Пон-Съб: 9:30 до 17:30

АНТИСТРЕС ФИТОЛЕК 70 растителни капсули

Разпечатай
Цена:
30,00 лв
Описание

СЪСТАВ НА 1 КАПСУЛА: екстракт от жълт кантарион-100 мг., екстракт от валериана-25 мг., екстракт от лайка-25 мг., екстракт от мента-15 мг., екстракт от пасифлора-15 мг., магнезий-100 мг., цинк-5 мг., витамин В6-3 мг.

ДЕЙСТВИЕ НА СЪСТАВКИТЕ НА АНТИСТРЕС ФИТОЛЕК:

- Жълт кантарион. Жълтият кантарион упражнява изразен успокояващ ефект. Това е и растението с най-силна антидепресивна активност, което го прави предпочитан изходен материал за изготвянето дори и на лекарства, лекуващи тревожните състояния и леките до умерени по сила депресии, както и дължащите се на тях оплаквания.

- Лайка. От векове лайката е една от най-често използваните в нашите географски ширини билки. През последните години учени от цял свят извършиха многобройни изследвания, които категорично доказваха силното противовъзпалително и успокояващо действие на растението.

- Мента. Характерен за ментата е нейният силен успокояващ ефект, особено при невроза, стрес и безсъние. Подобно на лайката и ментата има изразено спазмолитично действие. Тези нейни свойства се използват за лечение на функционални заболявания на стомаха и жлъчните пътища, а също и на жлъчно-каменна болест, хроничен панкреатит, стомашно-чревни и жлъчни коликообразни болки от всякакъв произход, тежест в стомаха, смущения в храносмилането и в сърдечно – съдовата дейност и др..

- Валериана. Тя влиза в състава на почти всички билкови продукти, предназначени да корегират вредното действие на стреса върху човешкия организъм. Това се дължи на нейния успокояващ, лек сънотворен и спазмолитичен ефект, както и на доброто и действие върху сърдечно-съдовата система.

- Пасифлора. Използвана от столетия като лечебно растение от индианското население, пасифлората става популярна в Европа, благодарение на испанския лекар Монардес, който я пренася през океана през 1569 г.. Под формата на чай, пасифлората бързо станала предпочитано успокояващо средство за европейската аристокрация. И днес това красиво растение се използва широко за намаляване на безпокойството, за облекчаване на депресивните оплаквания и за премахване на спазмите, дължащи се на повишено нервно напрежение.

- Цинк. Недостигът в организма на този микроелемент провокира апатия, тревожност, лесна уморяемост, намалена инициативност и др. Според изследвания на асоциацията по безсъние в Америка, липсата на цинк е една от основните причини за безсъние.


- Магнезий, вит.В6 . Те стимулират производството в мозъка на вещества, които подобряват настроението, намаляват нервното напрежение и са абсолютно необходими за доброто функциониране на сърцето, на кръвоносните съдове и на нервната система.

ПРИЛОЖЕНИЕ: за подобряване на настроението, на стрес или на депресия; за подобряване на съня.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА ДОЗИРОВКА: 1-2 капсули дневно или според препоръката на медицинския специалист.

 

 

 

 

Книги

Последно разглеждани

Запиши се за нашия бюлетин!

Научавай полезна здравна информация и бъди информиран първи за най-новите ни предложениия

  • Съглсен съм данните ми да бъдат запазени и използвани за получаване на бюлетин
  • Съгласен съм да получавам информация, свързана с дейността на медицинския център и на работещите в него медицински специалисти