Пон-Съб: 9:30 до 17:30

ИМУНО ФИТОЛЕК 70 растителни капсули

Разпечатай
Цена:
30,00 лв
Описание

СЪСТАВ НА 1 РАСТИТЕЛНА КАПСУЛА: екстракт от котешки нокът – 230 мг., екстракт от ехинацея – 100 мг., витамин С – 150 мг., витамин Д-3 мкг., цинк – 5 мг., селен – 25 мкг.

ВАЖНО!!! За вегетарианците и веганите! Капсулите от новата партида “ИМУНО ФИТОЛЕК” вече са РАСТИТЕЛНИ, а не желатинови!

ДЕЙСТВИЕ НА СЪСТАВКИТЕ НА ИМУНО ФИТОЛЕК:

- Витамин С. Многобройни научни изследвания доказват, че витамин С участва в имунната защита, като стимулира образуването на антитела, обезвреждащи болестотворните микроорганизми. Освен това, този витамин, в качеството му на антиоксидант, пази защитните клетки на организма от увреждане, за да могат те успешно да унищожат микробите.

- Витамин Д. Активирайки защитните клетки в организма и производството на интерферон този витамин е безценен помощник в борбата на човешкия организъм с инфекциозните заболявания. Лавинообразно расте броят на публикациите в специализираната медицинска литература за огромната роля на този витамин по отношение и на профилактиката и лечението на остеопорозата, на сърдечно-съдовите, раковите и редица други заболявания.

- Селен. Освен че упражнява мощна антиоксидантна активност, селенът стимулира активността на Т-лимфоцитите, които са сред основните участници в имунната защита на организма. Това са клетките, които не само отговарят за обезвреждане на попаднали в организма вируси, бактерии и гъбички, но и участват активно в унищожаването на туморно изродените клетки.

- Цинк. Недостигът на този микроелемент също води до значително понижаване на имунитета. Това се дължи на факта, че цинкът стимулира образуването в организма на левкоцити и участва активно в тяхното съзряване.

- Ехинацея. По отношение на имуностимулиращия му ефект, това е безспорният лидер, подпомагащ организма в борбата му с инфекциите. Многобройни изследвания показват, че екстрактът от ехинацея не само че стимулира образуването и активността на клетките, отговарящи за имунната защита, но и допринася за увеличаване на синтеза на интерферон, който е необходим за борба с вирусите. Едновременно с това корените на растението съдържат гликозиди, упражняващи директно противовирусно и противобактериално действие.
- Котешки нокът.  Това растение стимулира мощно имунната защита на организма.. Нещо повече – редица клиники вече включват успешно екстракт от котешки нокът  в лечението на болни от СПИН. Установено е също така, че някои от съставките на котешкия нокът оказват противовъзпалително, антиоксидантно и противораково действие. Налице са данни, които сочат, че екстрактът от котешки нокът може да бъде използван за профилактика и лечение на заболявания като: артрит, захарен диабет, хипертония, исхемична болест на сърцето, множествена склероза, синдром на хронична умора, дегенеративни и възпалителни заболявания и др.

ПРИЛОЖЕНИЕ: за стимулиране на имунната и на антиоксидантната защита; за повишаване на жизнения тонус и на устойчивостта на организма към неблагоприятни за него фактори

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА ДОЗИРОВКА: 1-3 капсули дневно или според препоръката на медицинския специалист.

Единици в пакет: 70

Книги

Последно разглеждани

Запиши се за нашия бюлетин!

Научавай полезна здравна информация и бъди информиран първи за най-новите ни предложениия

  • Съглсен съм данните ми да бъдат запазени и използвани за получаване на бюлетин
  • Съгласен съм да получавам информация, свързана с дейността на медицинския център и на работещите в него медицински специалисти