Пон-Съб: 9:30 до 17:30

Въпроси и отговори

Получавам отоци в областта на глезените. На какво се дължат и как да си помогна?

Здравейте! На 41 год. съм и от известно време изпитвам силни болки в краката, които се засилват вечерно време. Появяват се отоци в областта на глезените. Чувствам краката си уморени и натежали, а понякога и изтръпнали.

Бихте ли ме посъветвали какво да предприема? Много вероятно е вашите оплаквания да се дължат на ранен стадий на хронична венозна болест. Сред причините, които водят до поява на разширени вени са наднорменото тегло, тежка физическа работа, продължителен престой на тялото в статично седнало или изправено положение, наследствена предразположеност и др. Независимо от причините, водещи до появата на тези симптоми, от съществено значение е да се предотврати развитието и прогресирането на болестта, която често води до сериозни усложнения. Подходящо е да приемате по 1-2 капсули дневно „Вено-артериален  Фитолек”, който укрепва съдовите стени, повлиява венозния застой и притежава силен антиоксидантен ефект. Желателно е също да повишите двигателната си активност. Препоръчително е и двукратното дневно приемане на по 5 гранули от хомеопатичния медикамент Хамамелис в разреждане 5 СН.

 

Виж още

Запиши се за нашия бюлетин!

Научавай полезна здравна информация и бъди информиран първи за най-новите ни предложениия

  • Съглсен съм данните ми да бъдат запазени и използвани за получаване на бюлетин
  • Съгласен съм да получавам информация, свързана с дейността на медицинския център и на работещите в него медицински специалисти