Пон-Съб: 9:30 до 17:30

Лазертерапия

С развитието на квантовата електроника през последните 20-30 години, лазертерапията навлезе широко в лечебната практика. Така физикалната терапия се обогати с нов, мощен и ефикасен физикален фактор, при който се използват съвсем малки количества енергия, в кратки импулси при висока плътност на светлината. Нискоинтензивното (меко) лазерно излъчване, използвано във физиотерапията няма вредно въздействие върху организма, а води до бързо лечебно повлияване.
Физиологично и терапевтично действие
Физиологичното действие на прилаганите във физиотерапията лазери е биостимулиращо. То се проявява предимно локално — в тъканите, погълнали лазерните лъчи. Усилва се размножаването и регенерацията на клетките чрез активиране дейността на клетъчното ядро, мембраната и органите. Повишава се продукцията на интерферон, лизозим и други вещества, отговорни за имунната защита. Променят се хормоналните и солеви нива в кръвта. Повишава се продукцията на ензими и се увеличава активността им. Променя се възбудимостта на нервните окончания, подобряват се микроциркулацията и разнасянето на отока и възпалителните инфилтрати и намалява болката. Стимулират се имунната и противоалергичната защита и се активират процесите на кръвотворене в костния мозък.
Установено е стимулиране на възстановителните процеси в увреден черен дроб под въздействие на нискоинтензивен лазер чрез ускоряване на окислително-възстановителните процеси в чернодробните клетки. Особено изразен е ефектът на регенерация на костите, лигавиците и кожата, бърза епителизация на рани и язви. Локалните промени по нервно-рефлекторен и хуморален път предизвикват и по-общи реакции, обхващащи целия организъм. Лазертерапията усилва чувствителността на болестотворните микроорганизми към антибиотици.
При прилагане на лазерните лъчи в акупунктурните точки (лазерпунктура) механизмите на въздействие се обясняват както при акупунктурата — чрез промени в енергиите в свързаните с точките вътрешни органи, тъкани и системи. При намаляване на енергиите в тях с лазерните лъчи се стимулират съответните точки, а при повишение — точките се успокояват (със съответните методики).
Лазерно лъчение и лазерна хирургия с квантови генератори с различна мощност все повече навлизат в офталмологията, отоларингология, акушерогинекологията, урологията, стоматологията, пневмологията, онкологията и пр.
Обобщено може да се каже, че терапевтичните лазерни устройства имат мощен противовъзпалителен, болкоуспокояващ, регенеративен, съдоразширяващ, стимулиращ имунната защита, противоалергичен и противомикробен ефект.
Показания
1. Дегенеративни, възпалителни, травматични и професионални заболявания на опорно-двигателния апарат (артрозни, артритни, периартрити, миотендинози, тендовагинити, епикондилити, дистрозии, контузии, следфрактурни състояния и др.).
2. Заболявания на нервната система: плексити, радикулити, дископатии, неврити, херпес зостер, травматични лезии на периферни нерви и др.
3. Кожни заболявания — уртикария, невродермит, сърбящи дерматози, херпес симплекс, бавно зарастващи язви, рани, следоперативни рани, декубитуси и др.
4. Очни болести — вирусен и бактериален кератит, кератоконюнктивит, дистрофия на макулата, глаукома и др.
5. Акушеро-гинекологични заболявания: ерозио на маточната шийка, комплицирани рани след АГ операции, предракови изменения на маточната шийка и др.
Противопоказания
1. Злокачествени новообразувания, активна туберкулоза, инфекциозни болести, тиреотоксикоза, кръвни заболявания, сърдечносъдова и белодробна недостатъчност 2-3 ст., декомпенсиран захарен диабет, напреднала атеросклероза на мозъчните съдове, бъбречна недостатъчност, болести на вътрешните органи в остър стадий, бременност и др.
Лазертерапията се комбинира с: масаж, лечебна физкултура, акупунктура, акупресура, топлолечение, хидротерапия и др.

Какво казват пациентите за нас


За мен , д-р Надежда Гурянова е рядко срещан специалист в България. Тя има прекрасна медицинска подготовка, успоредно с това  е и перфектен хомеопат.Непрекъснато се усъвършенства, посещавайки различни курсове и семинари. Всичко това й помага да се справя и с най-заплетените случаи в своята практика. Отзивчивостта й е...
Цвете Стоянова, гр. София

Дъщеря ми Симона е на 5 г. и половина. Преди да дойдем при д-р Мариян  Иванов тя боледуваше по два пъти всеки месец и много често се налагаше да пие антибиотици. Откакто се лекуваме  с хомеопатия тя разреди боледуванията и вече се разболява един до два пъти в годишно. БЛАГОДАРЯ!!!
Светла Иванова

Д-р Иванов е вълшебник! Той лекува с едни малки зрънца които вършат вълшебство. Аз съм възрастна жена на 69 г. и от дълги години страдам от алергия. Последните  10 месеца алергията ме притисна много жестоко. Всеки един Божи ден в обриви, сърбежи по цялото тяло с главоболие и безсъние. Но съм имала късмет да попадна на лечението на...
Надежда Минева

  Огромни благодарности и поклон пред д-р Гурянова! В пълния смисъл на думата тя спаси моята дъщеря Гергана. Загрижеността, професионализмът с точно поставената диагнозата помогнаха на дъщеря ми. Сърдечно БЛАГОДАРЯ!!! Албена Христова, майка на Гергана Тонева 26.04.2014 г  
Албена Христова

Синът ми бе с поставена диагноза бронхиална астма от 3 годишната си възраст. Посещаваме д-р Мариян Иванов от 4 г.. През всичките тези години детето разреди епизодите на кашлица и задух, няма нощни пристъпи и много рядко боледува. Мога да кажа, че е напълно оздравял. Благодаря!!!
Моника Павлова

  Здравейте Д-р Иванов, Все се каня да напиша мейл, с който да Ви благодаря и все не намирах време до днес, за което съжалявам. Бих искала да благодаря от името на цялото ми семейство за грижите и вниманието, с което дарявахте майка ми–Милка Трайкова - Петрова, която живя 7 години и се бори с онкологично заболяване. Искам да...
Евелина

Много съм доволен от професионализма и качеството на обслужване, на които станах свидетел в хомеопатичен център "Фитолек".
Иван Кръстев

Благодарим на д-р Мариян Иванов за доброто отношение и отличните познания в  областите с които се занимава и за доброто което прави на хората, търсещи помощ! С най-искрени благодарности и поздравления!
сем. Добреви

„Посещавам МЦ „Фитолек" от 2006 г. Обърнах се за помощ към д-р Мариян Иванов, тъй като дъщеря ни, която тогава беше на 1 година и половина, боледуваше често и за съжаление обикновените вирусни инфекции се развиваха бързо в бактериални и се налагаше антибиотично лечение. Благодарение на грижите на д-р Иванов тя започна да...
Катя Казанджиева

До 1 г. на сина ми Никола бяха поставени най-различни диагнози - алергия към белтъка на краве мляко, атопичен дерматит и др.. След започване на хомеопатичното лечение, кожата на детето се изчисти, то не повръща и вече не спазваме никаква диета.
Рафаела Жекова

За мен д-р Иванов е образец за лекар! С познанията и вниманието което получава всеки негов пациент. Винаги съм разбирала "личен лекар", като израз да означава лекар, които може да подържа тялото и духът ти здрави, това за мен е мерило за добър лекар. Д-р Иванов благодаря че те има и ми даваш толкова вяра, че нещата могат да бъдат...
В. Георгиева - София

Повече от половин година посещавам медицинския център и съм много доволна. Всички тук са много внимателни и са големи специалисти. Бях много зле с нервната система, имах такива симптоми и нервни кризи, който ме караха да мисля, че всеки момент ще умра. Бях отчаяна и изпаднала в депресия. Благодарение на д-р Мариян Иванов всичко...
Боряна Цветкова - София

В лицето на д-р Русева срещнах ЧОВЕКА!!! И ДОКТОРА!!! Благодаря Ви от сърце!!! 16.08.2014 г гр. Тервел    
Mариана Костадинова

Благодарение на грижите и отношението на д-р Угринова, животът отново може да е прекрасен! Благодаря на целия екип на Фитолек, който винаги ме кара да се чувствам специална и важна. Благодаря, че Ви има! 05.07.2013 г
Надежда Стойлкова - София

"Има някакъв нов начин на лечение"- каза моята позната преди 16 години когато на разходка в парка споделих с нея,че синът ми (тогава 7 годишен) има диагноза бронхиална астма. Двамата със съпруга ми вече от 3-4 години живеехме с мисълта за това състояние на детето ни и се въртяхме в омагьосания кръг на астматичните пристъпи и...
Стефи Чоева
Прочети всички

Нашите партньори

Запиши се за нашия бюлетин!

Научавай полезна здравна информация и бъди информиран първи за най-новите ни предложениия

  • Съглсен съм данните ми да бъдат запазени и използвани за получаване на бюлетин
  • Съгласен съм да получавам информация, свързана с дейността на медицинския център и на работещите в него медицински специалисти