медицински хомеопатичен център


До 1 г. на сина ми Никола бяха поставени най-различни диагнози - алергия към...
Рафаела Жекова

Новини

ХОМЕОПАТИЧНО ЛЕЧЕНИЕ НА БОЛКИТЕ В ГЪРЛОТО

Болките в гърлото са често оплакване при децата и почти винаги се дължат на вирусна или бактериална инфекция.

До болка и прегракналост могат да доведат и продължително говорене, пеене, силен плач или продължително викане.

Раздразнение на гърлото може да има и при деца, които продължително време са пребивавали в задимена атмосфера.

Най-доброто средство за повлияване на прегракналостта и на възпалението, дължащи се на претоварване, е почивката на гласните връзки.

Навременното и адекватно лечение на възпаленото гърло почти винаги води до бързо повлияване на оплакванията и до избягване на евентуалниусложнения, свързани с инфекцията.

Сред най – често използваните хомеопатични медикаменти за лечение на възпалено гърло спадат:

Belladonna5 или 9 СН се използва за лечение на зачервено и болезнено гърло и увеличени сливици, при силно повишена температура с изпотяване, в комбинация със сухота на лигавицата.

Phytollaccadecandra5 или 9 СН се използва за лечение на фарингит, характеризиращ се с чувство за сухота и силна болезненост, като болките се разпространяват към ушите.

Сливиците и шийните лимфни възли са увеличени, небните дъги са тъмночервени и често е налице и чувство за схванатост на врата и/или за натъртеност по цялото тяло.

Температурата може да има различни стойности.

На практика често Phytollaccadecandra се редува с Belladonna, по 5 гранули през интервали от 1 до 3 часа, с разреждане на приемите, когато настъпи подобрение.

Apismellifica15 СН се препоръчва за лечение на фарингит с изразен оток на мекото небце и мъжеца и с розово-червена блестяща лигавица на гърлото. Температурата е повишена, но липсва жажда. Много характерна индикация за избор на този медикамент са парещите и боцкащи болки в гърлото, които се подобряват от пиене не на топли, а на студени течности.

Lachesis е медикамент за лечение на пурпурно червено и дори ливидно гърло с възпаление, по-изразено от лявата страна или с развиващо се възпаление от ляво на дясно.

Lycopodium9 СН се предписва в случаите, когато възпалителния процес се развива в дясно или започва в дясно и се разпространява в ляво.

Mercuriussolubilis9 СН се използва за лечение на зачервено и болезнено гърло. Болките се разпространяват към ушите, с повишено образуване на слюнка, с образуване на дебел налеп по езика и с влошаване на общото състояние през нощта – студени тръпки, изпотяване, което не облекчава втрисането, повишаване на температурата и др.

Това е едно много добро хомеопатично лекарство за лечение на фарингит с тенденция към нагнояване на сливиците и с увеличаване на шийните лимфни възли.

Най – често от избрания медикамент няколко пъти дневно се приемат по 5 гранули в разреждане 5 или 9 СН.

ВНИМАНИЕ!!! Винаги трябва да се има пред вид, обаче, че ако заболяването започне много остро, ако оплакванията са много силни и ако за 1 – 2 дни няма ефект от предприетите мерки, то задължително детето трябва да бъде прегледано отново от лекар и да се коригира терапията.

Това е особено наложително, когато става въпрос за деца до 1-годишна възраст, за такива с понижен имунитет, със захарен диабет, с хронични заболявания на бъбречната и дихателната система и др.

                                          от книгата „ХОМЕОПАТИЯ ЗА ДЕЦА И ТИЙНЕЙДЖЪРИ”

                                         автори д-р Зорка Угринова и д-р Мариян Иванов

 

 

 x 
Количката е празна

za-imuniteta

za-alergiite

institut-na-norbekov

home yoga