медицински хомеопатичен център


Едно голямо благодаря на д-р Угринова! Невероятно положитело отношение с...
Габриела Вълчева - София

От нашият опит

ХОМЕОПАТИЯ ПРИ ПОВИШЕНА НЕРВНОСТ И ЧЕСТИ КРЪВОИЗЛИВИ В РЕТИНАТА

 

ПЪРВИ ПРЕГЛЕД

ПОВОД ЗА КОНСУЛТАЦИЯТА

Касае се за 71- годишен пациент, посетил за пръв път кабинета на 07.02.2000 г по повод на повишена нервност и избухливост, а също и във връзка с чести кръвоизливи в ретината, водещи до прогресивно намаляване на зрението.

Прочети още...

ХОМЕОПАТИЯ ПРИ СТРЕС И СТРАХОВИ КРИЗИ

Първо посещение.

И. Карлов посети за първи път здравния кабинет по повод на повишена нервност и кризи на страх, сърцебиене, прескачане на сърцето и повишаване на кръвното налягане. Касае се за млад, интелигентен и амбициозен човек, директор на голямо предприятие, чиято работа е свързана с непрекъснат стрес. Преди три години е установен захарен диабет, по повод на който пациентът е на лечение с инсулин – “Инсулатард” 16Е 10Е и това допълнително повишава нервното напрежение и тревожността. Отрича фамилна обремененост.

Прочети още...

ХОМЕОПАТИЯ ПРИ ТИКОВЕ ТИКОВЕ

 

ХОМЕОПАТИЯ ПРИ ТИКОВЕ

ПЪРВИ ПРЕГЛЕД

ПОВОД ЗА КОНСУЛТАЦИЯ

А. Варсанов е на 7 години и е доведен в кабинета от своите родители на 15.V. 1998 г по повод на непрекъснато мигане от около месец и половина.

Прочети още...

ХОМЕОПАТИЯ ПРИ НОЩНО НАПИКАВАНЕ

 

ПЪРВИ ПРЕГЛЕД

ПОВОД ЗА КОНСУЛТАЦИЯТА

Б. Пашов е на 9 години. Той е доведен от родителите си по повод на нощтно напикаване от 4-5 години. Те са забелязали, че най-често детето се напикава около 12 – 1 часа през нощта и то по предимно, когато е студено.

Прочети още...

ХОМЕОПАТИЯ ПРИ ХЕМОРАГИЧЕН ЦИСТИТ

Д. И. на 21 г. за пръв път е потърсила моята помощ на 06.11.2001 г. по повод на чести цистити с макроскопска хематория, които датират от две години. Почти непрекъснато болната е с оплаквания от тежест в кръста и от повишена температура, която е най-изразена в следобедните часове, когато достига до 37.3 градуса Целзий. По този повод за две години пациентката, по нейни думи, е приемала антибиотици от различни групи повече от 30 пъти. За същия период неколкократно е направила и три месечни курсове с “Уроваксом”, тъй като в стерилната урина всеки път се изолират само бактерии от типа “Ешерихия коли”.

Прочети още...

ХОМЕОПАТИЯ ПРИ АКНЕ ВУЛГАРИС

ПЪРВИ ПРЕГЛЕД

ПОВОД ЗА КОНСУЛТАЦИЯТА

Първи клиничен случай:

Т.О., на 25 г. посещава за пръв път моя кабинет на 19.09.2003 г. по повод на “акне вулгарис” от дълги години, с периодични ремисии и обостряния, по повод на което е лекувана многократно с антибиотици. Кожата е суха, до нормална по тялото и мазна на лицето. Налице е тенденция към формиране по лицето на пъпки с гнойни връхчета, с обостряне на състоянието през летните месеци и преди менструация.

Прочети още...

ХОМЕОПАТИЯ ПРИ ЕКЗЕМА

ПЪРВИ ПРЕГЛЕД

ПОВОД ЗА КОНСУЛТАЦИЯТА

К. Марков, на 52 години, посети за пръв път кабинета на 18.07.1998 година по повод на екзема на дланите с 25 годишна давност, лекувана с най-различни видове кортикостероидни препарати без задоволителен или с частичен и временен ефект. Другият повод за посещението е чувството за потиснатост и за вътрешна неудовлетвореност.

Прочети още...

ХОМЕОПАТИЯ ПРИ АТОПИЧЕН ДЕРМАТИТ

Първо посещение

Х.И. на 2 години и два месеца е доведен за пръв път в моя кабинет от родителите си по повод на атопичен дерматит с обриви и подуване в различни части на тялото. Отоците са с различна локализация – по клепачи, устни, ръчички, крачета и др. Те започнали още от три месечна възраст, поради което детето е почти непрекъснато на лечение с кларитин. Според родителите, ако този медикамент бъда спрян само за няколко дни отново започват обриви и склонност към образуване на отоци. В момента на прегледа липсват кожни обриви и отоци, но детето е на лечение с “Кларитин” по схема.

Прочети още...

ХОМЕОПАТИЯ ПРИ ПСОРИАЗИС

Първи клиничен случай:

Е. Е. е дете на седем години, което за пръв път е консултирано от лекар хомеопат на 30.04.2002 година по повод на обриви по кожата, появили се през март 2001 година. Най-напред те се появили по тилната окосмена част на главата, а през юни 2001 година обхванали темето, половия член и други области на тялото. След консултация с дерматолози било потвърдено, че се касае за псориазис и било назначено лечение с локални кортикопрепарати (Diprosalic, Elocom) и с Selsun blue. Това довело до изчезване на обривите на мястото на третирането, но едновременно с това се появили обриви по други части на тялото. Обривът по тила не се повлиял изобщо. Майката престанала да използва предписаните мазила, разочарована от незадоволителните лечебни резултати. Това е и поводът тя да направи консултация с лекар хомеопат.

Прочети още...

ХОМЕОПАТИЯ ПРИ ПОСТВАКСИНАЛНА РЕАКЦИЯ СЛЕД БЦЖ ВАКСИНА

ПЪРВИ ПРЕГЛЕД ПОВОД ЗА КОНСУЛТАЦИЯТА

А. К. на седем години посещава кабинета на 22.03.2002 г. по повод кашлица, която е започнала от вчера и се усилва непрекъснато. Обостря се вечер и през нощта и се провокира от чувство за дразнене в областта на ларинкса. Кашлицата е придружена от хрема, която сутрин е по-гъста и бяложълтеникава на цвят, а през деня става водниста. Детето е мой пациент от близо две години. Боледува сравнително рядко и до сега не е имало сериозни здравословни проблеми. От анамнезата заслужава да се изтъкне фактът, че преди пет дни е направена БЦЖ ваксина по повод отрицателна реакция на Манту. Клиничният преглед не показва никакви отклонения. Детето няма температура и е в много добро общо състояние.

Прочети още...

ХОМЕОПАТИЯ ПРИ СЛЪНЧЕВА АЛЕРГИЯ

ПЪРВИ ПРЕГЛЕД ПОВОД ЗА КОНСУЛТАЦИЯТА

Г.К., на 32 години, посети за пръв път моя кабинет на 15.03.2003 г. по повод на слънчева алергия от дълги години. Назначаваното до този момент лечение с антихистаминови медикаменти дава променливи и недостатъчно задоволителни резултати. И в момента на прегледа се виждат дребни пъпчици и мехурчета, основно по деколтето на пациентката.

Прочети още...

ХОМЕОПАТИЯ ПРИ АЛЕРГИЧЕН КОНЮНКТИВИТ

ПЪРВИ ПРЕГЛЕД ПОВОД ЗА КОНСУЛТАЦИЯТА
А. А. е на 14 години. Посещението в кабинета е през месец април, 2000 г. по повод на силно дразнене в очите, съпроводено от зачервяване и сълзене и от подуване на горните клепачи. Налице е и запушване на носа, което понякога се редува с поява на водниста, не дразнеща хрема. Тези оплаквания се повтарят от 5-6 години през месеците април, май и юни. Кожно-алергичните проби са установили алергия към домашен прах, фунги и полени. За повлияване на алергичните оплаквания до сега е използвано нехомеопатичното противоалергично лекарство “Бикромат”, като ефектът от него не е бил достатъчно задоволителен.

Прочети още...

ХОМЕОПАТИЯ ПРИ СЕННА ХРЕМА

ПЪРВИ ПРЕГЛЕД ПОВОД ЗА КОНСУЛТАЦИЯТА
За първи път А.Александров, на 26 г. посещава здравния кабинет на 19.05.2000 г. по повод на оплаквания от често кихане, от чувство за сърбеж в небцето и носа, който е запушен, но без секрети и от периодична поява на сърбеж в очите. Тези оплаквания се повтарят всяка година от април до август и се дължат на установена алергия към цветния прашец. Бащата на пациента също е със сенна хрема.

Прочети още...

ХОМЕОПАТИЯ ПРИ СПАСТИЧЕН БРОНХИТ

ПЪРВИ ПРЕГЛЕД ПОВОД ЗА КОНСУЛТАЦИЯТА
А. Божилова е на 15 години. Посещението в кабинета е по повод на пристъпи на задух, най-често между 0 и 1 часа през нощта. Много рядко е налице кашлица с трудно отхрачване, което води до облекчаване на състоянието. Често се налага ползването на Ventоlin spray ( не желае да ползва Bicromat като поддържаща терапия, тъй като от него получава главоболие ).

Прочети още...

ХОМЕОПАТИЯ ПРИ БРОНХИАЛНА АСТМА И ЕКЗЕМА

ПЪРВИ ПРЕГЛЕД ПОВОД ЗА КОНСУЛТАЦИЯТА
За първи път Р. Костадинов, на 12 години, е доведен от майка му в кабинета на 30.12.1998 г. по повод на бронхиална астма, съпроводена от екзема. Първият астматичен пристъп настъпил, когато детето било на 3 години и една нощ се събудило със силен задух, овладян с кортикостероиден препарат. От този момент всяка по-сериозна инфекция на горните дихателни пътища се съпровождала от астматични кризи. С профилактична цел детето дълго време било на лечение с Бикромат, което не дало задоволителен резултат.
Майката на Р. Костадинов е със сенна хрема, а нейният баща е с бронхиална астма.

Прочети още...

ХОМЕОПАТИЯ ПРИ БРОНХИАЛНА АСТМА И ХРОНИЧЕН СИНУЗИТ

ПЪРВИ ПРЕГЛЕД ПОВОД ЗА КОНСУЛТАЦИЯТА
Ш.В., на 57 г., посещава за пръв път кабинета на 28.01.2002 г. по повод на хроничен двустранен фронтален синузит ( доказан рентгенологично ) и бронхиална астма. В момента на посещението е на лечение със “Симбикорт” ( комбинация на кортикопрепарат и бета-агонист ) – по едно впръскване дневно.

Прочети още...

ХОМЕОПАТИЯ ПРИ ХРОНИЧЕН МАКСИЛАРЕН СИНУЗИТ

ПЪРВИ ПРЕГЛЕД ПОВОД ЗА КОНСУЛТАЦИЯТА
А. Цветкова е на 39 години. Посещението в кабинета е по повод на хроничен, обострен десен максиларен синузит с температура до 37,1 градуса, без изпотяване, без втрисане и без повишено отделяне на слюнка. Секретите от носа са гъсти, зловонни и често са примесени с кръв. Синузитът е доказан чрез рентгенова снимка преди 4-5 години и от тогава многократно са приемани различни видове антибиотици без или с краткотраен ефект. Преди една година е правена пункция също с краткотраен ефект.

Прочети още...

ХОМЕОПАТИЯ ПРИ ЧЕСТИ РЕЦИДИВИРАЩИ ИНФЕКЦИИ НА НОСОГЛЪТКАТА

РЕЦИДИВИРАЛА ТРЕТА СЛИВИЦА

ХОМЕОПАТИЯ - ПЪРВИ ПРЕГЛЕД ПОВОД ЗА КОНСУЛТАЦИЯТА
Б. В. е на 7 години и е доведен за пръв път от майка си в кабинета на 17.Х.1998 г. по повод на чести рецидивиращи инфекции на носоглътката.

Прочети още...

ХОМЕОПАТИЯ ПРИ БЯЛО ТЕЧЕНИЕ

ХОМЕОПАТИЯ - ПЪРВИ ПРЕГЛЕД ПОВОД ЗА КОНСУЛТАЦИЯТА
Л. И. на 24 г. за пръв път посещава кабинета на 02.08.2001 г. по повод бяло течение от влагалището, започнало преди 4 г. Микробиологичното изследване показва наличие на “Кандида албиканс” по повод на което многократно е била лекувана с различни локални и системни противогъбичкови медикаменти с временен ефект или без липса на такъв.

Прочети още...

ХОМЕОПАТИЯ ПРИ НАДНОРМЕНО ТЕГЛО И ЦЕЛУЛИТ

ХОМЕОПАТИЯ - ПЪРВИ ПРЕГЛЕД ПОВОД ЗА КОНСУЛТАЦИЯТА
Д.О., на 36 г., за пръв път посещава кабинета на 16.01.2003 г. по повод наднормено тегло и желание да отслабне. И майката и бащата на Д.О. са с наднормено тегло.

Прочети още...

 x 
Количката е празна

za-imuniteta

za-alergiite

institut-na-norbekov

home yoga