медицински хомеопатичен център


  Огромни благодарности и поклон пред д-р Гурянова! В пълния смисъл на...
Албена Христова

От нашият опит

ХОМЕОПАТИЯ ПРИ АЛЕРГИЧЕН КОНЮНКТИВИТ

ПЪРВИ ПРЕГЛЕД ПОВОД ЗА КОНСУЛТАЦИЯТА
А. А. е на 14 години. Посещението в кабинета е през месец април, 2000 г. по повод на силно дразнене в очите, съпроводено от зачервяване и сълзене и от подуване на горните клепачи. Налице е и запушване на носа, което понякога се редува с поява на водниста, не дразнеща хрема. Тези оплаквания се повтарят от 5-6 години през месеците април, май и юни. Кожно-алергичните проби са установили алергия към домашен прах, фунги и полени. За повлияване на алергичните оплаквания до сега е използвано нехомеопатичното противоалергично лекарство “Бикромат”, като ефектът от него не е бил достатъчно задоволителен.

МИНАЛИ ЗАБОЛЯВАНИЯ И ФАМИЛНА ОБРЕМЕНЕНОСТ

Чести инфекции на носоглътката. Извадена 3-та сливица. Няма фамилна обремененост.

ВЪПРОСНИК СИСТЕМА ПО СИСТЕМА

Храносмилателна система. Много добър апетит. Няма хранителни предпочитания – обича и сладко и солено. Няма оплаквания от страна на стомашно-чревната система.

УНГ инфекции. Боледува често.

Преди няколко години е години е извадена 3-та сливица.

Глава – б. о.(без особености)

Дихателна система – б. о.

Уринарна система – б. о.

Кожа – б. о.

Опорно-двигателна система. Предпочита топло. На море се чувства добре.

Нервна система. Добър сън, спокоен, трудно се нервира, не е притеснителен, няма страхове.

КЛИНИЧЕН ПРЕГЛЕД

Детето е по-ниско от връстниците си. Търка често очите си, които са силно зачервени, диша трудно през носа си, който е запушен, но при секнене се отделят съвсем оскъдни, воднисти секрети. Дишането е чисто, везикуларно, без прибавени хрипове.

ЛЕЧЕНИЕ

“Поленс” в разреждане 15 СН – 5 гранули сутрин, на четни дати.

“Апис мелифика” в разреждане 15 СН – 5 гранули сунтрин, на нечетни дати.

“Еуфразия официналис” в разреждане 5СН – 2 пъти дневно по 5 гранули.

“Пумон Хистамин” в разреждане 15СН – по 5 гранули вечер.

Витамин С – по 100 милиграма дневно.

ОБСЪЖДАНЕ

“Поленс” : доказана поленова алергия.

“Апис мелифика” : дразнене в очите, придружено от зачервяване и от подуване на горните клепачи, чувство за запушване на носа, дължащо се на алергичен оток на носната лигавица.

“Пумон хистамин”: предписва се системно при установена алергия на горните дихателни пътища. Доказано е, че приемането на “Апис мелифика” и на “Пумон хистамин” води до потискане на дегранулацията на базофилите и на мастоцитите, водеща до отделяне от тези клетки на предизвикващи алергична реакция вещества.

“Еуфразия официналис” : поленова алергия, водеща до възпаление на конюнктивите, възпаление и оток на клепачите. Практиката показва, че в подобни случаи редуването на “Еуфразия” и “Апис” дава чудесни лечебни резултати.

Второ посещение в кабинета на 02.07.2000 г.

Детето се чувства значително по-добре и почти няма оплаквания от страна на очите. Спряло ползването на “Бикромат”. От няколко дни се появила кашлица при лягане, по повод на което предписах “Аралия рацемоза” в разреждане 5 СН, 5 гранули вечер.

Трето посещение в кабинета на 16.08.2000 г. Липса на каквито и да било оплаквания. Назначени : “Пумон хистамин” 15 СН – 5 гранули вечер, “Сулфур” 15 СН – 10 гранули в неделя и “Поленс” 30 СН – 10 гранули в сряда. По-продължителното приемане на тези медикаменти постепенно промени реакцията на организма, стимулирайки го сам да произвежда необходимите му противоалергични вещества и намалявайки чувствителността му към алергени.

 x 
Количката е празна

za-imuniteta

za-alergiite

institut-na-norbekov

home yoga