медицински хомеопатичен център


Д-р Иванов е вълшебник! Той лекува с едни малки зрънца които вършат...
Надежда Минева

Въпроси и отговори

Вярно ли е, че хомеопатичното лекарство в разреждане 5СН е по-силно от същото хомеопатично лекарство в разреждане 15 или 30 СН, тъй като е по-концентрирано?

И това широко разпространено схващане е абсолютно невярно, тъй като силата на лечебното действие на хомеопатичния медикамент не зависи от степента на разреждане. Както вече бе споменато, понякога ниските и високите разреждания на едно и също хомеопатично лекарство имат съвсем различно действие, а освен това е установено, че високите разреждания в повечето случаи имат по-бавно действие върху организма, но затова пък то е много по-дълбоко и трайно. Това обаче не означава, че при определени остри заболявания не могат да бъдат използвани хомеопатични лекарства с високо разреждане. Принцип в хомеопатията е, че колкото е по-голямо сходството между болестния процес и действието на съответната субстанция върху организма, от която е приготвено съответното хомеопатично лекарство, толкова по-голяма степен на разреждане на това лекарство трябва да бъде избрано.

В хомеопатията по-високи разреждания се предпочитат,  когато става въпрос за остри неврологични състояния или такива, свързани с емоционалната сфера и психиката.

 x 
Количката е празна

za-imuniteta

za-alergiite

institut-na-norbekov

home yoga