бързо в бактериални и се налагаше антибиотично лечение. Благодарение на грижите на д-р Иванов тя започна да...
Катя Казанджиева

Много сме доволни от д-р Иванов! Благодарим за вниманието и доброто отношение към нас! Карина Велибашева и мама Петя :)
Карина Велибашева

Благодарение на грижите и отношението на д-р Угринова, животът отново може да е прекрасен! Благодаря на целия екип на Фитолек, който винаги ме кара да се чувствам специална и важна. Благодаря, че Ви има! 05.07.2013 г
Надежда Стойлкова - София

Синът ми бе с поставена диагноза бронхиална астма от 3 годишната си възраст. Посещаваме д-р Мариян Иванов от 4 г.. През всичките тези години детето разреди епизодите на кашлица и задух, няма нощни пристъпи и много рядко боледува. Мога да кажа, че е напълно оздравял. Благодаря!!!
Моника Павлова

До 1 г. на сина ми Никола бяха поставени най-различни диагнози - алергия към белтъка на краве мляко, атопичен дерматит и др.. След започване на хомеопатичното лечение, кожата на детето се изчисти, то не повръща и вече не спазваме никаква диета.
Рафаела Жекова

Много съм доволен от професионализма и качеството на обслужване, на които станах свидетел в хомеопатичен център "Фитолек".
Иван Кръстев

  Здравейте Д-р Иванов, Все се каня да напиша мейл, с който да Ви благодаря и все не намирах време до днес, за което съжалявам. Бих искала да благодаря от името на цялото ми семейство за грижите и вниманието, с което дарявахте майка ми–Милка Трайкова - Петрова, която живя 7 години и се бори с онкологично заболяване. Искам да...
Евелина

  Огромни благодарности и поклон пред д-р Гурянова! В пълния смисъл на думата тя спаси моята дъщеря Гергана. Загрижеността, професионализмът с точно поставената диагнозата помогнаха на дъщеря ми. Сърдечно БЛАГОДАРЯ!!! Албена Христова, майка на Гергана Тонева 26.04.2014 г  
Албена Христова

Дъщеря ми Симона е на 5 г. и половина. Преди да дойдем при д-р Мариян  Иванов тя боледуваше по два пъти всеки месец и много често се налагаше да пие антибиотици. Откакто се лекуваме  с хомеопатия тя разреди боледуванията и вече се разболява един до два пъти в годишно. БЛАГОДАРЯ!!!
Светла Иванова

За мен , д-р Надежда Гурянова е рядко срещан специалист в България. Тя има прекрасна медицинска подготовка, успоредно с това  е и перфектен хомеопат.Непрекъснато се усъвършенства, посещавайки различни курсове и семинари. Всичко това й помага да се справя и с най-заплетените случаи в своята практика. Отзивчивостта й е...
Цвете Стоянова, гр. София

Повече от половин година посещавам медицинския център и съм много доволна. Всички тук са много внимателни и са големи специалисти. Бях много зле с нервната система, имах такива симптоми и нервни кризи, който ме караха да мисля, че всеки момент ще умра. Бях отчаяна и изпаднала в депресия. Благодарение на д-р Мариян Иванов всичко...
Боряна Цветкова - София

Благодарим на д-р Мариян Иванов за доброто отношение и отличните познания в  областите с които се занимава и за доброто което прави на хората, търсещи помощ! С най-искрени благодарности и поздравления!
сем. Добреви

За мен д-р Иванов е образец за лекар! С познанията и вниманието което получава всеки негов пациент. Винаги съм разбирала "личен лекар", като израз да означава лекар, които може да подържа тялото и духът ти здрави, това за мен е мерило за добър лекар. Д-р Иванов благодаря че те има и ми даваш толкова вяра, че нещата могат да бъдат...
В. Георгиева - София

Д-р Иванов е вълшебник! Той лекува с едни малки зрънца които вършат вълшебство. Аз съм възрастна жена на 69 г. и от дълги години страдам от алергия. Последните  10 месеца алергията ме притисна много жестоко. Всеки един Божи ден в обриви, сърбежи по цялото тяло с главоболие и безсъние. Но съм имала късмет да попадна на лечението на...
Надежда Минева
Прочети всички

Последните Новини от Нас

Разгледайте най-актуалното от Медицински Център "Фитолек"

17-07-2023

Пакет “Чакра Фитолек” за баланс на 7-те чакри

                                                                                                                                                                                                                Пълен набор чайове от серията “Чакра Фитолек” – 7 билкови чая, за балансиране на 7-те основни чакри на човека. Всеки чай включва билки,...
04-07-2023

Офталмо Фитолек за бистър поглед

Офталмо за бистър поглед Влияе благоприятно на сърдечно-съдовата дейност, кръвообръщението и...
04-07-2023

ФемоМакс Фитолек

  ФемоМакс Фитолек за Женско здраве Подобрява функцията на яйчниците и матката. Подкрепя нервно - хормоналното...
04-07-2023

Чай Грация Фитолек

ЧайГрация Фитолек- за Изящна Фигура   Чаят Грация Фитолек подобрява сърдечно-съдовата...

Нашите партньори

Запиши се за нашия бюлетин!

Научавай полезна здравна информация и бъди информиран първи за най-новите ни предложениия

  • Съглсен съм данните ми да бъдат запазени и използвани за получаване на бюлетин
  • Съгласен съм да получавам информация, свързана с дейността на медицинския център и на работещите в него медицински специалисти