медицински хомеопатичен център


Изключително съм доволна от д-р Угринова и МЦ Фитолек. Хомеопатията е...
Христина Кърджиева - София

Рейки

РЕЙКИ ТЕРАПИЯ: АКО ИМАТЕ НУЖДА ОТ РЕЛАКСАЦИЯ, ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ ИЛИ ПРОСТО ИСКАТЕ ДА ИЗПИТАТЕ РАДОСТА ОТ ЖИВОТА...

Рейки представлява лечебна техника, която използва духовна енергия за лечение на физически заболявания и на функционален дисбаланс, касаещ определени органи и системи. За целта се използват ръцете, без да се прилага силов натиск или масаж. Родината на Рейки е древен Тибет. Оттам тя се разпространява в Египет, Древна Гърция, Индия, а по-късно – на изток, в Китай и Япония. В далечното минало знанието за Рейки е било строго пазено в тайна и достъпно само на ограничен брой просветени. С годините това знание било изгубено и отново открито от японския будистки свещеник д-р Микао Усуи (1865-1926 г). След дългогодишни проучвания, медитация и практика той възродил древното енергийно лечение с ръце. Рейки е много повече от физическа терапия. Тя представлява цялостна система за балансиране, хармонизиране и лечение на всички аспекти на човешкия организъм – тяло, ум, емоции и дух. Японската дума Рейки обикновено се превежда като "универсална енергия на жизнената сила" или "божествена енергия на жизнената сила" или "духовна енергия". Думата се състои от две части. "Рей" се превежда като „мъдростта на познанието" или "атмосфера на божественото". С нея се означава Висшия интелект, който направлява сътворението и функционирането на  Вселената. "Ки" е енергията на жизнената сила, която тече във всяко живо същество, независимо дали се касае за растение, животно или човек.

КАК ПРОТИЧА ЕДИН РЕЙКИ СЕАНС?
Рейки сеанс продължава от 30 до 60 минути. Препоръчва се получаващият Рейки да лежи отпуснато и със затворени очи по време на сеанса. Сеансът се съпровожда от лека и успокояваща музика. По време на получаването на Рейки сеансите се препоръчва употребата на увеличено количество течности - 1,5- 2 литра на денонощие. Един обичаен рейки курс се състои от 4-10 сеанса.

КАКВИ СА УСЕЩАНИЯТА ПО ВРЕМЕ НА РЕЙКИ СЕАНС?
Получаващият рейки може да има различни усещания по време на сеанса - топлина, прохлада, затопляне в определени места, общо отпускане, състояние на сънливост, изменение на емоционалното състояние. Възможно е обаче да отсъствуват каквито и да било усещания по време на сеанса. Работи се по всички чакри, като се хармонизира енергията, изчистват се възникнали блокажи и негативна енергия.

КАКЪВ Е РЕЗУЛТАТЪТ ОТ РЕЙКИ КУРСА?
Основният ефект от рейки курса е повишаване на жизнения тонус, самочувствието и работоспособността, както и усещането за вътрешен баланс и увереност. Рейки снема стреса и напрежението, засилва яснотата на съзнанието и творческите възможности.

ИМА ЛИ НЕЖЕЛАНИ ЕФЕКТИ ОТ РЕЙКИ СЕАНСА?
Повечето хората, получили Рейки, се чувстват отпуснати и отпочинали. Много рядко се получават така наречените "лечебни кризи", подобно на тези, при започване на хомеопатично лечение. Като резултат от въздействието на Рейки, тялото повишава своите вибрации и започва да се освобождава от натрупаните токсини чрез бъбреците, черния дроб и кръвния поток, което може да се усети като общо неразположение, главоболие или стомашни болки. В тези случаи е добре просто да се пие повече вода и да се приема по-лека храна с цел улесняване на този естествен процес на детоксикация на тялото. Тези "кризи" са част от лечението и са добър знак, а не повод за тревога.

ПРИ КАКВИ СЪСТОЯНИЯ ПРЕПОРЪЧВАМЕ РЕЙКИ?
Жизнената енергия (рейки) тече във всеки един от нас. Без нея не бихме съществували. Животът и здравето ни зависят от правилното циркулиране на жизнена енергия в енергийната ни система. Благодарение на рейки тази присъща ни жизнена енергия се активира, усилва се и се балансира. С Рейки се постигат отлични резултати при често повтарящи се болести, депресии, стрес, умора, намален имунитет, проблеми с кръвното налягане, заболявания на опорно-двигателния апарат и много други.

 x 
Количката е празна

za-imuniteta

za-alergiite

institut-na-norbekov

home yoga