Пон-Съб: 9:30 до 17:30

Крем МАЩЕРКА

Разпечатай
Крем Мащерка (Thimian crème) не съдържа парабени.
Упражнява силно противовъзпалително, отхрачващо, имуностимулиращо и директно противомикробно действие. Подобрява носовото дишане.
Цена:
42,78 лв
Описание

Състав (INCI/CTFA): вода, минерално масло (течен парафин), каприлик / каприк три­гли­церид, глицинова соя (соево) масло, аромат (парфюм), цетеарил алкохол, це­те­а­рет-20, камфор, масло от евкалиптови листа, мащерково масло, масло от дълголистен бор, масло от листа на розмарин, лимон-масло от кори, мас­ло от цветове на лайка, натриев цетеарил сулфат, натриев лаурил сулфат, ими­да­зо­ли­ди­нил урея, карбомер, триетаноламин.

Предназначение и начин на употреба:

УНГ, дихателни пътища, бял дроб.

Препоръчва се за профилактика и лечение на дихателни инфекции – хрема, синузит, фарингит, ларингит,отит, бронхит (включително и при пушачи), грип и др.

Начин на приложение: нанася се с лек масаж под ноздрите, в кожата над възпалените черепни кухини и/или в областта на шията и/или в гърдите и гърба (по възможност се повтаря през няколко часа). Препоръчително е и втриването в съответните зони преди лягане за сън (за да действа през нощта).

Възпаление (болка) в ухото – няколко пъти дневно и преди сън се втрива с лек масаж около и на ушната мида;

Сърце и кръвоносни съдове.

Подобрява кръвообращението.

Нормализира ниското кръвно налягане.

Начин на приложение:няколко пъти дневно и преди сън се нанася с лек масаж в областта на челото и тила.

Храносмилателна система.

Стимулира образуването и отделянето на храносмилателни сокове, ускорява чревния пасаж и подобрява храносмилането, облекчава възпалението и болката, намалява образуването на газове.

Прилага се при гастрит, гастродуоденит, колит със запек, синдром на раздразненото черво.

Начин на приложение: няколко пъти дневно се нанася с лек масаж в горната и/или долната част на корема (където е локализацията на болестния процес и на съответните оплаквания). Препоръчително е и втриването в съответната зона преди лягане за сън (за да действа през нощта).

Жлъчно – чернодробна система

Подобрява функцията на черния дроб и на жлъчния мехур. Стимулира образуването и отделянето на жлъчни сокове с последващо подобряване на храносмилането. Упражнява силно противовъзпалително, болкоуспокояващо, имуностимулиращо и директно противомикробно действие.

Препоръчва се при жлъчна дискинезия, възпаление на жлъчния мехур (холецисттит), жлъчно-каменна болест, чернодробни заболявания (стеатоза, цироза, хепатит).

Начин на приложение: няколко пъти дневно се нанася слек масаж в чернодробната област (дясното подребрие). Препоръчително е и втриването в съответната зона преди лягане за сън (за да действа през нощта).

Отделителна система.

Упражнява силно противовъзпалително, болкоуспокояващо, имуностимулиращо и директно противомикробно действие.

Намира приложение при възпаление на пикочния мехур (цистит) и/или на пикочните пътища (уретрит), както и при пиелонефрит.

Начин на приложение: няколко пъти дневно се нанася слек масаж в долната част на корема (под пъпа). Препоръчително е и втриването в съответната зона преди лягане за сън (за да действа през нощта).

При възпаление на бъбреците (пиелонефрит): няколко пъти дневно се втрива в областта на хълбоците. Препоръчително е и втриването в съответната зона преди лягане за сън (за да действа през нощта).

Генитална система.

Упражнява силно противовъзпалително, болкоуспокояващо, имуностимулиращо и директно противомикробно действие.

Препоръчва се при възпаление на яйчниците (аднексит) и/или дисфункция на яйчниците с болезнена менструация: няколко пъти дневно се нанася слек масаж в долната част на корема (под пъпа). Препоръчително е и втриването в съответната зона преди лягане за сън (за да действа през нощта).

Възпаление на простатата (простатит): няколко пъти дневно се нанася слек масаж в долната част на корема (под пъпа). Препоръчително е и втриването в съответната зона преди лягане за сън (за да действа през нощта).

Нервна система, психика, емоции

Повишава тонуса и работоспособността, както и способността за концентрация и запаметяване: няколко пъти дневно се нанася слек масаж в областта на челото, слепоочията и тила.

Кожа.

Подхранва и омекотява кожата. Действа регенериращо, овлажняващо и антисептично: няколко пъти дневно се нанася слек масаж върху съответните кожни участъци.

Опаковка:100 мл.  

Фирма производител: "IntraCosmedAG” Швейцария, за „ГЕККО импорт експорт” ГмбХ, Австрия, А-1010 Виена, ул. „Нибелунгенгассе” 11/16, +43-1-586464 2.

Фирма вносител: ”ВИВАСАН БГ” ООД, 1612, гр. София, кв. Хиподрума, ул. ”Ами Буе ” № 72, бизнес сграда, ет.1, офис 8.

Противопоказания: индивидуална непоносимост към ингра­диентите.

Виж още

Последно разглеждани

Какво казват пациентите за нас


„Посещавам МЦ „Фитолек" от 2006 г. Обърнах се за помощ към д-р Мариян Иванов, тъй като дъщеря ни, която тогава беше на 1 година и половина, боледуваше често и за съжаление обикновените вирусни инфекции се развиваха бързо в бактериални и се налагаше антибиотично лечение. Благодарение на грижите на д-р Иванов тя започна да...
Катя Казанджиева

Със сина ми идваме при д-р Иванов от 5 години. Пред антибиотиците, инжекцийте и "Вентолин" за алергия и астма избрахме хомеопатичните препарати и опита на д-р Мариян Ианов в комбинирането им. Благодарна съм за знанията, които е придобил и които с такава лекота прилага. Нека Господ да му дава здраве, дълъг живот и нови...
Ани, Ангел и Александър Томови

Синът ми бе с поставена диагноза бронхиална астма от 3 годишната си възраст. Посещаваме д-р Мариян Иванов от 4 г.. През всичките тези години детето разреди епизодите на кашлица и задух, няма нощни пристъпи и много рядко боледува. Мога да кажа, че е напълно оздравял. Благодаря!!!
Моника Павлова

До 1 г. на сина ми Никола бяха поставени най-различни диагнози - алергия към белтъка на краве мляко, атопичен дерматит и др.. След започване на хомеопатичното лечение, кожата на детето се изчисти, то не повръща и вече не спазваме никаква диета.
Рафаела Жекова

За мен д-р Иванов е образец за лекар! С познанията и вниманието което получава всеки негов пациент. Винаги съм разбирала "личен лекар", като израз да означава лекар, които може да подържа тялото и духът ти здрави, това за мен е мерило за добър лекар. Д-р Иванов благодаря че те има и ми даваш толкова вяра, че нещата могат да бъдат...
В. Георгиева - София

Повече от половин година посещавам медицинския център и съм много доволна. Всички тук са много внимателни и са големи специалисти. Бях много зле с нервната система, имах такива симптоми и нервни кризи, който ме караха да мисля, че всеки момент ще умра. Бях отчаяна и изпаднала в депресия. Благодарение на д-р Мариян Иванов всичко...
Боряна Цветкова - София

  Огромни благодарности и поклон пред д-р Гурянова! В пълния смисъл на думата тя спаси моята дъщеря Гергана. Загрижеността, професионализмът с точно поставената диагнозата помогнаха на дъщеря ми. Сърдечно БЛАГОДАРЯ!!! Албена Христова, майка на Гергана Тонева 26.04.2014 г  
Албена Христова

За мен , д-р Надежда Гурянова е рядко срещан специалист в България. Тя има прекрасна медицинска подготовка, успоредно с това  е и перфектен хомеопат.Непрекъснато се усъвършенства, посещавайки различни курсове и семинари. Всичко това й помага да се справя и с най-заплетените случаи в своята практика. Отзивчивостта й е...
Цвете Стоянова, гр. София

Д-р Иванов е вълшебник! Той лекува с едни малки зрънца които вършат вълшебство. Аз съм възрастна жена на 69 г. и от дълги години страдам от алергия. Последните  10 месеца алергията ме притисна много жестоко. Всеки един Божи ден в обриви, сърбежи по цялото тяло с главоболие и безсъние. Но съм имала късмет да попадна на лечението на...
Надежда Минева

В лицето на д-р Русева срещнах ЧОВЕКА!!! И ДОКТОРА!!! Благодаря Ви от сърце!!! 16.08.2014 г гр. Тервел    
Mариана Костадинова

Много сме доволни от д-р Иванов! Благодарим за вниманието и доброто отношение към нас! Карина Велибашева и мама Петя :)
Карина Велибашева

"Има някакъв нов начин на лечение"- каза моята позната преди 16 години когато на разходка в парка споделих с нея,че синът ми (тогава 7 годишен) има диагноза бронхиална астма. Двамата със съпруга ми вече от 3-4 години живеехме с мисълта за това състояние на детето ни и се въртяхме в омагьосания кръг на астматичните пристъпи и...
Стефи Чоева

Благодарим на д-р Мариян Иванов за доброто отношение и отличните познания в  областите с които се занимава и за доброто което прави на хората, търсещи помощ! С най-искрени благодарности и поздравления!
сем. Добреви

Благодарение на грижите и отношението на д-р Угринова, животът отново може да е прекрасен! Благодаря на целия екип на Фитолек, който винаги ме кара да се чувствам специална и важна. Благодаря, че Ви има! 05.07.2013 г
Надежда Стойлкова - София

Много съм доволен от професионализма и качеството на обслужване, на които станах свидетел в хомеопатичен център "Фитолек".
Иван Кръстев
Прочети всички

Нашите партньори

Запиши се за нашия бюлетин!

Научавай полезна здравна информация и бъди информиран първи за най-новите ни предложениия

  • Съглсен съм данните ми да бъдат запазени и използвани за получаване на бюлетин
  • Съгласен съм да получавам информация, свързана с дейността на медицинския център и на работещите в него медицински специалисти