медицински хомеопатичен център


Д-р Иванов е вълшебник! Той лекува с едни малки зрънца които вършат...
Надежда Минева

Кое е моето заболяване

Спешни състояния

ПРИЛОШАВАНЕ ПРИ ПЪТУВАНЕ
Прилошаването при пътуване най-често се изразява в общо неразположение, световъртеж, гадене, повръщане, повишено отделяне на слюнка и побледняване на кожата на лицето. По-склонни към прилошаване по време на път са хората с по-лабилна вегетативна нервна система и тези, които имат проблеми с вестибуларния апарат, а също и малките деца.
Предимство на хомеопатичните пред останалите медикаменти за профилактика и лечение на прилошаването при пътуване е, че те действат много бързо, не предизвикват сънливост и намаляване на способността за конценрация, а също и че могат да бъдат усвоени от организма дори, когато е налице повръщане ( като се смучат под езика хомеопатичните медикаменти попадат директно в кръвообръщението, докато нехомеопатичните лекарства, които не се смучат, а се гълтат, могат да бъдат повърнати ).

ЯЗВЕН КРЪВОИЗЛИВ
Стената на стомаха и на дванадесетопръстника е изключително богато кръвоснабдена, като голяма част от кръвоносните съдове на стомаха и на дванадесетопръстника са разположени съвсем повърхностно. Когато язвата остава нелекувана, тя прониква все по-дълбоко в стената на стомаха и е налице реален риск да достигне до кръвоносен съд и да доведе до увреждане на неговата стена с последващ кръвоизлив. Язвените кръвоизливи са различни по тежест и клинично протичане в зависимост от кръвозагубата. Статистиката сочи, че такива кръвоизливи в един или друг момент от живота настъпват при около 20 % от хората с язвена болест. Когато става въпрос за голям кръвоизлив, оплакванията са изключително драматични, като основния симптом е повръщане на кафяви материи. Всъщност става въпрос за промяна в цвета на кръвта, дължаща се на факта, че хемоглобинът от червените кръвни клетки влиза във взаимодействие със солната киселина на стомашния сок и се превръща в хематин. Последният има тъмно червен до кафяв цвят. Когато е налице изключително силен кръвоизлив може да се наблюдава и повръщане на яркочервена кръв. Язвеният кръвоизлив води и до тъмно оцветяване на изпражненията. Загубата на кръв предизвиква сърцебиене, световъртеж, побледняване на кожата и дори загуба на съзнание - оплаквания, дължащи се на недостатъчно снабдяване с кислород и хранителни вещества на тъканите и органите, включително и на мозъка. За щастие по-често става въпрос за микрокръвоизливи - т.нар. "окултни" кръвоизливи. В тези случаи кръвотеченията са незначителни и не водят до повръщане на кръв и до тъмно оцветяване на изпражненията. "Окултните" кръвоизливи могат да бъдат установени с помощта на специални методи за изследване на изпражненията, което позволява да се вземат навременни мерки за лечение на язвата и да се предотвратят евентуални по-големи кръвоизливи. Макар че, когато става въпрос за "окултни" кръвоизливи, става въпрос за малки кръвотечения, когато те се повтарят периодично и не бъдат установени навреме, също може да се стигне до развитие на анемия. Това е още едни повод тези кръвоизливи да не бъдат подценявани. Лечението на язвения кръвоизлив се състои в обгаряне на стените на кървящия кръвоносен съд по време на ендоскопското изследване ( когато кървящият съд е сравнително малък ) или в оперативна намеса, изразяваща се най-често в изрязване на кървящата язва, заедно с 2/3 от стомаха.

ОПЕРАЦИЯ
Независимо от вида на оперативното вмешателство, то винаги представлява агресия за организма. С помощта на хомеопатични лекарства бихме могли да помогнем в няколко аспекта :
- За преодоляване на страха и притеснението преди операцията
- За намаляване на кървенето и за ускоряване на заздравяването на оперативната рана е препоръчително в деня преди операцията и непосредствено преди самата операция
- За по-бързото възстановяване на чревната перисталтика
- За ускоряване на цикатризацията
- За по-бързото възстановяване след операцията, особено ако тя е съпроводена с по-голяма кръвозагуба.

 x 
Количката е празна

za-imuniteta

za-alergiite

institut-na-norbekov

home yoga