Пон-Съб: 9:30 до 17:30

Въпроси и отговори

Можете ли да ми помогнете при синдром на Рейно?

Здравейте! На 45 години съм и страдам от синдром на Рейно.Често  ръцете ми изтръпват и болят или имам намалена чувствителност, а това ми създава голям дискомфорт. Бихте ли ми помогнали със съвет?

Синдромът на Рейно се характеризира с нарушаване в регулацията на кръвоснабдяването в крайните части на ръцете. Предразполагащи фактори са физическото и психическото напрежение, продължителното излагане на студ и влага, нарушенията в обмяната на веществата, климактериумът. Установява се продължителен спазъм на малките артериални съдове на дланите и на пръстите на ръцете. Успешно може да се повлияе от приемането на екстракт от гинко билоба.  Флавоноидите и други химически съединения, които влизат в състава на гинко билоба,  директно разширяват най-малките кръвоносни съдове и повишават скоростта на кръвния ток, както и нивото на насищане с кислород. Гинко билоба въздейства благоприятно на всички неразположения, дължащи се на недостатъчно кръвоснабдяване. Екстрактът от гинко е една от основните съставки на „Вено-артериален Фитолек”. Уместно е, самостоятелно или в добавка към предписаните от лекаря медикаменти, да започнете приемането на по 1 – 2 капсули дневно „Вено-артериален Фитолек”, който укрепва стените на кръвоносните съдове и подобрява кръвообръщението. 

Виж още

Запиши се за нашия бюлетин!

Научавай полезна здравна информация и бъди информиран първи за най-новите ни предложениия

  • Съглсен съм данните ми да бъдат запазени и използвани за получаване на бюлетин
  • Съгласен съм да получавам информация, свързана с дейността на медицинския център и на работещите в него медицински специалисти