Пон-Съб: 9:30 до 17:30

ХОМЕОПАТИЯ ПРИ БЯЛО ТЕЧЕНИЕ

ХОМЕОПАТИЯ - ПЪРВИ ПРЕГЛЕД ПОВОД ЗА КОНСУЛТАЦИЯТА
Л. И. на 24 г. за пръв път посещава кабинета на 02.08.2001 г. по повод бяло течение от влагалището, започнало преди 4 г. Микробиологичното изследване показва наличие на “Кандида албиканс” по повод на което многократно е била лекувана с различни локални и системни противогъбичкови медикаменти с временен ефект или без липса на такъв.


Преглед на различните системи.
Храносмилателна система. Апетитът е добър, с предпочитания за солени храни. Жаждата е в границите на нормалното. Няма отвращение или непоносимост към определени храни. Няма здравословни проблеми със стомашно-чревната система.
УНГ система. Страда често от инфекции на горните дихателни пътища, особено когато е студено, както и при смяна на сезоните.
Глава. При умствено претоварване и притеснение често получава главоболие, което най-често е с челна и теменна локализация.
Дихателна системабез особености. Не пуши.
Сърдечно-съдова системабез особености.
Уринарна системабез особености.
Кожа. Кожата е мазна и е налице повишена склонност към изпотяване най-вече по ходилата и дланите. В миналото е получавала често херпеси около устата, но в момента няма кожни проблеми.
Генитална система. Цикълът е редовен, с продължителност 28 дни. Няма предменстуален синдром. По време на менструация периодично, но не винаги, получава главоболие. Няма бременности и раждания. От 4 г. е налице бяло течение с вид на пресечено мляко, което е силно сърбящо и се засилва преди менструация.
Опорно-двигателна система без особености.
Обща чувствителност. Предпочита да и е по-топло. На море и на планина се чувства еднакво добре.
Нервна система. Сънят е добър с изключение на периодите, когато има по-големи притеснения. Нервира се относително лесно и често избухва. Няма страхове до степен на фобии, няма фикс идеи и склонност към депресивни състояния. Определя се като много притеснителна. Търси съчувствие и утеха, когато има по-сериозни проблеми.
Клиничен прегледбез особености. Тегло – 45 кг. при ръст 160 см. Фина скелетна структура. Склонност към чести кариеси, особено шиечни, както и към възпаление и подуване на венците.
Назначено хомеопатично лечение:
“Хелониас диоика” в разреждане 9 СН – два пъти дневно по 5 гранули.
“Монилия албиканс” в разреждане 15 СН – по 5 гранули преди обяд.
“Силицеа” в разреждане 15 СН – по 5 гранули преди вечеря, на четни дати.
“Туя окциденталис” в разреждане 15 СН – по 5 гранули преди вечеря на нечетни дати.

Обсъждане.
“Хелониас диоика” е основно симптоматично хомеопатично лекарство за лечение на бяло течение от влагалището от гъбичен произход, особено когато последното е силно сърбящо и има вид на пресечено мляко.
“Монилия албиканс” се назначава винаги, от веднъж дневно до 2-4 пъти месечно, когато е налице инфекция, причинена от “Кандида албиканс”.
“Силицеа” в случая представлява медикамент както за стимулиране на активността на макрофагите, а съответно и на имунната защита на организма, така и медикамент за чувствителния тип и за типа реакция. Честите рецидиви на бялото течение, склонността към хронифициране и многократното лечение с химиотерапевтици са белези за сикотизиране на типа реакция, а “Силицеа” е основен медикамент за такива случаи. Едновременно с това жената се приближава до чувствителния тип “Силицеа” – тя е зиморничава, страда от чести рецидивиращи инфекции на гениталната система и на горните дихателни пътища, които имат склонност към хронифициране и към зачестяване през студените месеци от годината. Допълнителни основания за предписване на “Силицеа” като медикамент за чувствителния тип са и честото главоболие, провокирано от умствени претоварвания, повишеното изпотяване, особено в областта на ходилата, фината скелетна структура, склонността към образуване на чести кариеси, нервността и притеснителността.
Честите инфекции и склонността им към хронифициране, честата употреба на химиотерапевтици, както и мазната кожа и повишеното изпотяване са напълно достатъчни аргументи за предписване на “Туя окциденталис”.

Следващият преглед е на 21.12.2001 г. Пациентката се чувства много добре, няма бяло течение и няма оплаквания от сърбежи и чувство за дразнене. Поради липсата на каквито е да било оплаквания не е правила ново микробиологично изследване.

Всичко за Хомеопатията на едно място

Научете как действа Хомеопатията и всичко за Хомеопатичните лекарства

Нашите специалисти

Нашите специалисти имат дългогодишен опит и индивидуален подход към всеки пациент

Д-р МАРИЯН ИВАНОВ

Основател и Собственик, Вътрешни болести

Специалист по вътрешни болести. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия.

Д-р Даринка Русева

Вътрешни болести, Физиотерапия и рехабилитация, Хомеопатия

Работила в детско и вътрешно отделение на Районна болница Ботевград, кардиологично и физиотерапевтично отделение в санаториум МВР гр. Банкя.

Д-р Надежда Гурянова

Вътрешни болести, Рефлексотерапия, Хомеопатия и Рейки терапия

Д-р Надежда Гурянова е завършила в Русия средно медицинско образование със специалност акушерство физиотерапия и масаж.

Д-р Райна Жейнова

Детски болести, Хомеопатия

Д-р Райна Жейнова еспециалист по детски болестиот 1996 г.. Работила е като участъков педиатър в гр. Търговище в продължение на 13 години

Диляна Велчева

Аурадиагностика

Диляна Велчева е специалист по аурадиагностика, завършила курс на обучение към Украинската школа "Ауралайф".Икономист по образование

Евгения Даскалова

Клиничен психолог

Евгения Даскалова – клиничен психолог и асистент 1-во ниво в психодраматичния терапевтичен подход.

Д-р Владимир Шишков

Д-р Владимир Шишков

Д-р Владимир Шишков роден в гр.Пловдив.Завършва медицина във ВМИ-Пловдив през 1990 година. Работил е като участъков терапевт в гр. Клисура

ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР

ИСКАТЕ ДА НАПРАВИТЕ ИЗНЕНАДА?!

Приятна, Нестандартна, Запомняща се

Подарете ПОДАРЪЧЕН СЕРТИФИКАТ „ФИТОЛЕК” – една оригинална и модерна идея, чрез която да доставите удоволствие на Ваш близък, приятел, колега или дете, като ги накарате да се почувстват отпочинали и пълни с енергия. И най - важното - ще им подарите здраве и ще повишите качеството им на живот!

Прочети повече

Какво казват пациентите за нас


Много съм доволен от професионализма и качеството на обслужване, на които станах свидетел в хомеопатичен център "Фитолек".
Иван Кръстев

За мен д-р Иванов е образец за лекар! С познанията и вниманието което получава всеки негов пациент. Винаги съм разбирала "личен лекар", като израз да означава лекар, които може да подържа тялото и духът ти здрави, това за мен е мерило за добър лекар. Д-р Иванов благодаря че те има и ми даваш толкова вяра, че нещата могат да бъдат...
В. Георгиева - София

В лицето на д-р Русева срещнах ЧОВЕКА!!! И ДОКТОРА!!! Благодаря Ви от сърце!!! 16.08.2014 г гр. Тервел    
Mариана Костадинова

  Огромни благодарности и поклон пред д-р Гурянова! В пълния смисъл на думата тя спаси моята дъщеря Гергана. Загрижеността, професионализмът с точно поставената диагнозата помогнаха на дъщеря ми. Сърдечно БЛАГОДАРЯ!!! Албена Христова, майка на Гергана Тонева 26.04.2014 г  
Албена Христова

Благодарение на грижите и отношението на д-р Угринова, животът отново може да е прекрасен! Благодаря на целия екип на Фитолек, който винаги ме кара да се чувствам специална и важна. Благодаря, че Ви има! 05.07.2013 г
Надежда Стойлкова - София

  Здравейте Д-р Иванов, Все се каня да напиша мейл, с който да Ви благодаря и все не намирах време до днес, за което съжалявам. Бих искала да благодаря от името на цялото ми семейство за грижите и вниманието, с което дарявахте майка ми–Милка Трайкова - Петрова, която живя 7 години и се бори с онкологично заболяване. Искам да...
Евелина

„Посещавам МЦ „Фитолек" от 2006 г. Обърнах се за помощ към д-р Мариян Иванов, тъй като дъщеря ни, която тогава беше на 1 година и половина, боледуваше често и за съжаление обикновените вирусни инфекции се развиваха бързо в бактериални и се налагаше антибиотично лечение. Благодарение на грижите на д-р Иванов тя започна да...
Катя Казанджиева

"Има някакъв нов начин на лечение"- каза моята позната преди 16 години когато на разходка в парка споделих с нея,че синът ми (тогава 7 годишен) има диагноза бронхиална астма. Двамата със съпруга ми вече от 3-4 години живеехме с мисълта за това състояние на детето ни и се въртяхме в омагьосания кръг на астматичните пристъпи и...
Стефи Чоева

Със сина ми идваме при д-р Иванов от 5 години. Пред антибиотиците, инжекцийте и "Вентолин" за алергия и астма избрахме хомеопатичните препарати и опита на д-р Мариян Ианов в комбинирането им. Благодарна съм за знанията, които е придобил и които с такава лекота прилага. Нека Господ да му дава здраве, дълъг живот и нови...
Ани, Ангел и Александър Томови

До 1 г. на сина ми Никола бяха поставени най-различни диагнози - алергия към белтъка на краве мляко, атопичен дерматит и др.. След започване на хомеопатичното лечение, кожата на детето се изчисти, то не повръща и вече не спазваме никаква диета.
Рафаела Жекова

Дъщеря ми Симона е на 5 г. и половина. Преди да дойдем при д-р Мариян  Иванов тя боледуваше по два пъти всеки месец и много често се налагаше да пие антибиотици. Откакто се лекуваме  с хомеопатия тя разреди боледуванията и вече се разболява един до два пъти в годишно. БЛАГОДАРЯ!!!
Светла Иванова

Синът ми бе с поставена диагноза бронхиална астма от 3 годишната си възраст. Посещаваме д-р Мариян Иванов от 4 г.. През всичките тези години детето разреди епизодите на кашлица и задух, няма нощни пристъпи и много рядко боледува. Мога да кажа, че е напълно оздравял. Благодаря!!!
Моника Павлова

Много сме доволни от д-р Иванов! Благодарим за вниманието и доброто отношение към нас! Карина Велибашева и мама Петя :)
Карина Велибашева

Д-р Иванов е вълшебник! Той лекува с едни малки зрънца които вършат вълшебство. Аз съм възрастна жена на 69 г. и от дълги години страдам от алергия. Последните  10 месеца алергията ме притисна много жестоко. Всеки един Божи ден в обриви, сърбежи по цялото тяло с главоболие и безсъние. Но съм имала късмет да попадна на лечението на...
Надежда Минева

За мен , д-р Надежда Гурянова е рядко срещан специалист в България. Тя има прекрасна медицинска подготовка, успоредно с това  е и перфектен хомеопат.Непрекъснато се усъвършенства, посещавайки различни курсове и семинари. Всичко това й помага да се справя и с най-заплетените случаи в своята практика. Отзивчивостта й е...
Цвете Стоянова, гр. София
Прочети всички

Последните Новини от Нас

Разгледайте най-актуалното от Медицински Център "Фитолек"

15-08-2018

Стомашно-чревните инфекции

Стомашно-чревните инфекции се увеличават през лятото и есента. Как да се справим с тях при децата...
26-07-2018

витамин D

Д-р Мариян Иванов, специалист по вътрешни болести, хомеопат и преподавател по клинична...
25-07-2018

СЪБОТНО ДЕЖУРСТВО

СЪБОТНОТО ДЕЖУРСТВО НА 28.07.2018  СЕ ПОЕМА ОТ Д-Р РУСЕВА. ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА ЧАС ТЕЛ.02/9624822
25-07-2018

ДЕЖУРСТВО

СЪБОТНОТО ДЕЖУРСТВО НА 28.07.2018 СЕ ПОЕМА ОТ Д-Р РУСЕВА. ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА ЧАС ТЕЛ.02/9624822

Нашите партньори

Запиши се за нашия бюлетин!

Научавай полезна здравна информация и бъди информиран първи за най-новите ни предложениия

  • Съглсен съм данните ми да бъдат запазени и използвани за получаване на бюлетин
  • Съгласен съм да получавам информация, свързана с дейността на медицинския център и на работещите в него медицински специалисти