медицински хомеопатичен център


Много сме доволни от д-р Иванов! Благодарим за вниманието и доброто...
Карина Велибашева

Ан-мо

АН – МО
КИТАЙСКИ ЛЕЧЕБЕН МАСАЖ - АКУПРЕСУРА
(ЛЕЧЕНИЕ ЧРЕЗ ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ЕНЕРГИЙНИЯ БАЛАНС В ОРГАНИЗМА)

Акупресурата е древен китайски метод на лечение и означава натиск и разтриване на акупунктурните точки т.е. точките, които се използват в китайската медицина за иглоубождане, (аку – точка на иглоубождане, пресура – натиск). Китайското наименование е АН МО , а японското ШИАЦУ. Това е източен метод при който пръстите на ръцете притискат определени точки от тялото, за да отстранят различни болестни симптоми, умора или напрежение или за да възстановят жизнените енергии на човека.

Всяка точка е свързана чрез специален енергиен път с определен вътрешен орган на човека. Чрез въздействие върху акупунктурните точки посредством натиск, масаж, почукване или "пръстово убождане", всъщност се повлияват болестните отклонения в съответния орган или участък от тялото. В живия организъм биологичната енергия (ЧИ) протича по определени канали (пътища) наречени меридиани, подобно на меридианите на Земята. По тях са разположени акупунктурните точки. Акупунктурната точка обхваща участък не само от кожата, но и подкожната мастна и съединителна тъкан. Големината и обикновено съвпада с тази на възглавничката на пръстта – 0,5 – 1 кв. см. Често обаче, при болестни състояния, преумора, емоционални изблици и др., площта може да се увеличи до 2 – 3 см. и дори повече.

Освен, че е по – чувствителна от околната кожа, което е физиологично, при заболяване точката може да стане болезнена, втвърдена и гореща. Това говори за стоп на енергията (ЧИ) в точката. Тогава меридианът и органът, свързани с нея са откъснати от потока на енергия и боледуват.

Акупресурата цели да отблокира и възстанови нормалния поток на енергията през точката с последващо нормализиране на дейността на свързания с нея орган.

Показания за провеждане на акупресура и рефлексогенна терапия.
- Неврологични състояния и заболявания: радикулит, дископатия (включително и при "заклещване, парализи, невралгии, световъртеж, безсъние, лесна уморяемост, склонност към депресивни състояния, нервнопсихически стрес, главоболие, заекване и др.
- Заболявания на дихателните пътища и белия дроб: вирусни и бактериални инфекции на ларинкса, трахеята и бронхите, хроничен бронхит, бронхиална астма.
- Кожни заболявания: екзема, атопичен дерматит, псориазис, акне.
- Храносмилателни заболявания: колит и запек, гастрит, безапетитие или повишен апетит.
- Заболявания на пикочно-половата система: нередовна и болезнена менструация, смъкната матка, нарушения в бъбречната функция, възпаление на пикочния мехур, импотентност, нощно напикаване
- Заболявания на сърцето и кръвоносните съдове: лабилно (високо или ниско) кръвно налягане, хемороиди и разширени вени.
- Ендокринни и обменни заболявания: диабет, нарушена функция на щитовидната жлеза, наднормено тегло, целулит.
- Опорно-двигателни, алергични и други заболявания.

 x 
Количката е празна

za-imuniteta

za-alergiite

institut-na-norbekov

home yoga