медицински хомеопатичен център


Изказвам голямата си благодарност на д-р Угринова от МЦ "Фитолек". Нейния...
Милена Димитрова, гр. София

Аюрведа

 АЮРВЕДА

АЮРВЕДА
(ИНДИЙСКА ТРАДИЦИОННА МЕДИЦИНА)
Аюрведа означава "Наука за Живота" ("Аюр"- означава Живот, "Веда"- означава Наука). Тя се е зародила в Индия преди повече от 5000 години и е най-древната наука на нашата планета. Произходът на Аюрведа може да се открие във Ведите - най-старите книги за живота и познанието. Аюрведа е холистична система, която има за цел да помага на хората да оздравеят и да поддържат своето здраве. Тази част от Аюрведа, която касае човешкото здраве не се занимава само с лечението на различните заболявания. Тя предлага и начин на живот и хранене, спомагащ за поддържане на пълно физическо, психическо и душевно здраве, за постигане на активно дълголетие и за съществуване в хармония и баланс с околната среда. Аюрведа се стреми да обясни законите на природата и да разгадае причините за болестите.
Какво прави Аюрведа толкова уникална ?

Най-древната наука за живота и здравето има много предимства, някои от които са следните
- Тя предлага индивидуален подход към всеки конкретен човек.
- Тя лекува причините за болестта, а не симптомите и.
- Тя предлага само природосъобразни начини на лечение, без странични ефекти. Освен че са високо ефективни те са и евтини.

Какви основни начини на лечение използва Аюрведа?

Разглеждайки човешкия организъм, неговата психика и душевността като единно цяло, Аюрведа предлага лечебни подходи за всяко едно от петте сетива. Те включват:
- Вкус: растения и храни.
- Докосване: масаж, йога, физически упражнения.
- Мирис: ароматотерапия.
- Зрение: лечение с цветове.
- Слух: музикотерапия, мантра медитация, пеене и др.

Медицинските специалисти от ОХЦ "ФИТОЛЕК" работят с билковите продукти на световния лидер във фитотерапията – "ХИМАЛАЯ ДРАГ КАМПЪНИ" – Индия.
www.himalayahealthcare.com

 x 
Количката е празна

za-imuniteta

za-alergiite

institut-na-norbekov

home yoga