Пон-Съб: 9:30 до 17:30

ВЕНО-АРТЕРИАЛЕН ФИТОЛЕК 40 растителни капсули

Разпечатай
Хранителна добвака на промоция 1
Цена:
18,00 лв
Описание

ВЕНО – АРТЕРИАЛЕН ФИТОЛЕК

              

СЪСТАВ НА 1растителна КАПСУЛА: екстракт от гинко билоба – 75 мг., екстракт от гроздови семки – 50 мг., биофлавоноиди – 20 мг., витамин С – 180 мг., витамин Е – 30 мг., витамин В 6 – 2 мг., магнезий – 100 мг., селен – 50 мкг.

ДЕЙСТВИЕ:                                                           

- Гинко билоба. Екстрактът от листата на растението разширява кръвоносните съдове и повишава нивото на кислорода в мозъка и в останалите органи на тялото. Той предотвратява превръщането на холестерола в плаки, предизвикващи втвърдяване на артериите и ускоряване на атеросклеротичните процеси. Приеман по – дълго, екстрактът от растението нормализира нестабилното кръвно налягане и възстановява намаляващите с остаряването функции като зрение, слух и др.

- Екстракт от гроздови семена. Той предпазва от разрушение витамините С и Е, които по принцип имат много кратък живот в човешкото тяло. Антиоксидантният ефект на екстракта от семките на гроздето е 20 пъти по – силен от този на витамин С и 50 пъти по – силен от този на витамин Е. Увеличавайки еластичността на съдовите стени, екстрактът от гроздови семки подобрява проходимостта на кръвоносните съдове. Освен това той предпазва от образуване на плаки и тромби в артериите.

- Биофлавоноиди. Основната функция на биофлавоноидите е да увеличават здравината и еластичността на кръвоносните съдове и да предотвратяват формирането на атеросклеротични плаки в кръвоносните съдове. Заключение на група учени от френския институт INSERM: „Флавоноидите са най-качествените активни съставки по отношение на венозната недостатъчност, защото действат на почти всеки фактор, виновен за нейното настъпване.”

- Витамин С, вит.Е и селен. Те увеличават еластичността на стените на кръвоносните съдове и намаляват тяхната пропускливост, с което контролират образуването на отоци. Едновременно с това те регулират съсирваемостта на кръвта, намаляват опасността от образуване на вътресъдови съсиреци и съдействат за понижаване на нивата в кръвта на т.нар. „лош” холестерол. Благодарение на мощното им антиоксидантно действие, вит. С, вит. Е и селен повлияват благоприятно съдовите промени при инфекции и алергии.

- Магнезий и вит. В6. Те са абсолютно необходими за доброто функциониране на сърцето и на кръвоносните съдове, за намаляване на кръвната съсирваемост и за забавяне на атеросклеротичните процеси, както и за поддържане на нивото на кръвната захар в нормални стойности.

ПРИЛОЖЕНИЕ: мозъчно-съдова болест, включително инсулт; исхемична болест на сърцето, включително инфаркт; нарушения на сърдечния ритъм; нестабилно артериално налягане; разширени вени и хемороиди; отоци и тежест в краката; тромбофлебит; атеросклероза; периферна съдова болест; увреждания на ретината и други съдови увреждания, включително и такива, дължащи се на диабет; синдром на Рейно; отслабване на паметта; старческа деменция и Алцхаймер; световъртеж и шум в ушите; главоболие, дължащо се на нарушено кръвообращение; намалена способност за концентрация и запаметяване.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА ДОЗИРОВКА: 1-2 капсули дневно или според препоръката на медицинския специалист.

Единици в пакет: 40

Книги

Последно разглеждани

Запиши се за нашия бюлетин!

Научавай полезна здравна информация и бъди информиран първи за най-новите ни предложениия

  • Съглсен съм данните ми да бъдат запазени и използвани за получаване на бюлетин
  • Съгласен съм да получавам информация, свързана с дейността на медицинския център и на работещите в него медицински специалисти