медицински хомеопатичен център


За мен , д-р Надежда Гурянова е рядко срещан специалист в България. Тя има...
Цвете Стоянова, гр. София

АНТИЕЙДЖИНГ ПРОГРАМА

4стъпки към здравето, красотата и активното дълголети

  създадена от д-р Мариян Иванов*

     Само преди 100 години средната продължителност на живота е била 40-50 години. Сега тя достига 75-80 години, а съвременните геронтолози считат, че при определени усилия от наша страна, можем да доживеем и до 150 и повече години. Едва ли обаче някойиска да прекара една немалка част от живота си, налегнат от старчески болести и безсилие. И възрастните хора желаят да изглеждат добре, да живеят активно и да се радват на живота си така, че да не бъдат в тежест за близките си.

Как да направим така, че животът да бъде и дълъг и качествен?

   Като  помислим за това  още  на  младини.Не  можем  да  променим генетиката /наследствеността/.Но  можем  да  променим  начина  си  на  живот. Неотдавна генетици установиха, че шансът за активно дълголетие зависи само 25% от наследствеността. Останалите 75% са резултат от начина ни на живот, т.е. голяма част от факторите, определящи нашето активно дълголетие, можем да контролираме сами.Правилното хранене и мислене, допълнителното приемане на подходящите витамини, микроелементи и растителни екстракти, хомеопатията, масажът и самомасажът, подходящият двигателен режим - всичко това носи голяма полза на организма ни, дарява здраве, истинска красота и младост за дълги години. От 25 години съставям холистични профилактично – оздравителни програми, които са уникални, както е уникален и всеки човек, потърсил моята помощ. И от 25 години виждам как се променят хората, които спазват тези програми, плод на знанията и опита, които имам, както в областта на конвенционалната медицина, така и в областта на алтернативните методи за профилактика и лечение като хомеопатия, фитотерапия, нутритерапия, Аюрведа, апитерапия, йога и др. В изготвяните от мен оздравителни програми съм включил и най – доброто, което съм научил от практиката на моите родители - лекари, специалисти по детски и вътрешни болести и по кардиология.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА АНТИЕЙДЖИНГ ПРОГРАМАТА

-          -  Антиейджинг програмата е ХОЛИСТИЧНА. Тя включва комплекс от природосъобразни методи и средства за стимулиране на собствения потенциал на организма за здраве и дълголетие като хомеопатия, фитотерапия, нутритерапия, апитерапия, Аюрведа и др.

-        -   Антиейджинг програмата е ИНДИВИДУАЛНА. Във всеки конкретен случай тя е съобразена с болестните тенденции, с наследствените предразположения, с външния вид и конституцията на тялото, с хранителните и температурните предпочитания, както с индивидуалните нужди и особености на организма.

-       -   Антиейджинг програмата е ПРОФИЛАКТИЧНА , НО И ЛЕЧЕБНА. Тя не само ни предпазва от основните фактори, провокиращи заболявания, намаляване на виталността и ускорено остаряване на организма, но и стимулира собствения оздравителен потенциал на организма да се справи с евентуални настъпили вече здравословни проблеми.


ЗА КОГО Е ПРЕДНАЗНАЧЕНА АНТИЕЙДЖИНГ ПРОГРАМАТА

Антиейджинг програмата е предназначена за всеки, който иска:

-         -  Да пробуди вътрешната си сила и да постигне активно дълголетие и висок жизнен тонус

-         -  Да се радва на добра работоспособност и способност за концентрация и за запаметяване

-        -   Да придобие или да запази максимално дълго стройна фигура и красив външен вид

-         -  Да се наслаждава на пълноценен сексуален живот

-          - Да неутрализира неблагоприятното въздействие върху организма на стреса и на отрицателните емоции

-        -   Да активизира и подобри обмяната на веществата (включително и на кръвна захар, холестерол и пикочна киселина), да предотврати задръжката на течности в организма и да се избави от целулита и излишните килограми

-          - Да се освободи от токсичните вещества, образувани в тялото или попаднали в него от заобикалящата ни среда

-       -   Да коригира евентуално неблагоприятно наследствено предразположение към едни или други заболявания

-        -   Да се справи с чести или хронични здравословни проблеми

КАКВО ВКЛЮЧВА АНТИЕЙДЖИНГ ПРОГРАМАТА

Антиейджинг програмата включва 4 етапа:

  1. Първи етап – добра детоксикация на организма. Подобряване на елиминирането през черен дроб, чревна система, бъбреци, кожа и дихателни пътища на попаднали отвън или образувани в организма токсини и отпадни продукти. Нормализиране на обмяната на веществата и на телесното тегло. Освобождаване от излишните течности в организма и от целулитните натрупвания.

               

  2. Втори етап – добро функциониране на имунната и антиоксидантната защита на организма. Тя ни пази не само от инфекциозни, но и от ракови, сърдечно – съдови и много други заболявания. Едновременно с това, добрата антиоксидантна защита гарантира хубава кожа и добър външен вид и забавя максимално процесите на остаряване и атеросклеротичните процеси.
  3. Трети етап – добра противоалергична защита. Добро кръвообращение и лимфен дренаж. Те подпомагат детоксикацията на организма и едновременно с това осигуряват оптималното снабдяване на тъканите с кислород и хранителни вещества. Това води до активизиране на дейността на всички органи и системи в човешкия организъм, до подобряване на половата функция и на състоянието на кожата и кожните придатъци, до повишаване на тонуса, на работоспособността и на способността за запаметяване и др..
  4. Четвърти етап – поддържане на добър хормонален и нервен баланс и ефективно неутрализиране на неблагоприятното въздействие върху организма на стреса и на отрицателните емоции. „Токсичните“ емоции са сред главните причини за преждевременно остаряване и провокират и/или влошават над 90 % от всички заболявания. А от доброто функциониране на ендокринната система (особено на щитовидната и на половите жлези) зависят не само доброто здраве и сексуалитета, но и добрият външен вид…

КАКВА Е ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТТА НА АНТИЕЙДЖИНГ ПРОГРАМАТА

При относително здрави хора общата продължителност на 4-те етапа на антиейджинг програмата е 1 година (всеки етап е с продължителност 3 месеца). При наличие на един или повече сериозни здравословни проблеми, продължителността на програмата е строго индивидуална, в зависимост от всеки конкретен случай. За постигане на максимален ефект е препоръчително повторение на антиейджинг програмата със съответно актуализиране (в зависимост от моментното състояние на организма и настъпилите през изминалия период промени в него) на всеки 2-3 години. Както по време на провеждането на антиейджинг програмата, така и извън този период са препоръчителни спазването на разумен двигателен и хранителен режим, вяра в собствените сили и в собствения потенциал на организма и позитивно отношение към живота.

                                                                                     "Мъдрите живеят дълго"

                                                                                                                                  Конфуций

*Д-р МАРИЯН ИВАНОВ – основател и собственик на Медицински Център “ФИТОЛЕК“ – София, www.phytolek.com. Специалист по вътрешни болести. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия и асоцииран преподавател към катедра Фармакология и токсикология, Медицински факултет, Медицински университет, София.Внедрил в лечебната практика и в преподавателската дейност уникална техника за подбор на подходящите хомеопатични медикаменти за профилактика и лечение на често повтарящи се и на хронични заболявания. Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация и на редакционната колегия на вестник “Actahomeopathica”. Автор на формули на хранителни добавки, одобрени и произвеждани за България в САЩ и Франция (за повече информация вижте www.phytolek.com). Създател на формули на чайове с лечебна насоченост, произвеждани от Българска Чаена Компания (за повече информация вижте www.bulgarianteacompany.com). Магистър по здравен и социален мениджмънт към Университета в Нант, Франция. Д-р Мариян Иванов е автор на книгите „Хронични и често рецидивиращи заболявания - техника за подбор на подходящите хомеопатични медикаменти” (2 тома), “Хомеопатия за деца”, “Хомеопатия за жени”, “Хомеопатично лечение за всички” и на издадената в 2 тома „Семейна хомеопатия” (Отключи силата в теб), както и на редица специализирани и научно-популярни здравни статии, публикувани в различни вестници и списания. В съавторство с д-р Зорка Угринова са други три издадени книги, посветени на хомеопатията – „Трудните деца”, „Ало, докторе” и „Хомеопатично лечение за деца и тийнейджъри”. В поредицата от книги “Домашна енциклопедия” на издателство “АБГ”, д-р Мариян Иванов запознава читателите на достъпен език с това кои са най-разпространените заболявания у нас и какво представляват, на какво се дължат, какви са симптомите им, какъв двигателен и хранителен режим могат да облекчат тези симптоми, а също и какви са конвенционалните и нетрадиционните методи, които могат да се използват за тяхното лечение. До този момент излезли от печат са книгите : “Всичко за сенната хрема и бронхиалната астма”, “Всичко за ставните заболявания “, “Всичко за разширените вени”, “Всичко за простудните заболявания и грипа”, “Всичко за запека и как да го преодолеем”, “Как да повишим имунната си защита”, “Всичко за заболяванията на простатата”, “Всичко за бронхита”, “Да отслабваме с удоволствие”. “Лечение на целулит”, “Всичко за язвената болест”. Д-р Мариян Иванов препоръчва и използва широко в практиката си на холистичен терапевт системата за самовъзстановяване и себеразвитие, разработена от академик Мирзакарим Норбеков (за повече информация можете да посетите сайта www.norbekov.bg). Последната книга на д-р Иванов, „Всичко е в твоите ръце”, е в съавторство с академик Норбеков.

 

 

 x 
Количката е празна

za-imuniteta

za-alergiite

institut-na-norbekov

home yoga