медицински хомеопатичен център


Със сина ми идваме при д-р Иванов от 5 години. Пред антибиотиците, инжекцийте...
Ани, Ангел и Александър Томови

Новини

ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ В МЦ „ФИТОЛЕК“

ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ В МЦ „ФИТОЛЕК“
Ще бъдем благодарни, ако споделите това съобщение, за да може така то да достигне до повече хора и повече хора да могат да се запознаят с възможностите на този безвреден и в същото време високо ефективен метод за стимулиране на собствения оздравителен потенциал на организма!
- Какво представлява хомеопатията като лечебен метод?
- Могат ли да настъпят странични ефекти при прием на хомеопатични лекарства и дали са възможни токсични или алергични реакции?
- Какви заболявания могат да бъдат повлияни благоприятно с хомеопатия и в кои случаи хомеопатията може да бъде използвана като съпътстващ метод на лечение?
- Какво представляват хомеопатичните лекарства, как се приготвят и съхраняват, има ли особености при техния прием, особено що се касае до децата?
- Подходящи ли са при остро възникнало заболяване и колко бързо действат? А какво можем да постигнем с хомеопатия при хронични или появяващи се отново и отново страдания?
- Можем ли с помощта на хомеопатия да намалим страничните ефекти на антибиотиците, на ваксините, на кортикопрепаратите, на химиотерапевтиците при ракови заболявания и на други нехомеопатични лекарства?
- Как биха могли с хомеопатия да се облекчат бременността, раждането и послеродовият период и как по – нататък с хомеопатия могат да се подпомогнат растежът и развитието на детето?
- Могат ли с хомеопатия да бъдат повлияни заболявания, свързани с алергия, с автоимунни заболявания и/или с понижен имунитет?
- Как с хомеопатия да балансираме нервните процеси и да повлияем състояния и заболявания, провокирани от стрес, притеснения, тревожност, ужас, чувство за самота, ревност, загуба на близък човек, голямо разочарование, неизказани отрицателни емоции и т.н.
- Какво означават цифрите върху хомеопатичните флакончета и доколко ефектът на съответното хомеопатично лекарство зависи от тези цифри?
- Има ли отношение начинът на мислене към ефекта от хомеопатичното лечение?
- Кои частни здравни фондове изплащат хомеопатичното лечение и хомеопатичните прегледи при нас и каква е процедурата за това?
На тези и много други въпроси, в приятна, спокойна и уютна обстановка, ще имаме удоволствието да отговорим по време на инициативата „Дни на отворените врати“ в МЦ „Фитолек“. Ако проявявате интерес към хомеопатията като метод за лечение и профилактика и имате въпроси, свързани с нея, можете да ни посетите на 24.03.2018 г, събота, след предварително записване на телефон 02/9624822. В рамките на 30 минути Вие безплатно ще получите уникалната възможност да беседвате по темата с д-р Райна Жейнова, лекар – специалист, който има богат опит в лечението с хомеопатични лекарства и е носител на награда, учредена от Българската медицинска хомеопатична организация (най – голямата съсловна хомеопатична организация в България) за добра хомеопатична практика за 2009 г.,
Ще Ви очакваме, за да обсъдим възможностите за Вашето и/или на Вашите деца и близки хомеопатично лечение или профилактика!

Снимка на аурата в МЦ Фитолек

На 30 март (петък) от 10.00 – 17.00 часа Аура Център Лотос ще гостува в МЦ ФИТОЛЕК в кв."Лозенец", ул."Рилски езера" бл. 15, ет.1, ап.1. Там ще можете да се възползвате от уникалната възможност да си направите снимка и диагностика на вашата Аура и на енергийните ви Чакри.
Необходимо е предварително запазване на час на тел. 02/962 48 22
Цена: 40 лв.
С помощта на най-новия модел сензор за улавяне на фината енергетикана човек – Аура камера, ще можете да видите:
- Какъв цвят и размер е вашата аура
- Имате ли нарушения в ауричното си поле
- На какво ниво е енергийната ви защита
- Как работят седемте основни чакри
- Какви качества и таланти разкриват за вас най-активните ви чакри
- Имате ли енергийни блокажи и защо
- Дали са в баланс мъжка и женска енергия
- И много други….
В случай на дисбаланс или блокажи, ще обясним причината и ще дадем насоки за хармонизиране.

Всеки клиент ще получи подробни разяснения на всички данни, текстов доклад и индивидуални препоръки за балансиране!

Аурадиагностиката е интересна с това, че намира невидимата, емоционална причина за енергийни блокажи, с премахването на които човек намира пътя към здравето!

Потърсете учители

„На онзи, който тръгне по Пътя без водач, ще са му нужни

100 години, за да измине двудневно пътуване.”

Руми (суфистки поет)

vutreshna silaКакто казва една древна източна поговорка „Когатоученикът е готов, учителят се появява...” Така че не сепритеснявайте, че няма да можете да си намерите учител.

Този учител може да бъде водещият на семинара, койтоще посетите, авторът на книгата, която ще прочетете, илипък специалистът по холистична медицина, когото щепосетите, а защо не и някой от приятелите или колегитеви, който отдавна е тръгнал по пътя на самоусъвършенст-ването и себеразвитието... Избирайки учител, не върветесляпо зад него. Почерпете необходимите ви знания и сепоучете от чуждия опит, но не се превръщайте в обикно-вен имитатор. Познавам много хора, които са станали пси-хологически и емоционално зависими от своите учители и поради тази причина посещават многократно едни исъщи курсове, вместо да вървят напред. Не са малко и хо-рата, които като пчелички „прелитат” от курсове на кур-сове, без да отделят време и усилия за да вникнат в тях-ната същина. Въпреки наученото, много от тях не внасятникакви промени в живота си, а за какво им е тогава това,което са научили? Бъдете благодарни за всяка крачка, на-правена редом с Учителя, вземете най-доброто от него,но имайте куража, когато дойде времето, да тръгнете посвоя собствен път. Път, който не ви прави зависими, а раз-вива вашата самостоятелност, вашата отговорност и спо-собността ви сами да взимате решения и да управляватеживота си. Път, който отговаря най-добре на вашите же-лания, предпочитания и възможности. Именно на вашите,а не на нечии други...

Прочети още...

Яж, движи се и обичай – пролетен рестарт

Краят на отстъпката за ранно записване за пролетния йога уикенд в Банско все повече наближава, не я изпускай! ;) Вземи по-ниската цена сега! :)

Какво ще получиш от този уикенд:
- 2 нощувки със закуски и вечери в 4-звезден хотел
- 3 йога практики, с двама инструктори
- 2 беседи, посветени на храненето със специалист по холистична медицина
- Сесия с дихателни упражнения, които можеш да прилагаш в ежедневието
- Водена медитация
- Възможност за разходки сред природата или в старата част на Банско
- Ползване на спа център и аквапарк на закрито в комплекса
- Преференциални условия за масажи и процедури, валидни само за участниците в уикенда

Виж подробното инфо тук

 

 

 

 

 

 

ОЩЕ ЗА АНТИБИОТИЦИТЕ ИЛИ НА КАКВО (НЕ) НИ УЧАТ ЗАБОЛЯВАНИЯТА

Plakat Imunitet 50x70Замисляли ли сте се, защо в днешно време не е намалена честотата на инфекциите и човекът не е станал по – здрав, въпреки все по – силните антибиотици и химиотерапевтици, които се разработват и предлагат услужливо от големите фармацевтични компании? Истината е, че докато човекът разчита пасивно някой друг да му върши работата (в случая това са лекарите и прехвалените антибиотици), без да променя нищо в начина си на живот и мислене, той ще става все по – уязвим от инфекции и все по – зависим от външна помощ. Това е така, защото антибиотиците по никакъв начин не стимулират човешкия организъм да се пребори с микробите. Да не говорим за алергизиращия ефект и за страничните действия, които антибиотиците упражняват върху редица органи и системи (приемът например дори на един антибиотик през първата година от живота на човека удвоява риска за развитие на бронхиална астма във възрастта до 18 години, а предписването на повече от един антибиотик допълнително увеличава този риск...). Освен това, болестотворните микроорганизми, много от които обитават Земята, милиони години преди да сме се появили ние, притежават изключително гъвкави средства за адаптация към заобикалящия ги свят. Това им позволява да противодействат и на антибиотиците, развивайки устойчивост към тях, За това допринася изключително честото и неоправдано в много случаи използване на антибиотични средства. Понастоящем, само в рамките на Европа, за лечение на хора и за угояване на животни, се изписват над 4 000 тона антибиотици годишно. Антибиотиците биха могли да попаднат в нас дори със зеленчуците и зърнените храни, които консумираме. Коя е причината? Подобно на хората животните също изхвърлят голяма част от медикаментите, които им биват давани.

Прочети още...

ПРОПОЛИСЪТ ПОМАГА ПРИ ГРИП И ДИХАТЕЛНИ ИНФЕКЦИИ

Прополисът представлява смолисто вещество с тъмнозелен до черен цвят. Той е съставен от смоли, восък, етерични масла и цветен прашец. Освен тези органични вещества прополисът съдържа и много витамини, микроелементи, ферменти, белтъчини и др.
Противомикробното действие на прополиса е било познато на човечеството много отдавна. Едва през ХХ век обаче, с помощта на лабораторни изследвания, това действие бе категорично доказано. Учените установиха, че прополисът може да унищожава както вирусите, така и бактериите и дори гъбичките. Важно е да се изтъкне, че, за разлика от меда, тези качества на прополиса се запазват дори и след термична обработка.
Прополисът упражнява и силно стимулиращо действие върху храненето и регенерацията на клетките. Благодарение на това му качество, както и на голямата му противомикробна активност, прополисът се използва широко за ускоряване на заздравяването на рани Plakat Imunitet 50x70и язви.
Интерес представлява и способността на прополиса да намалява пропускливостта на капилярите, да увеличава еластичността на кръвоносните съдове и да противодейства на слепването на тромбоцитите, като по този начин предотвратява образуването на вътресъдови съсиреци.
Отдавна е доказано и силното противовъзпалително и местно обезболяващо действие на прополиса.
Всички изброени до тук качества на прополиса показват защо той, самостоятелно или в комбинация с лечебни растения, се прилага изключително широко в профилактиката и лечението на грипа и простудните заболявания.
В нашите аптеки и дрогерии вече могат да се намерят много продукти, съдържащи прополис. Ето някои от тях:
- Клеева тинктура (30 % спиртен разтвор на прополис). Клеевата тинктура, приета вътрешно, упражнява много добро профилактично и лечебно действие по отношение на редица вирусни и бактериални инфекции. За целта няколко пъти дневно, на гладно, се изпиват по 20 – 30 капки клеева тинктура, предварително разредени с малко течност. Профилактичната доза при деца е 1-2 капки дневно на година живот (за 3-годишно дете например, профилактичната доза е 3 – 6 капки дневно). При заболяване тази доза може да се удвои. С профилактична и лечебна цел по отношение на инфекции на гърлото и устната кухина е препоръчително няколко пъти дневно да се правят гаргари и/или жабурения с клеева тинктура, леко разредена с вода. За осигуряване на по – дълъг противовъзпалителен и антисептичен ефект е добре поне 20 – 30 минути след тяхното провеждане да не се приемат храни и течности. Много добро противовъзпалително и антисептично действие при хрема упражняват промивките на носа с прополисови капки за нос. За целта 5 милилитра от тях се добавят към 5 милилитра физиологичен разтвор или сребърна вода и от така приготвения разтвор няколко пъти дневно във всяка ноздра се накапват по няколко капки.

Прочети още...

Време за ЙОГА

Януари вече си отива, а вие продължавате да мързелувате. Нищо, че миналата година сте си обещали, през тази година да се погрижите за себе си…Не се оставяйте да попаднете в клопката на закона за отслабващото намерение, гласящ, че колкото повече отлагате осъществяването на дадено решение, толкова повече нараства вероятността да не направите нищо по въпроса. Крайно време е да започнете да отделяте няколко часа в седмицата за най – важния човек, т. е за вас самите. Защото го заслужавате. Защото ако вие не сте здрави и в добра кондиция, нито ще бъдете щастливи и доволни от живота, нито ще можете да се грижите всеотдайно и безпроблемно за своите близки, нито ще бъдете в състояние да давате най – доброто от себе си на работното място. А заниманията с йога са уникални с това, че въздействат еднакво благоприятни както върху тялото, така и върху емоциите и психиката. Ако искате да изпитате благотворното въздействие на йога върху здравето и добрия външен вид, елате да практикуваме заедно:

26756951 1528444423876242 1816631005613216795 o- в понеделник и сряда от 19,00 до 20,30 часа и във вторник от 08 до 09 часа – в Ориндж Фитнес, София, МОЛ Парадайз, 3-ти етаж
За потенциране на благоприятния ефект на йога са включени Дао практики, тибетски упражнения, елементи на ставна гимнастика и пилатес, визуализация, автосугестия и др.
Йога не ви отнеме време, тя ви дава време, прибавяйки живот към годините. Направете първата крачка сега, без да отлагате. Всичко е във вашите ръце и зависи от вас...
Оставам на разположение за въпроси и предложения. Тел. за връзка с мен: 0889 585 500

Намасте

Мариян,

Прочети още...

ВАЖНО!!!

Д-р Иванов няма да приема пациенти от 23.12.2017 до 07.01.2018.

От медицинския център временно отсъства и д-р Угринова.

През периода на отсъствие спешните детски прегледи ще бъдат поети от д-р Жейнова (специалист педиатър с дългогодишен стаж в областта на конвенционалната медицина и хомеопатията, носител на награда за най – добра хомеопатична практика за 2009 г).

Останалите спешни прегледи ще бъдат поети от д-р Русева и д-р Гурянова, в зависимост от работния им график.

Записването за прегледи на стационарния телефон – 02/962 48 22

ГРИПЪТ ОТНОВО Е НА ПРАГА НИ!

Грипът отново е на прага ни! В тази статия д-р Райна Жейнова* отговаря на най – често задаваните въпроси, касаещи грипната инфекция и дава ценни съвети как да се предпазим и как да си помогнем, ако вече сме се разболели.

3133Грипният вирус се среща в три разновидности(типове А,В и С), които се различават по структура и предизвикват заболявания с различна тежест. Тип А е отговорен за най-тежките форми на болестта.Тъй като грипните вируси са слабо устойчиви на топлина и изсушаване, типичното разпространение на заболяването е характерно за влажните и студени месеци от годината. За бързото разпространение на инфекцията способстват резките температурни промени в рамките на деня(предразполагат към преохлаждане и отслабване на защитните сили на организма), събирането на по-големи групи хора на затворени, отоплени места и по-рядкото проветряване на помещенията.

Вирусът на грипа е най-устойчив при ниски температури -при 4°С издържа 2-3 седмици, докато нагряване до 50-60°С за няколко минути предизвиква инактивирането му. Дезинфектиращи разтвори го унищожават мигновено.

Как можем да се заразим от грип?

Хората боледуват от грип през всички сезони, но честотата на заболяванията нараства рязко през студените периоди, за което допринасят събирането на много хора в общи помещения. При кашляне, кихане и разговор около болния се създава заразена въздушна зона с радиус 2-3 метра, чрез която вирусите попадат в дихателните пътища на здрави хора.Достатъчно е много малко количество микроорганизми, за да се развие болест, защото тесе размножават с огромна скорост. Само за 8 часа инфекциозното потомство достига количество, което е хиляда пъти по - голямо от първоначалното. Ето защо при грип периодът от заразяване до проява на първите симптоми е само 1 - 2 денонощия. Друг възможен начин за предаване на инфекцията, макар и по-рядко, е чрез предмети от бита (биберони, играчки, бельо). Болният от грип е извор на зараза в продължение на 5-6 дни и представлява сериозна епидемична опасност при скрити и леки форми на болестта. Водейки активна жизнена дейност, той заразява значителен брой хора. Предаването на инфекцията от болния на здравия човек става при тесен контакт (съжителство в една стая, посещение в кино, театър и т.н.). Възможно е заразяване и в транспортно средство (трамвай, автобус), но не и на открито.

Механизми на естествена защита

Човешкият организъм притежава уникални механизми за защита срещу различни вирусни агенти. В кръвта, слюнката, коластрата, ликвора, урината и изпражненията се откриват вещества, които блокират ензимната активност на вируса и потискат инфекциозните му свойства. Неувредената лигавица на дихателните пътища представлява надеждна бариера. Тя произвежда слузни вещества, по които полепват попадналите в дихателните пътища прашинки и микроби. Чрез акта на кихане и кашляне и посредством движението на множество рестнички, последните се изхвърлят навън. Клетките на дихателния епител произвеждат и антитела – имуноглобулин А, който пряко възпрепятства закрепването на вируса върху лигавицата. Тютюнопушенето, запрашената атмосфера, прекалено сухият въздух в отопляваните жилища, предшестващи инфекции на дихателната система са все фактори, нарушаващи нормалното функциониране на лигавицата на дихателните пътища.

Веднъж проникнали в организма вирусите започват да се размножават в поразените клетки, разрушават ги и нападат нови. Чрез кръвта инфекцията се разнася до всички органи и системи. На този етап се включват специфични фактори на имунна защита – „армията” на белите кръвни телца, макрофагите, комплемента. Всички клетки в организма, но най-вече левкоцитите започват, стимулирани от високата температура и витамин С, да произвеждат белтъчното вещество интерферон, което има пряк антивирусен ефект и регулира различни механизми на имунния отговор. Този процес е най-интензивен във възрастта 20 - 40 год. и при здрави индивиди.

Прочети още...

ДИАГНОСТИКА И ЛЕЧЕНИЕ с 3D БИОРЕЗОНАНСЕН СКЕНЕР /LSN/

   NLS scener  В забързаното си ежедневие, когато нямаме  сериозно притесняващи ни здравословни проблеми, по-често сме склонни да изчакаме те да отзвучат спонтанно, отколкото да потърсим лекарска помощ.  Така,пренебрегвайки ги във времето, можем да се изправим пред сериозни трудности те да бъдат лекувани успешно. Всеки иска да бъде здрав,но   едва когато се разболее, осъзнава че е трябвало да полага грижи за това.
     В медицински център"Фитолек"се извършват прегледи с иновативна медицинска апаратура , която обединява диагностичните възможности на компютърната томография,ядреномагнитния резонанс и ултразвуковото изследване. С нея, за кратко време, без вредни за здравето ни лъчения и въздействия, се извършва експресен, безболезнен и неинвазивен преглед на целия ни организъм до ниво клетка.

Прочети още...

Яж, движи се и обичай – пролетен рестарт

Краят на отстъпката за ранно записване за пролетния йога уикенд в Банско все повече наближава, не я изпускай! ;) Вземи по-ниската цена сега! :)

Какво ще получиш от този уикенд:
- 2 нощувки със закуски и вечери в 4-звезден хотел
- 3 йога практики, с двама инструктори
- 2 беседи, посветени на храненето със специалист по холистична медицина
- Сесия с дихателни упражнения, които можеш да прилагаш в ежедневието
- Водена медитация
- Възможност за разходки сред природата или в старата част на Банско
- Ползване на спа център и аквапарк на закрито в комплекса
- Преференциални условия за масажи и процедури, валидни само за участниците в уикенда
.

20 април 2018 г.22 април 2018 г.
от 14:00 на 20 април 2018 г. до 12:00 на 22 април 2018 г.

 22904957 2036919389878407 5685237678329872444 oВсяка пролет природата и тялото ти се пробуждат за нов живот. В този преходен сезон, подари на себе си любов и грижа, и се наслади на новото начало – както навън, така и вътре в теб. Ела с нас в сърцето на Пирин, където ще се отдадем на целебни йога практики, дихателни упражнения и медитация. Ще говорим за храненето и ще учим практически подходи за поддържане на доброто храносмилане. Ще завържем нови приятелства, ще се разхождаме на чистия планински въздух и ще си почиваме в спа центъра. Това са три дни за сладка среща със себе си и себеподобните.

КАКВО ЩЕ ПОЛУЧИШ ОТ ТОЗИ УИКЕНД:
♥ Три йога практики, с двама инструктори
♥ Две беседи, посветени на храненето със специалист по холистична медицина
♥ Сесия с дихателни упражнения, които можеш да прилагаш в ежедневието
♥ Водена медитация
♥ Възможност за разходки сред природата или в старата част на Банско
♥ Ползване на спа център и аквапарк на закрито в комплекса
♥ Преференциални условия за масажи и процедури, валидни само за участниците в уикенда

ВОДЕЩИ:

Мими Дончева е сертифициран йога инструктор, астролог и основател на онлайн йога студиото HomeYoga.bg. Практикува йога от 2005 г. и е завършила учителски курсове по Хатха (класическа) йога и Йога за деца към Българска федерация по йога. Има специализации в Йога през бременността и Аеро йога. Астрология е изучавала към Съюз на астролозите „И. Станчев“ и в момента е член на съюза. В допълнение, Мими е преминала редица семинари в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които обучения по приложна психология и философия, посвещения в Рейки и Акашови записи, курс по Ведическо хранене и др. Понастоящем, тя се обучава за психотерапевт с юнгианска ориентация към БОАП "К. Г. Юнг". И е редовен автор в списание "Йога за всички."

Д-р Мариян Иванов е основател и собственик на Медицински център "Фитолек" – София. Водещ специалист в областта на холистичната и интегративна медицина. Магистър по здравен мениджмънт към Университета в Нант – Франция. Преподавател към Европейска школа по клинична хомеопатия и към Медицински университет – София. Специалист по вътрешни болести. Автор на формули на хранителни добавки, одобрени и произвеждани за България във Франция. Създател на формули на чайове с лечебна насоченост, произвеждани от Българска чаена компания. Автор на много книги и на стотици статии и публикации в научно–популярни и специализирани издания. Последният му бестселър „Всичко е в твоите ръце” е в съавторство с академик Норбеков. Д-р Иванов е международно сертифициран йога инструктор по системата на Yoga Alliance и води часове по Терапевтична йога, съобразени с познанията в областта на епигенетиката, в които са включени и Дао практики, тибетски упражнения, ставна гимнастика, пилатес и др. (за повече информация: http://www.phytolek.com/).

ПАКЕТНА ЦЕНА ЗА УИКЕНДА:
- до 28 февруари – 230 лв.
- от 1 март – 260 лв.

Прочети още...

ВАЖНО!ИНТЕРЕСНО! ВАЖНО!

img luc- Интервю с професор Люк Монтание в
публицистичното предаване „120 минути”. Тази неделя, 29 октомври, в праймтайма на BTV от 17:00 до 19:00 часа ! Откривателят на вируса на спин за ползите на хомеопатията ! Интервю с един от най-ярките журналисти – Светослав Иванов

 

Люк Монтание е френски вирусолог. Роден е на 18 август 1932 година в Шабри, Франция. Той е единственото дете на Антоан Монтание и Мариан Русле. Още от ранно си детство Люк Монтание започва да се интересува от наука под влияние на баща си – счетоводител по професия, който го записва да учи в колежа в град Шателро. Люк Монтание следва в университетите на Поатие и Париж. През 1972 г. постъпва в парижкия Институт "Пастьор". От 1975 г. е професор по вирусология.
Люк Монтание е автор на книгата "Вирусът и Човекът" ("The Virus and The Man", 1994 г.) В нея професор Монтание обяснява как СПИН е променил не само неговия живот, но и сферата на научните му занимания.
През 2008 година Люк Монтание, директор на Световната фондация за изследване и превенция от СПИН, и сънародничката му Франсоаз Бар-Синуси, която работи в Института "Пастьор" в Париж, печелят Нобеловата награда за медицина. Смята се, че наградата слага край на дългогодишния спор кой е първият откривател на ХИВ-вируса – французинът Монтание или доктор Роберт Гало от американския Национален институт по раковите заболявания.
Люк Монтание има три деца  - Жан-Люк, Ан-Мари и Франсин от брака си с Доротея Акерман. Ученият се определя като "агресивен изследовател", който прекарва голяма част от времето си в лабораторията или в научни конференции.
Монтание обича плуването и класическата музика и сам свири на пиано. Любимите му творби са сонатите на Моцарт.
Проф. Люк Монтание е носител на почетния знак на МВнР на България "Златна лаврова клонка" за особено големи заслуги за научното доказване на невинността на българските медици.

Не отлагайте здравето за утре!

22548864 1453965487990803 6220580330484907228 oЛятото и летните отпуски отминаха, а вие все още отлагате грижата за здравето си. Чели сте много, знаете, че е важно да се грижите за себе си и сигурно сте планирали да започнете от следващия понеделник, от ноември, от следващата година или...И така попадате в клопката на закона за отслабващото намерение, който гласи, че колкото повече отлагате началото на нещо ново, толкова повече намалява вероятността новото да се случи…
…Междувременно се задълбочават проблемите, свързани с нервите и стреса, с кръвното налягане и кръвообращението, с яйчниците, простата или щитовидната жлеза, с имунната защита, с болките в кръста, гърба или шията, с храносмилането, с наднормените килограми и т.н. и т.н. Посягате към препоръчани от лекаря или фармацевта лекарства, които не решават проблема, а го задълбочават, защото само потискат вика за помощ от страна на вашия организъм, а дисбалансът в тялото ви се развива (да не говорим за страничните ефекти на съвременната химия…).
Не отлагайте повече грижата за здравето си. То трябва да е №1 сред приоритетите ви, защото от него зависи всичко останало и без него вкусът на живота не е същият. Елате да практикуваме заедно йога, съчетана с пилатес, тибетски упражнения, Дао практики и други източни техники, за постигане на максимален положителен ефект върху физическото и душевно здраве.

Прочети още...

Заменете антибиотиците с чесън и мед

Малко информация в аванс преди йога ритрийта от 24-ти до 26-ти ноември в Чифлика Гранд Хотел Ризорт и Спа, където ще се спра много по - подробно на различни природосъобразни методи и средства за стимулиране на имунната защита на организма. Тя ни е необходима както за неутрализиране на вирусите, бактериите и гъбичките, така и за унищожаване на раковите клетки, образуващи се ежедневно във всеки от нас,..

not raw honey to children

Стресът от училище понижава имунитета, повече страдат децата, които са по-привързани към родителите си, казва д-р Мариян Иванов

 

Вместо да чакат поредното разболяване, родителите могат да вземат предварителни мерки, съветва специалистът. В това отношение може да помогне и своеобразната ароматерапия с ... чесън. Две-три скилидки от него се счукват или намачкват и това е за предпочитане пред рязането, защото в този случай се разрушават повече от клетките му и се отделят във въздуха по-лесно изключително важни за имунната система вещества. След това поставете скилидките в купичка до леглото на малчугана. Не е много приятно, но е много полезно, казва д-р Иванов. Ако острата миризма дразни детето, оставете го първо да заспи и след това го оставете в стаята. В продължение на 3-4 часа чесънът ще отделя летливи вещества с директен противомикробен ефект. Подобна миризлива терапия е особено препоръчителна, когато детето вече е атакувано от вирусната инфекция. Ефектът й се дължи най-вече на факта, че чесънът е едно от най-богатите на фитонциди растения, а това го прави незаменим унищожител на болестотворните микроорганизми.

 

Прочети още....

 

АУРАДИАГНОСТИКА - Аура център ЛОТОС

С Maги Генчева

Скъпи приятели!

12063507 1038395712860582 3818359375187485696 nНа 20 okтомври (петък) от 10.00 – 17.00 часа в МЦ ФИТОЛЕК можете да се възползвате от уникалната възможност да си направите снимка и диагностика на вашата Аура и на енергийните ви Чакри.

Необходимо е предварително запазване на час на тел. 02/962 48 22

Цена: 40 лв.

С помощта на най-новия модел сензор за улавяне на фината енергетикана човек – Аура камера, ще можете да видите:

- Какъв цвят и размер е вашата аура

- Имате ли нарушения в ауричното си поле

- На какво ниво е енергийната ви защита

- Как работят седемте основни чакри

- Какви качества и таланти разкриват за вас най-активните ви чакри

- Имате ли енергийни блокажи и защо

- Дали са в баланс мъжка и женска енергия

- И много други….

Прочети още...

ЙОГА ПРАКТИКИ ОТ ОКТОМВРИ В ОРИНДЖ ФИТНЕС ЦЕНТЪР – СОФИЯ, ВОДЕНИ ОТ Д-Р МАРИЯН ИВАНОВ

ТОНУС ЙОГА С Д-Р МАРИЯН ИВАНОВ от октомври 2017

people 2568410 960 720Ако започваме деня си с Тонус Йога, водена от д-р Мариян Иванов…

…всеки вторникот08,00 часа до 09,00 – в Ориндж Фитнес, София, МОЛ Парадайз, 3-ти етаж…

…с помощта на специално подбрани йога пози (асани) и други източни практики ще активизираме дихателната и сърдечната дейност, ще раздвижим всички мускули и стави, ще подобрим мозъчната дейност и способността си за концентрация и ще повишим нивото на жизнена енергия и на увереност в себе си.

Първа практика: на 03.10.2017

   Елате да практикуваме заедно една по – динамична йога, която ще допринесе за това да подобрим здравето си и да повишим жизнения си тонус, настроението и работоспособността си

 

“Един грам практика струва повече от тонове теория”
Свами Шивананда

За информация и въпроси: 02 4766 666;0889 66 44 10 – рецепция на Ориндж Фитнес, София и 0889 585 500 – д-р Мариян Иванов,

* Повече информация за д-р Мариян Иванов и за йога можете да намерите настраниците на www.phytolek.com

Прочети още...

Терапевтична йога с д-р М. Иванов

Елате на 22.09, в петък, от 19.00 часа, в Ориндж Фитнес, София, МОЛ Парадайз, 3-ти етаж, за да практикуваме заедно една по – различна и по – динамична йога и за да съчетаем националния празник с празник и за тялото!
За засилване на благоприятния ефект на йога са включени Дао практики, тибетски упражнения, елементи на ставна гимнастика и пилатес, визуализация, автосугестияи др.

Прочети още...

Яж, движи се и обичай!

 
Публично
· Организирано от HomeYoga.bg и 3 други
с. Карабунар, област Пазарджик
Само на час път от София, близо до Пловдив, те очакват кокетни къщички в тоскански стил, истинска храна, целебни йога практики и нови приятелства. В най-красивите дни на есента, подари на себе си любов и грижа, близо до природата. Потопи се в чистия живот на село - радвай се на цветовете и уханията навън, яж вкусна храна, приготвена с отношение, отдай се на йога и медитация, учи и се забавлявай с нови съмишленици. А за довиждане – вземи със себе си екологично чисти продукти от местната земя. Това са три дни за сладка среща на тялото, ума и сърцето.

Какво ще получиш от този уикенд:
♥ Три 90-мнутни йога практики с двама инструктори
♥ Две беседи, посветени на храненето със специалист по холистична медицина
♥ Кулинарен уъркшоп „Сладката страна на нещата“ – приготвяне на десерти от ведическата кухня
♥ Водена медитация за разгръщане на сърцето
♥ Време за почивка и разходки сред красотите на есента
♥ Фермерски пазар – възможност за закупуване на чисти храни от местни производители преди отпътуването

Прочети още...

КОИ БИЛКОВИ КОМБИНАЦИИ ПОМАГАТ ПРИ ГРИП И ДИХАТЕЛНИ ИНФЕКЦИИ


imunoЗа да се подготвим за предстоящия есенно – зимен сезон, когато боледуваме по – често от дихателни инфекции, трябва най – напред да се погрижим за стимулиране на имунната ни защита. За това спомага чаят ИМУНО ФИТОЛЕК, представляващ комбинация от котешки нокът (саменто), ехинацея, жен-шен, бъз, лимонова трева, сладък корен, канела, цикория и папая. Билките, влизащи в състава на чая ИМУНО ФИТОЛЕК взаимно потенцират своя ефект, когато се касае за стимулиране на имунната и антиоксидантната защита на организма и за увеличаване на жизнения тонус. Това прави чая ИМУНО ФИТОЛЕК особено подходящ за:

  • профилактика и лечение на всякакви вирусни и бактериални инфекции;
  • хора, преживели тежки операции;
  • хора с  хронични заболявания, водещи до отслабване на имунната защита;
  • хора, подложени на силен стрес, който влияе негативно както на имунитета, така и на жизнения тонус;
  • профилактика и лечение на заболявания, провокирани от оксидативен стрес в организма (възпаления от различно естество, атеросклероза, преждевременно остаряване и др.).

Прочети още...

Уикенд на естественото здраве

20525302 1995945377309142 5994912787827111226 n

След активната почивка в Гърция в края на септември, която ще бъде съпътствана от йога практики, методи и средства за справяне със стреса, идва ред на йога практики, методи и средства за стимулиране на имунната защита...

Публично
· Организирано от HomeYoga.bg и 2 други
pin
Chiflika Grande Hotel Resort & Spa
Selo Chiflik, 5600 Chiflik, Lovech, Bulgaria

И ти ли не харесваш антибиотиците и излишното взимане на лекарства? И ти ли вярваш, че има друг, по-добър начин да се грижиш за здравето си? А искаш ли да научиш методи за стимулиране на естествения си оздравителен потенциал? Ако твоите отговори са „ДА“, каним те на 5-звезден уикенд с йога, спа и беседи по холистична медицина!

Прочети още...

 x 
Количката е празна

za-imuniteta

za-alergiite

institut-na-norbekov

home yoga