Пон-Съб: 9:30 до 17:30

Новини

ХОМЕОПАТИЧНО ЛЕЧЕНИЕ НА БОЛКИТЕ В ГЪРЛОТО

Болките в гърлото са често оплакване при децата и почти винаги се дължат на вирусна или бактериална инфекция.

До болка и прегракналост могат да доведат и продължително говорене, пеене, силен плач или продължително викане.

Раздразнение на гърлото може да има и при деца, които продължително време са пребивавали в задимена атмосфера.

Най-доброто средство за повлияване на прегракналостта и на възпалението, дължащи се на претоварване, е почивката на гласните връзки.

Навременното и адекватно лечение на възпаленото гърло почти винаги води до бързо повлияване на оплакванията и до избягване на евентуалниусложнения, свързани с инфекцията.

Сред най – често използваните хомеопатични медикаменти за лечение на възпалено гърло спадат:

Belladonna5 или 9 СН се използва за лечение на зачервено и болезнено гърло и увеличени сливици, при силно повишена температура с изпотяване, в комбинация със сухота на лигавицата.

Phytollaccadecandra5 или 9 СН се използва за лечение на фарингит, характеризиращ се с чувство за сухота и силна болезненост, като болките се разпространяват към ушите.

Сливиците и шийните лимфни възли са увеличени, небните дъги са тъмночервени и често е налице и чувство за схванатост на врата и/или за натъртеност по цялото тяло.

Температурата може да има различни стойности.

На практика често Phytollaccadecandra се редува с Belladonna, по 5 гранули през интервали от 1 до 3 часа, с разреждане на приемите, когато настъпи подобрение.

Apismellifica15 СН се препоръчва за лечение на фарингит с изразен оток на мекото небце и мъжеца и с розово-червена блестяща лигавица на гърлото. Температурата е повишена, но липсва жажда. Много характерна индикация за избор на този медикамент са парещите и боцкащи болки в гърлото, които се подобряват от пиене не на топли, а на студени течности.

Lachesis е медикамент за лечение на пурпурно червено и дори ливидно гърло с възпаление, по-изразено от лявата страна или с развиващо се възпаление от ляво на дясно.

Lycopodium9 СН се предписва в случаите, когато възпалителния процес се развива в дясно или започва в дясно и се разпространява в ляво.

Mercuriussolubilis9 СН се използва за лечение на зачервено и болезнено гърло. Болките се разпространяват към ушите, с повишено образуване на слюнка, с образуване на дебел налеп по езика и с влошаване на общото състояние през нощта – студени тръпки, изпотяване, което не облекчава втрисането, повишаване на температурата и др.

Това е едно много добро хомеопатично лекарство за лечение на фарингит с тенденция към нагнояване на сливиците и с увеличаване на шийните лимфни възли.

Най – често от избрания медикамент няколко пъти дневно се приемат по 5 гранули в разреждане 5 или 9 СН.

ВНИМАНИЕ!!! Винаги трябва да се има пред вид, обаче, че ако заболяването започне много остро, ако оплакванията са много силни и ако за 1 – 2 дни няма ефект от предприетите мерки, то задължително детето трябва да бъде прегледано отново от лекар и да се коригира терапията.

Това е особено наложително, когато става въпрос за деца до 1-годишна възраст, за такива с понижен имунитет, със захарен диабет, с хронични заболявания на бъбречната и дихателната система и др.

                                          от книгата „ХОМЕОПАТИЯ ЗА ДЕЦА И ТИЙНЕЙДЖЪРИ”

                                         автори д-р Зорка Угринова и д-р Мариян Иванов

 

 

Последни новини

Какво казват пациентите за нас


Със сина ми идваме при д-р Иванов от 5 години. Пред антибиотиците, инжекцийте и "Вентолин" за алергия и астма избрахме хомеопатичните препарати и опита на д-р Мариян Ианов в комбинирането им. Благодарна съм за знанията, които е придобил и които с такава лекота прилага. Нека Господ да му дава здраве, дълъг живот и нови...
Ани, Ангел и Александър Томови

Дъщеря ми Симона е на 5 г. и половина. Преди да дойдем при д-р Мариян  Иванов тя боледуваше по два пъти всеки месец и много често се налагаше да пие антибиотици. Откакто се лекуваме  с хомеопатия тя разреди боледуванията и вече се разболява един до два пъти в годишно. БЛАГОДАРЯ!!!
Светла Иванова

„Посещавам МЦ „Фитолек" от 2006 г. Обърнах се за помощ към д-р Мариян Иванов, тъй като дъщеря ни, която тогава беше на 1 година и половина, боледуваше често и за съжаление обикновените вирусни инфекции се развиваха бързо в бактериални и се налагаше антибиотично лечение. Благодарение на грижите на д-р Иванов тя започна да...
Катя Казанджиева

Синът ми бе с поставена диагноза бронхиална астма от 3 годишната си възраст. Посещаваме д-р Мариян Иванов от 4 г.. През всичките тези години детето разреди епизодите на кашлица и задух, няма нощни пристъпи и много рядко боледува. Мога да кажа, че е напълно оздравял. Благодаря!!!
Моника Павлова

Д-р Иванов е вълшебник! Той лекува с едни малки зрънца които вършат вълшебство. Аз съм възрастна жена на 69 г. и от дълги години страдам от алергия. Последните  10 месеца алергията ме притисна много жестоко. Всеки един Божи ден в обриви, сърбежи по цялото тяло с главоболие и безсъние. Но съм имала късмет да попадна на лечението на...
Надежда Минева

Много сме доволни от д-р Иванов! Благодарим за вниманието и доброто отношение към нас! Карина Велибашева и мама Петя :)
Карина Велибашева

За мен , д-р Надежда Гурянова е рядко срещан специалист в България. Тя има прекрасна медицинска подготовка, успоредно с това  е и перфектен хомеопат.Непрекъснато се усъвършенства, посещавайки различни курсове и семинари. Всичко това й помага да се справя и с най-заплетените случаи в своята практика. Отзивчивостта й е...
Цвете Стоянова, гр. София

"Има някакъв нов начин на лечение"- каза моята позната преди 16 години когато на разходка в парка споделих с нея,че синът ми (тогава 7 годишен) има диагноза бронхиална астма. Двамата със съпруга ми вече от 3-4 години живеехме с мисълта за това състояние на детето ни и се въртяхме в омагьосания кръг на астматичните пристъпи и...
Стефи Чоева

Благодарим на д-р Мариян Иванов за доброто отношение и отличните познания в  областите с които се занимава и за доброто което прави на хората, търсещи помощ! С най-искрени благодарности и поздравления!
сем. Добреви

До 1 г. на сина ми Никола бяха поставени най-различни диагнози - алергия към белтъка на краве мляко, атопичен дерматит и др.. След започване на хомеопатичното лечение, кожата на детето се изчисти, то не повръща и вече не спазваме никаква диета.
Рафаела Жекова

В лицето на д-р Русева срещнах ЧОВЕКА!!! И ДОКТОРА!!! Благодаря Ви от сърце!!! 16.08.2014 г гр. Тервел    
Mариана Костадинова

Много съм доволен от професионализма и качеството на обслужване, на които станах свидетел в хомеопатичен център "Фитолек".
Иван Кръстев

  Здравейте Д-р Иванов, Все се каня да напиша мейл, с който да Ви благодаря и все не намирах време до днес, за което съжалявам. Бих искала да благодаря от името на цялото ми семейство за грижите и вниманието, с което дарявахте майка ми–Милка Трайкова - Петрова, която живя 7 години и се бори с онкологично заболяване. Искам да...
Евелина

Благодарение на грижите и отношението на д-р Угринова, животът отново може да е прекрасен! Благодаря на целия екип на Фитолек, който винаги ме кара да се чувствам специална и важна. Благодаря, че Ви има! 05.07.2013 г
Надежда Стойлкова - София

За мен д-р Иванов е образец за лекар! С познанията и вниманието което получава всеки негов пациент. Винаги съм разбирала "личен лекар", като израз да означава лекар, които може да подържа тялото и духът ти здрави, това за мен е мерило за добър лекар. Д-р Иванов благодаря че те има и ми даваш толкова вяра, че нещата могат да бъдат...
В. Георгиева - София
Прочети всички

Нашите партньори

Запиши се за нашия бюлетин!

Научавай полезна здравна информация и бъди информиран първи за най-новите ни предложениия

  • Съглсен съм данните ми да бъдат запазени и използвани за получаване на бюлетин
  • Съгласен съм да получавам информация, свързана с дейността на медицинския център и на работещите в него медицински специалисти