Пон-Съб: 9:30 до 17:30

ХОМЕОПАТИЯ ПРИ СЕННА ХРЕМА

ПЪРВИ ПРЕГЛЕД ПОВОД ЗА КОНСУЛТАЦИЯТА
За първи път А.Александров, на 26 г. посещава здравния кабинет на 19.05.2000 г. по повод на оплаквания от често кихане, от чувство за сърбеж в небцето и носа, който е запушен, но без секрети и от периодична поява на сърбеж в очите. Тези оплаквания се повтарят всяка година от април до август и се дължат на установена алергия към цветния прашец. Бащата на пациента също е със сенна хрема.

ВЪПРОСНИК СИСТЕМА ПО СИСТЕМА

ХРАНОСМИЛАТЕЛНА СИСТЕМА. Добър апетит, без хранителни предпочитания. Нормално чувство за жажда. Редовна дефекация. Няма сънливост след нахранване и липсват оплаквания от страна на стомашно-чревния тракт. Няма хемороиди.

УНГ система. Не се оплаква от чести инфекции на горните дихателни пътища. Установена алергия към полени.

ГЛАВА – без особености. Не пуши.

СЪРДЕЧНО-СЪДОВА СИСТЕМА. Без особености.

УРИНАРНА СИСТЕМА – без особености.

КОЖА. Нормална кожа на тялото и мазна на лицето. Нормално изпотяване. Не е имал кожни проблеми.

ОПОРНО-ДВИГАТЕЛЕН АПАРАТ – без особености.

ОБЩА ЧУВСТВИТЕЛНОСТ – предпочита умерени температури, чувства се еднакво добре както на море, така и на планина.

НЕРВНА СИСТЕМА. Сънят е добър, не се нервира лесно. Не винаги избухва. Няма страхове, не е притеснителен и няма фикс идеи. Няма склонност към депресии. Когато има проблеми е склонен да ги споделя с близък човек, но това зависи от естеството на проблема.

КЛИНИЧЕН ПРЕГЛЕД. Ръст 190 см при тегло 80 кг, кръвно налягане 120 / 80. Ритмична, нормофреквентна сърдечна дейност. Чисто везикуларно дишане, без прибавени хрипове. Корем – без особености. Сукусио реналис – отрицателно двустранно.

ЛЕЧЕНИЕ.

Апис Мелифика 15 СН – 5 гранули сутрин, на четни дати.

Поленс 15 СН – 5 гранули сутрин, на нечетни дати.

Пумон хистамин 15 СН – 5 гранули вечер.

Сабадила 5 СН – 2 пъти дневно по 5 гранули.

Калциум С – 1-2 пъти по една таблетка.

ОБСЪЖДАНЕ

АПИС МЕЛИФИКА – Назначава се системно при сенна хрема, както с профилактична, така и с лечебна цел, тъй като е установено ин витро, че редовното му приемане потиска дегранулацията на мастоцитите. В случая допълнителна индикация за назначаването на Апис Мелифика е чувството за запушен нос без секрети, дължащо се на оток на носната лигавица.

ПОЛЕНС – Това хомеопатично лекарство е получено на базата на полени и се назначава във всички случаи със сенна хрема с цел лечение на причината на заболяването.

ПУМОН ХИСТАМИН. За този хомеопатичен медикамент, получен от бял дроб на морско свинче, убито по време на алергичен шок, след като е било предварително сенсибилизирано, също е установено, че потиска дегранулацията на мастоцитите. Той се назначава редовно и за продължително време при всякакъв вид дихателни алергии с цел да стимулира противоалергичната защита на организма.

САБАДИЛА – Основания за предписването на този медикамент са спастичните кихавици и усещането за запушен нос и за сърбеж в носа и небцето.

Втори преглед на 01.06.2000 г. Чувството за сърбеж в носа и небцето е силно намаляло, но се появила обилна водниста хрема, дразнеща ноздрите. Налице е слабо сълзене от очите, което не е дразнещо. Вместо Сабадила е предписан Алиум Цепа в разреждане 9 СН – 3 пъти дневно по 5 гранули. Назначен е и Сулфур 15 СН – 10 гранули в неделя. Апис Мелифика и Поленс остават да се редуват през ден, сутрин, а Пумон Хистамин остава всяка вечер.

ОБСЪЖДАНЕ

АЛИУМ ЦЕПА – основен хомеопатичен медикамент за водниста, бистра хрема, дразнеща ноздрите и съпроводена от не дразнещо сълзене на очите.

СУЛФУР. Типът на реакция при сенна хрема е типично псоричен и назначаването на Сулфур цели промяна на начина на реакция.

Третият контролен преглед е на 12.06.2000 г.

Пациентът се чувство много добре. Хремата почти е изчезнала. Най-интересното обаче е , че А. Александров не е намерил Алиум Цепа в аптеката, поради което е продължил да приема предишните лекарства с добавен към тях Сулфур.

ОБСЪЖДАНЕ

Отчетливото подобрение в здравословното състояние, при положение, че няма никаква промяна в лечението, с изключение на Сулфур, показва колко важно е да се провежда не само симптоматично лечение, ефектът от което е временен и в много случаи – незадоволителен. Важно е да се търси и намери хомеопатичен медикамент за типа реакция. Само тогава може да се разчита на достатъчно добър и траен ефект. Между другото, преди много години, такова е било и заключението на Ханеман. Този случай е поучителен с това, че на практика потвърждава гениалността на великия немски учен.

Всичко за Хомеопатията на едно място

Научете как действа Хомеопатията и всичко за Хомеопатичните лекарства

Нашите специалисти

Нашите специалисти имат дългогодишен опит и индивидуален подход към всеки пациент

Д-р МАРИЯН ИВАНОВ

Основател и Собственик, Вътрешни болести

Специалист по вътрешни болести. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия.

Д-р Даринка Русева

Вътрешни болести, Физиотерапия и рехабилитация, Хомеопатия NLS диагностика "Биоплазма" - Биоскенер

Работила в детско и вътрешно отделение на Районна болница Ботевград, кардиологично и физиотерапевтично отделение в санаториум МВР гр. Банкя.

Д-р Надежда Гурянова

Вътрешни болести, Рефлексотерапия, Хомеопатия и Рейки терапия

Д-р Надежда Гурянова е завършила в Русия средно медицинско образование със специалност акушерство физиотерапия и масаж.

Д-р Райна Жейнова

Детски болести, Хомеопатия

Д-р Райна Жейнова еспециалист по детски болестиот 1996 г.. Работила е като участъков педиатър в гр. Търговище в продължение на 13 години

Диляна Велчева

Аурадиагностика

Диляна Велчева е специалист по аурадиагностика, завършила курс на обучение към Украинската школа "Ауралайф".Икономист по образование

Евгения Даскалова

Клиничен психолог

Евгения Даскалова – клиничен психолог и асистент 1-во ниво в психодраматичния терапевтичен подход.

Д-р Владимир Шишков

Д-р Владимир Шишков

Д-р Владимир Шишков роден в гр.Пловдив.Завършва медицина във ВМИ-Пловдив през 1990 година. Работил е като участъков терапевт в гр. Клисура

ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР

ИСКАТЕ ДА НАПРАВИТЕ ИЗНЕНАДА?!

Приятна, Нестандартна, Запомняща се

Подарете ПОДАРЪЧЕН СЕРТИФИКАТ „ФИТОЛЕК” – една оригинална и модерна идея, чрез която да доставите удоволствие на Ваш близък, приятел, колега или дете, като ги накарате да се почувстват отпочинали и пълни с енергия. И най - важното - ще им подарите здраве и ще повишите качеството им на живот!

Прочети повече

Какво казват пациентите за нас


Синът ми бе с поставена диагноза бронхиална астма от 3 годишната си възраст. Посещаваме д-р Мариян Иванов от 4 г.. През всичките тези години детето разреди епизодите на кашлица и задух, няма нощни пристъпи и много рядко боледува. Мога да кажа, че е напълно оздравял. Благодаря!!!
Моника Павлова

Благодарим на д-р Мариян Иванов за доброто отношение и отличните познания в  областите с които се занимава и за доброто което прави на хората, търсещи помощ! С най-искрени благодарности и поздравления!
сем. Добреви

Д-р Иванов е вълшебник! Той лекува с едни малки зрънца които вършат вълшебство. Аз съм възрастна жена на 69 г. и от дълги години страдам от алергия. Последните  10 месеца алергията ме притисна много жестоко. Всеки един Божи ден в обриви, сърбежи по цялото тяло с главоболие и безсъние. Но съм имала късмет да попадна на лечението на...
Надежда Минева

Много сме доволни от д-р Иванов! Благодарим за вниманието и доброто отношение към нас! Карина Велибашева и мама Петя :)
Карина Велибашева

Благодарение на грижите и отношението на д-р Угринова, животът отново може да е прекрасен! Благодаря на целия екип на Фитолек, който винаги ме кара да се чувствам специална и важна. Благодаря, че Ви има! 05.07.2013 г
Надежда Стойлкова - София

Повече от половин година посещавам медицинския център и съм много доволна. Всички тук са много внимателни и са големи специалисти. Бях много зле с нервната система, имах такива симптоми и нервни кризи, който ме караха да мисля, че всеки момент ще умра. Бях отчаяна и изпаднала в депресия. Благодарение на д-р Мариян Иванов всичко...
Боряна Цветкова - София

В лицето на д-р Русева срещнах ЧОВЕКА!!! И ДОКТОРА!!! Благодаря Ви от сърце!!! 16.08.2014 г гр. Тервел    
Mариана Костадинова

„Посещавам МЦ „Фитолек" от 2006 г. Обърнах се за помощ към д-р Мариян Иванов, тъй като дъщеря ни, която тогава беше на 1 година и половина, боледуваше често и за съжаление обикновените вирусни инфекции се развиваха бързо в бактериални и се налагаше антибиотично лечение. Благодарение на грижите на д-р Иванов тя започна да...
Катя Казанджиева

  Огромни благодарности и поклон пред д-р Гурянова! В пълния смисъл на думата тя спаси моята дъщеря Гергана. Загрижеността, професионализмът с точно поставената диагнозата помогнаха на дъщеря ми. Сърдечно БЛАГОДАРЯ!!! Албена Христова, майка на Гергана Тонева 26.04.2014 г  
Албена Христова

Дъщеря ми Симона е на 5 г. и половина. Преди да дойдем при д-р Мариян  Иванов тя боледуваше по два пъти всеки месец и много често се налагаше да пие антибиотици. Откакто се лекуваме  с хомеопатия тя разреди боледуванията и вече се разболява един до два пъти в годишно. БЛАГОДАРЯ!!!
Светла Иванова

"Има някакъв нов начин на лечение"- каза моята позната преди 16 години когато на разходка в парка споделих с нея,че синът ми (тогава 7 годишен) има диагноза бронхиална астма. Двамата със съпруга ми вече от 3-4 години живеехме с мисълта за това състояние на детето ни и се въртяхме в омагьосания кръг на астматичните пристъпи и...
Стефи Чоева

Много съм доволен от професионализма и качеството на обслужване, на които станах свидетел в хомеопатичен център "Фитолек".
Иван Кръстев

До 1 г. на сина ми Никола бяха поставени най-различни диагнози - алергия към белтъка на краве мляко, атопичен дерматит и др.. След започване на хомеопатичното лечение, кожата на детето се изчисти, то не повръща и вече не спазваме никаква диета.
Рафаела Жекова

  Здравейте Д-р Иванов, Все се каня да напиша мейл, с който да Ви благодаря и все не намирах време до днес, за което съжалявам. Бих искала да благодаря от името на цялото ми семейство за грижите и вниманието, с което дарявахте майка ми–Милка Трайкова - Петрова, която живя 7 години и се бори с онкологично заболяване. Искам да...
Евелина

За мен д-р Иванов е образец за лекар! С познанията и вниманието което получава всеки негов пациент. Винаги съм разбирала "личен лекар", като израз да означава лекар, които може да подържа тялото и духът ти здрави, това за мен е мерило за добър лекар. Д-р Иванов благодаря че те има и ми даваш толкова вяра, че нещата могат да бъдат...
В. Георгиева - София
Прочети всички

Последните Новини от Нас

Разгледайте най-актуалното от Медицински Център "Фитолек"

17-10-2018

Как с хомеопатия, билки и етерични масла да се борите с дихателните инфекции

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      В сезона на респираторните вируси от състоянието на имунитета зависи често ли ще боледува детето...
29-09-2018

КОГАТО ДЕТЕТО ТРЪГВА НА ДЕТСКО ЗАВЕДЕНИЕ-ХОМЕОПАТИЧНО ЛЕЧЕНИЕ НА ЕМОЦИОНАЛНИ И ПОВЕДЕНЧЕСКИ РАЗСТРОЙСТВА

Семейството е естествената среда, в която децата получават най – силни и трайни въздействия,...
18-09-2018

ХОМЕОПАТИЧНО ЛЕЧЕНИЕ НА КАШЛИЦА

ХОМЕОПАТИЧНО ЛЕЧЕНИЕ НА КАШЛИЦАС температура - умерено повишена температура и суха кашлица              ...

Нашите партньори

Запиши се за нашия бюлетин!

Научавай полезна здравна информация и бъди информиран първи за най-новите ни предложениия

  • Съглсен съм данните ми да бъдат запазени и използвани за получаване на бюлетин
  • Съгласен съм да получавам информация, свързана с дейността на медицинския център и на работещите в него медицински специалисти