Пон-Съб: 9:30 до 17:30

Статии и публикации

„Как мислите, моето заболяване за добро ли е било или за лошо...?”

 СТЪПКА 1

ПОТЪРСИ ИНФОРМАЦИЯ И ПРОУМЕЙ ПРОБЛЕМА*

ТОГАВА ЕДНА ЖЕНА проговори и му рече: - Кажи ни за Болката. А той отвърна: - Вашата болка е строшаването на черупката, която сковава вашето прозрение. И както плодната костилка се пропуква, за да може сърцето и да види слънцето, така и вие трябва да познаете болката.
                                                        
ПРОРОКЪТ - Халил Джубран

Отговорът на всеки проблем, пред който се изправяме, се крие в интернет или в някоя книга. Независимо дали искаме да се преборим с определена болест или дали желаем да бъдем по-добри родители, професионалисти в дадена област или лидери например, със сигурност ще намерим необходимата ни информация в интернет или в някоя книжарница или пък посещавайки някой от многобройните семинари, посветени на съответната тема.

Нали не си мислите, че вашето заболяване е уникално или че никой не се е сблъсквал досега с трудностите, пред които вие сте изправени?

От заболяването, с което сте в момента вече са били болни хиляди и милиони хора и колкото и да е тежко това заболяване, много от тези хора са го победили и са се излекували.

Това се дължи на факта, че те са успели да разгадаят посланието на своето заболяване и да предприемат правилните действия.

Осъзнаването или проумяването на посланието, което носи болестта или съответния проблем винаги е първата крачка към лечението или промяната.

Ако се постараете да прочетете книгите на автори като Грег Андерсън, Луис Хей, Мирзакарим Норбеков, Робин Шарма или Джоузеф Мърфи, например, ще откриете факторите, провокирали здравословните им проблеми и ще започнете да разбирате принципите, които са им помогнали да се справят с нелeчими и днес заболявания.

И ако успеете да разгадаете тези послания, ще подобрите както здравето, така и живота си.

В този момент вие сте на прага да се превърнете в творец на собственото си здраве и на собствената си съдба.

Кои са основните послания, които ни носят болестите и на какво ни учат те?

 

  1. Болестта като вик за помощ

   Какво правим, когато изпитаме за първи път болка или повишим кръвното налягане или холестерола? Обикновено отиваме при лекаря или фармацевта и молим за хапче, което да реши съответния проблем. Така всъщност ние се опитваме да заглушим сигналите за помощ, които ни изпраща нашето тяло. Сигнали, които ни алармират, че не живеем и/или не мислим по правилния начин.

Ако човекът не обърне навреме внимание на тези сигнали, тогава животът предприема спрямо него по-строги мерки, включително тежки заболявания.

А ако разгадаем съответните сигнали и пристъпим към правилните действия, болестта ни напуска, нерядко дори без никакви лекарства и без каквато и да било лекарска намеса. Често мерките, които трябва да предприемем, за да променим нещата към по – добро, са учудващо прости, като например да си дадем почивка, да започнем ежедневно да отделяме по 10 – 15 минути за гимнастика или ходене, да се радваме повече на красивите неща около нас, да простим на някого, да ограничим цигарите, кафето или месото и т.н.. Нашето поведение е в основата, както на разболяването, така и на здравето.

  1. Болестта като средство за израстване и просветление

 

"Всяко нещастие е скрит подтик и ценен намек."

Емерсън

     Научаването на съответните уроци и изваждането на поуки от тях могат да открият пред нас възможности, които иначе не бихме видели и оползотворили.

Болестите и проблемите често играят ролята на поредния урок по пътя на нашето духовно развитие.

Трудностите и заболяванията раждат лидери и ни тласкат към разкриване на безграничния потенциал, който притежаваме.

И не е случаен фактът, че много хора, победили тежко заболяване, твърдят, че това е най-хубавото нещо, което им се е случвало, тъй като ги е накарало да преосмислят живота си и да станат по – осъзнати и по – добри.

Неслучайно Норбеков обича да задава един провокативен въпрос „Как мислите, моето заболяване за добро ли е било или за лошо...?” Нека спомена за тези, които не знаят, че преди повече от 30 години Норбеков е бил с краен стадий бъбречна недостатъчност и след 2 години хемодиализа през ден лекарите му съобщили, че му остават няколко месеца живот. А днес Норбеков е в завидно здравословно състояние, с проспериращ бизнес и с чудесно семейство. На всичкото отгоре е помогнал на хиляди хора да решат своите здравословни, житейски или бизнес проблеми. Дали ако нямаше това сериозно заболяване, накарало го лично да провери до къде се простират човешките възможности, щеше да е постигнал това което има днес?

          Трябва да се изтъкне обаче, че болестите могат да бъдат средства за просветление, само ако се научим да разгадаваме посланията, които ни носят и да предприемаме съответни адекватни действия.

  

* Откъс от книгата «ВСИЧКО Е В ТВОИТЕ РЪЦЕ

или 11 СТЪПКИ КЪМ ВЪТРЕШНАТА СИЛА» на Мирзакарим Норбеков и д-р Мариян Иванов, издателство «Жануа»

 

 

Запиши се за нашия бюлетин!

Научавай полезна здравна информация и бъди информиран първи за най-новите ни предложениия

  • Съглсен съм данните ми да бъдат запазени и използвани за получаване на бюлетин
  • Съгласен съм да получавам информация, свързана с дейността на медицинския център и на работещите в него медицински специалисти