медицински хомеопатичен център


В лицето на д-р Русева срещнах ЧОВЕКА!!! И ДОКТОРА!!! Благодаря Ви от сърце!!!...
Mариана Костадинова

Кое е моето заболяване

Очни заболявания

УМОРА НА ОЧИТЕ
Според редица проучвания един на всеки трима души се оплаква от смущения в зрението, дължащи се на умора на очите. Някои от белезите, говорещи за това, че е налице пренапрежение на зрителния анализатор са: по-слабо и "замъглено" виждане, натежаване на клепачите, усещане за сухота, парене и бодежи в очите и главоболие, засилващи се както от светлина, така и от четене и др. Все по-широкото навлизане на компютрите и на електронните игри в ежедневието ни също води до пренапрягане на зрението и до поява на проблеми, свързани с него. Не са рядко случаите, когато като следствие се появяват и световъртеж, безсъние, лошо настроение и др. За хората, на които се налага много време да прекарват в четене и писане както и за тези, които прекарват часове с електронните игри и пред компютрите.
Става въпрос за възпаление на конюнктивата – прозрачната тъкан, която покрива бялото на окото и вътрешната част на клепачите. Най-характерните оплаквания за това възпаление са болка и чувство за парене и сърбеж в областта на очите, съпроводени от силното им зачервяване и от отделяне на различни по вид и количество секрети. Най-общо, в зависимост от причинителите и провокиращите фактори, конюнктивитите могат да бъдат разделени на неинфекциозни и инфекциозни. Сред неинфекциозните конюнктивити водещо място заемат алергичните такива. Най-чести са алергичните конюнктивити, дължащи се на алергия към полени (цветен прашец) и наблюдаващи се през пролетта и лятото – в периода на цъфтеж на растенията. Алергични конюнктивити обаче може да има по всяко време на годината – когато алергията се дължи на домашен прах, козметични препарати, парфюми, домашни животни и др. Причини за неинфекциозен конюнктивит, който не се дължи на алергия, могат да бъдат дразнещи вещества, каквито се съдържат в сапуните, парфюмите цитарения дим и смоговете или какъвто е хлорът в басейните, например. Появата на неинфекциозен конюнктивит може да бъде провокирана и от силен вятър, сух въздух, слънчеви изгаряния при излагане под открито слънце без или с некачествени слънчеви очила или при силно отразяване на слънчевите лъчи от снега или водната повърхност. Не рядко конюнктивит се наблюдава като следствие на безсъние и преумора на очите, особено когато светлината е слаба, а фиксирания обект – твърде близо.
Инфекциозните конюнктивити се причиняват основно от вируси и бактерии. Те са силно заразни и поради тази причина не са рядкост епидемиите от инфекциозни конюнктивити.
Докато най-характерен за алергичните конюнктивити е сърбежът, то инфекциозните конюнктивити обикновено не протичат с такъв.
Според начина си на протичане конюнктивитите се делят на остри, подостри и хронични, а според вида на секретите от очите те най-често биват катарални и гнойни.
За щастие лекарите – хомеопати разполагат с богат арсенал от хомеопатични лекарства за лечение на конюнктивитите. Алергични конюнктивити.
Тези конюнктивити често се съпровождат от кихане и от воднисти, бистри секрети от носа или от чувството че той е запушен, без да има каквито е да било секрети.

 x 
Количката е празна

za-imuniteta

za-alergiite

institut-na-norbekov

home yoga