медицински хомеопатичен център


Дъщеря ми Симона е на 5 г. и половина. Преди да дойдем при д-р Мариян  Иванов...
Светла Иванова

От нашият опит

ХОМЕОПАТИЯ ПРИ ТИКОВЕ ТИКОВЕ

 

ХОМЕОПАТИЯ ПРИ ТИКОВЕ

ПЪРВИ ПРЕГЛЕД

ПОВОД ЗА КОНСУЛТАЦИЯ

А. Варсанов е на 7 години и е доведен в кабинета от своите родители на 15.V. 1998 г по повод на непрекъснато мигане от около месец и половина.

ВЪПРОСНИК СИСТЕМА ПО СИСТЕМА

Храносмилателна система. Детето има добър апетит с предпочитания към сладките храни. Приема много течности. Няма проблеми със стомашно-чревната система и с ходенето по голяма нужда.

УНГ система. Не боледува често. Няма установена алергия.

Глава. От няколко месеца ежедневно играе по 3-4 часа на телевизионна игра и приблизително от тогава започнал да се оплаква от главоболие с променлива локализация.

Дихателна система – без особености.

Уринарна система. – без особености.

Кожа. Нормална, изпотява се лесно. Склонност към периодични уртикарии.

Опорно-двигателна система – без особености.

Обща чувствителност. Предпочита умерени температури (не обича нито топло, нито студено ). Чувства се добре на море.

Нервна система. Като малък бил по-кротък. Сега е малко по-нервен. Много амбициозен и обича да се налага и да бъде “тартор”. Харесва компанията на по-възрастни, на които задава много въпроси – изключително любознателен. Обича и да се заиграва сам. Сънят е добър, обича и следобедния сън. Спи сам, но не желае да е тъмно в стаята.

КЛИНИЧЕН ПРЕГЛЕД

Вътрешен статус – без особености, ръст 135 см при тегло 27 кг.

ЛЕЧЕНИЕ

Agaricus Muscaricus 15 СН – 5 гранули сутрин.

Hyosciamus Niger 15 СН – 5 гранули вечер

Licopodium 15 СН – 10 гранули в неделя.

Tubercullinum 15 СН – 10 гранули в сряда.

Обсъждане.

Agaricus Muscarius –основен хомеопатичен симптоматичен медикамент за тикове.

Hyosciamus Niger – друг често използван в хомеопатията медикамент за лечение на тикове и спазми. Страхът от тъмнина и повишената нервност са допълнително основание за предписване на медикамента.

Lycopodium – медикамент за чувствителния тип. Детето обича сладки храни. Налице е склонност към периодични уртикарии. Предпочита умерени температури. Много е амбициозно, обича да се налага и иска да бъде “ тартор”. Харесва компанията на по – възрастни хора, на които задава много въпроси. В същото време детето обича да се заиграва и само.

Tuberculinum. Това хомеопатично лекарство влияе не само върху честите инфекции на горните дихателни пътища, но и върху повишената нервност при децата и подрастващите (нощното напикаване е по – често явление при по нервните и нестабилни деца).

Контролният преглед е на 24.06.1998 г. Резултатът от хомеопатичното лечение е отличен. Тиковете на клепачите вече са рядкост, а освен това детето е по – спокойно и не е получавало уртикарии.

 

 x 
Количката е празна

za-imuniteta

za-alergiite

institut-na-norbekov

home yoga